Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 18, 2026 12:31 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt mar 27, 2009 1:16 pm 

Co sądzicie o tym zestawie? Cena spora bo 400zł i to bez kwarcy na HPI (oczywiście nowe bo tylko mnie to interesuje), ale jest FM i ma fail safe wbudowany. Na pewno ktoś wyskoczy z Sanwa MX3 że w tej cenie można kupić... No nie powiem, sam myślałem nad nią i nadal myślę. Ale nie zależy mi np. na wyświetlaczu i bajerach, apka ma być prosta w obsłudze (nie potrzebuje dodatkowych funkcji typu ABS bo jeżdżę amatorsko więc po co mi to), 3 kanałowa (bo mam wsteczny) i pewna (więc FM). Mam podobną ale AM w domu (TF-3) i wiem, że wygodnie mi się jej używa i dobrze mi leży w dłoni, o wiele lepiej niż traxxas TQ3 którą też mam i przycisk od rewersu kanału 3 umieszczony jest tragicznie bo pod kciukiem i łatwo go przypadkowo wdusić.

http://www.hpieurope.com/piw.php?lang=pl&partNo=80553
http://www.hpieurope.com/piw.php?lang=pl&partNo=80558

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt mar 27, 2009 3:53 pm 

Witam!!
O aparaturze słyszałem same negatywne opinie, aczkolwiek ja jestem z niej zadowolony. Apka ma duży zasięg jeszcze nigdy nie udało mi się utracić sygnału, fail safe hmm...gdy wyłączam apke to hamulec się zaciska tak więc myślę że w terenie także działa :) :) Do minusów można zaliczyć średnie wykonanie, apkę mam od 3 tygodni tak więc za wiele nie mogę o niej napisać

pozdr.

PostNapisane: Pt mar 27, 2009 3:57 pm 

Ja wiem, ludzie jak słyszą HPI to od razu zła apka, a ja właśnie chciałbym HPI, te negatywne opinie to głoszą przeważnie ci co mają spectrum za 1500zł a to troche nei ta liga. A powiedz mi gdzie ją kupiłeś i za ile i czy masz dokładnie ten odbiornik o jakim ja pisałem. I ewentualnie w przybliżeniu jaki zasięg. Pozdro

PostNapisane: Pt mar 27, 2009 4:07 pm 

zdecydowanie lepsza jest mx3.

400zł to chora cena za tą hpi, którą jedyną zaletą jest to że jest FM :lol:

PostNapisane: Pt mar 27, 2009 4:15 pm 

Tomasz Dolata napisał(a):

Nie zbieram tu opinii o MX3 tylko o HPI, wiem ile kosztuje MX3 i jakie ma funkcje oraz jakie są o niej opinie. Ale myślę o hpi i o nią pytałem.

PostNapisane: Pt mar 27, 2009 4:20 pm 

truelove13 napisał(a):
Tomasz Dolata napisał(a):

Nie zbieram tu opinii o MX3 tylko o HPI, wiem ile kosztuje MX3 i jakie ma funkcje oraz jakie są o niej opinie. Ale myślę o hpi i o nią pytałem.

więc jesli uważasz że wiesz lepiej, proszę śmiało - kup tą hpi. jednak każdy doświadczony modelarz Ci ją odrazi (przynajmniej w tej cenie), a poleci MX3 lub coś podobnego

PostNapisane: Pt mar 27, 2009 4:59 pm 

truelove13 napisał(a):
Ja wiem, ludzie jak słyszą HPI to od razu zła apka, a ja właśnie chciałbym HPI, te negatywne opinie to głoszą przeważnie ci co mają spectrum za 1500zł a to troche nei ta liga. A powiedz mi gdzie ją kupiłeś i za ile i czy masz dokładnie ten odbiornik o jakim ja pisałem. I ewentualnie w przybliżeniu jaki zasięg. Pozdro:

Dostałem ją wraz z bają 5b, modelem odjechałem na ok 300m, fail safe się nie włączył wszystko było ok tak wiec zasięg szacuje na 350-400 m

PostNapisane: Pt mar 27, 2009 5:27 pm 

Cytuj:
Dostałem ją wraz z bają 5b, modelem odjechałem na ok 300m, fail safe się nie włączył wszystko było ok tak wiec zasięg szacuje na 350-400 m

Oki, dzięki za konkret odpowiedź

PostNapisane: Pt mar 27, 2009 6:19 pm 

Moze i ta apa jest ok, ale po co przepłacać za hpi, jezeli mozna za tą cene mieć coś znacznie lepszego.

