Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 24, 2026 10:27 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor
PostNapisane: Pn gru 07, 2009 5:23 pm 

wejdz na strone FG polska http://www.fg-polska.pl/oss/catalog/index.php?cPath=75 (jest to strona dot modeli spalinowych i nie tylko) tam zamów sobie obudowę dyfra aluminiową i nie przejmuj się. plastikowa obudowa to shit. (U mnie wytrzymała 20 godz jazdy). Ta aluminiowa obudowa dyfra kosztuje około 150 zł i posiada ponadto łożyska toczne wewnątrz otworów przez które przechodzą końcówki napędzające półosie. Do tego warto dokupić sobie 2 uszczelki (uszczelniają połączenie pomiędzy obudową dyfra a jego aluminiową osłoną (taki walec srebrny lub niebieski nakładany na obudowę dyfra). Ponadto będziesz musiał zainwestować w dwa łożyska do dyfra bo te pasujące do plastikowej obudowy nie pasują do aluminiowej tj zewnętrzna średnica jest ta sama ale środek jest większy ( ja zaopatruję się w sklepie z łożyskami bo na ata czy w fg są za drogie) koszt okołó 30 zł za dwa. Jak masz jakieś pytania to pisz, postaram sie na każde odpowiedzieć. Acha jeszcze jedno. części z FG nadające sie do gas blastera pochodzą w większości od mardera - to bliźniaczy model do gas blastera tylko że ze stajni FG lepszy trochę jakościowo. Ponadto wybór cześć w FG polska jest lepszy.
pozdro

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr gru 09, 2009 7:57 pm 

Witam. Jest ktoż zainteresowany kupnem części z hobbytheka? Można by się umówić i podzielić kosztami przesyłki no i może jakiś rabat wynegocjować. Ewentualnie inny sklep z tanimi częsciami do gas blastera. Ja miałbym kilka części do kupienia bo na ata i fg to drogo. Podam dla przykładu, że zdechła mi obudowa dyfra i na fg kosztuje stal 160zl, a w hobbytheku caly fyferek kosztuje 45euro. Jesli jest ktos chętny to PW do mnnie, albo gg 6696897. Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9