PostNapisane: Pt mar 27, 2009 7:10 pm 

Dajcie spokój, chce chłopak kupić HPI to niech kupuje. A czy będzie żałował? Na 100% tak jak kupi drugi i trzeci model i znudzi mu się ciągłe przestawianie rewersów, trymerów i EPA, wtedy sprzeda tą HPI za 100zł i kupi coś porządnego. No ale to jego sprawa co zrobi.

PostNapisane: Pt mar 27, 2009 7:24 pm 

Mam tylko 1 model i więcej nie planuję

PostNapisane: Pt mar 27, 2009 7:30 pm 

truelove13 napisał(a):
Mam tylko 1 model i więcej nie planuję

to kup ape hpi, będziesz tryskał radością :lol:

PostNapisane: Pt mar 27, 2009 8:18 pm 

Sam też nie planowałem kupować więcej modeli ale nie wiem czy wiesz, że to hobby to nałóg do tego zwykle na całe życie bez możliwości wyleczenia :) Kwestią czasu jest kiedy zakupisz drugi, trzeci, czwarty model, wierz mi, wiem co mówię :)

PostNapisane: Wt mar 31, 2009 10:08 am 

Ogólnie to zestaw o jakim tu piszemy już do mnie leci, jutro powinien być w domu. Nabyłem nadajnik, odbiornik i 2 kwarce za 200zł, praktycznie nie noszą śladów użytkowania, podobno po 3 jazdach tylko (na potwierdzenie mam fotki, ogólnie stan na prawdę jest bdb), nabyłem od administratora naszego forum więc zakładam, że wszystko będzie ok bo człowiek raczej uczciwy. Cena 200zł myślę, że diametralnie zmienia postać rzeczy, bo jednak jest to apka FM, 3 kanałowa + failsafe - czyli jak za 200zł myślę, że opłacalnie. Jestem niemal pewien, że będę z niej zadowolony bo nie oczekuję niewiadomo czego, ma po prostu działać i tyle ;-)

I za chwile użytkownicy 2.4Ghz (tak tak, panie Tomaszu, o panu myślę) i innych drogich apek rzucą się na mnie, że wywaliłem kasę w błoto ;-) Ale chłopcy, zanim znowu zaczniecie krytykować pomyślcie, że to jest zupełnie inna liga i z innych punktów widzenia trzeba tę apkę oceniać, nie każdego stać na sprzęt za ponad 1000zł (za samą apkę), nie każdemu jest też potrzebny zasięg 1000metrów, nie wiem jak wy ale ja nie siedzę i nie patrzę jak mój model jeździ - Przez lornetkę lub lunetę.

A o apce napiszę kilka słów gdy ją przetestuję, bo w zasadzie na tym forum nie ma o niej prawie wcale informacji bo sam szukałem, potem założyłem ten wątek.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie, a jak ktoś ma coś na temat to pisać, chętnie poczytam ;-)

PostNapisane: Wt mar 31, 2009 1:02 pm 

truelove13 napisał(a):
Ogólnie to zestaw o jakim tu piszemy już do mnie leci, jutro powinien być w domu. Nabyłem nadajnik, odbiornik i 2 kwarce za 200zł, praktycznie nie noszą śladów użytkowania, podobno po 3 jazdach tylko (na potwierdzenie mam fotki, ogólnie stan na prawdę jest bdb), nabyłem od administratora naszego forum więc zakładam, że wszystko będzie ok bo człowiek raczej uczciwy. Cena 200zł myślę, że diametralnie zmienia postać rzeczy, bo jednak jest to apka FM, 3 kanałowa + failsafe - czyli jak za 200zł myślę, że opłacalnie. Jestem niemal pewien, że będę z niej zadowolony bo nie oczekuję niewiadomo czego, ma po prostu działać i tyle ;-)

I za chwile użytkownicy 2.4Ghz (tak tak, panie Tomaszu, o panu myślę) i innych drogich apek rzucą się na mnie, że wywaliłem kasę w błoto ;-) Ale chłopcy, zanim znowu zaczniecie krytykować pomyślcie, że to jest zupełnie inna liga i z innych punktów widzenia trzeba tę apkę oceniać, nie każdego stać na sprzęt za ponad 1000zł (za samą apkę), nie każdemu jest też potrzebny zasięg 1000metrów, nie wiem jak wy ale ja nie siedzę i nie patrzę jak mój model jeździ - Przez lornetkę lub lunetę.

A o apce napiszę kilka słów gdy ją przetestuję, bo w zasadzie na tym forum nie ma o niej prawie wcale informacji bo sam szukałem, potem założyłem ten wątek.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie, a jak ktoś ma coś na temat to pisać, chętnie poczytam ;-)

musze cię zmartwić ja swoją DX3.0 kupiłem aż za 450zł nową :(
200zł za tą hpi to już lepiej ale i tak wolałbym dopłącić 50zł do MX3 która jest znacznie lepsza.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona