Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 10:51 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: N lis 13, 2005 2:07 am 

Jeśli ktoś z forumowiczów posiada łożysko one-way i mógłby mi podesłać jego wymiary tzn wysokość (postawionego na jednym z sześciu boków łożyska)w pionie, grubość oraz średnicę wewnętrzną lub średnicę wału na który jest oryginalnie przeznaczone. Z góry serdeczne dzięki

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 18, 2005 3:41 am 

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0095P?FVSEARCH=one+way&FVPROFIL=++&search3=Go

sobie zobacz to powinno Ci pomóc, m.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 18, 2005 11:25 am 

Dzięki piękne Miras za linka. Zdążyłem już wcześniej przeswietlić masę stron sklepów i to nie tylko w Europie ale i na świecie. Nawet hpi mi nie zechcialo udzielić odpowiedzi na to pytanie. Czyzby nikt u nich nie potrafił posluzyc się linijką lub suwmiarką ? :shock:. A tak poważnie to potrzebuję wymiarów rzeczywistych tego łożyska ponieważ staram się dopasować zamiennik do mojej szarpanki. Nie mam zamiaru kupować w ciemno one-way'a tylko po to, aby się przekonać po jego otrzymaniu, ze niestety nie pasuje. A może wymiary takiego łozyska to są jakieś dane zastrzeżone :D. Pragnę zaznaczyć, że pisalem prośby o wymiary do kilku serwisów i niestety nikt nie chce udzielić odpowiedzi. W dalszym ciągu więc pozostaje mi tylko liczyć na Wasza pomoc :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 18, 2005 11:57 am 

Zadajesz bezsensowne pytanie to nie dziw sie ze nie dostajesz odpowiedzi.

Jak widac nie stosujesz sie do swojej sygnaturki.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 18, 2005 12:15 pm 

Sorki Łukasz ale sam jesteś bezsensowny i Twoja uwaga nic w zasadzie tutaj nie daje. Daj sobie spokoj i nie nabijaj bezsensownych postów jeśli nie wiesz o co w gruncie rzeczy chodzi. Pytanie ma sens tylko należy je zrozumieć. Post jest prawie tydzień czasu na forum i jakoś do tej pory nie mialeś najwyraźniej odwagi nic napisać aż do dzisiaj, dopiero jak ktoś stara mi sie pomóc. Jeśli możesz mi jakoś pomóc to bardzo proszę, będę naprawdę wdzięczny. W przeciwnym wypadku się nie udzielaj i pomagaj tam gdzie faktycznie potrafisz.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 18, 2005 12:21 pm 

:D :D :D :D

Z takim podejsciem nikt Ci nie pomoze.

Mam pytanie dla Ciebie ktore moze Cie naprowadzi na trop: Podaj mi wymiary reflektora w samochodzie osobowym

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 18, 2005 12:26 pm 

Sorki panowie, że się wtrącam, ale jak myślę, nie jest trudno zmierzyć łożysko i podać jego wymiary... ja takowego nie posiadam... jeśli bym miał, zmierzyłbym i podał...

@Łukasz Kowalczyk
Proponuje : Najpierw pomyśl i jeśli masz coś sensownego do napisania to napisz...

Podaję specyfikację tego łożyska znalezione w necie:
HPI One-Way Bearing For Pull Start
Overall Length: 12mm (.472")
Hex Width: 12mm (.472")
Inner Diameter: 6mm (.218")

Pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 18, 2005 12:39 pm 

Chcialem pomoc koledze ale widac zbyt inteligentne sa moje podpowiedzi do Waszego poziomu, pozdrawiam.

Lozysko jednokierunkowe stosunkowo latwo zmierzyc a jesli ktos ma problemy z tym no to bez komentarza. Mam w domu kilka takich lozysk ale odechcialo mi sie wspolpracy

Ostatnio edytowano Pt lis 18, 2005 12:45 pm przez Łukasz Kowalczyk, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 18, 2005 12:44 pm 

jesli ma to byc lozysko do sava to kupisz takie w Polsce w sklepie tylko jedem maly problem: to ktore kupisz w Polsce jest wizualnie identyczne ma jednak wymiar zewnetrzny minimalnie mniejszy i obraca sie w obudowie. Mozna na to poradzic pod warunkiem ze masz dostep do kogos kto ci je przetoczy. Ja tak zrobilem i dziala do dzis bez problemu. A cena to ok 25-30 zl. Jak chcesz znac szczegoly to pisz na gg

Z tymi wymiarami nie jest tak do konca:

Podaję specyfikację tego łożyska znalezione w necie:
HPI One-Way Bearing For Pull Start
Overall Length: 12mm (.472")
Hex Width: 12mm (.472")
Inner Diameter: 6mm (.218")

owszem w calach wszystko gra ale w przeliczeniu na system metryczny wychodzi tak jak pisalem wyzej.

GG:6375852

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 18, 2005 12:46 pm 

@Łukasz Kowalczyk
Jeśli tak uważasz, to poczytaj swoje posty w tym temacie i zobacz, jakie są inteligentne...

Pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 18, 2005 12:53 pm 

http://www.rcmaniacs.ch/modules.php?nam ... 5#img_8060

tak w 1/3 strony.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 18, 2005 12:56 pm 

Serdeczne dzięki barman. Oczywiście Miras i Darku w Wasza stronę rownież je kieruję :). Łukaszowi polecam do przeczytania jakiś słownik (encyklopedię), żeby mógł się zaznajomić ze znaczeniem pojęcia forum, "savoir-vivre", zeby się troszkę kultury nauczył , regulamin forum, no i chyba przydałoby się jakieś skierowanie do okulisty, bo chyba za bardzo nie widzi o czym się pisze w postach. Poza tym to życzę Ci Łukaszu powodzenia i mam nadzieję, że nie zostaniesz przez moderatora lub administratora tego forum pozbawiony statusu forumowicza za pisanie bezsensownych i nic nie wnoszących do tematu postów.
Uzyskałem odpowiedź i pomoc, na którą liczyłem więc temat uważam za zamknięty. Jeszcze raz wielkie dzięki

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 18, 2005 1:07 pm 

Łukasz Kowalczyk napisał(a):
Chcialem pomoc koledze ale widac zbyt inteligentne sa moje podpowiedzi do Waszego poziomu, pozdrawiam.

Lozysko jednokierunkowe stosunkowo latwo zmierzyc a jesli ktos ma problemy z tym no to bez komentarza. Mam w domu kilka takich lozysk ale odechcialo mi sie wspolpracy

Gość uważa się za inteligenta, a z czytaniem, a raczej rozmieniem czytanego tekstu ma problemy. Jakby Gismo_PL miał takie łożyska to by sobie sam pomierzył i nie prosił by o pomoc, niestety nie ma i dlatego prosi. Niekórzy widać tak już mają ,że do wszystkiego muszą się przyczepić. Mam nadzieję że nasz nadgorliwy moderator zauważy że ktoś tu zaśmieca wątek i uprzejmie zwróci temu komuś uwagę.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 24, 2005 10:29 pm 

Kolego dużo piszesz o inteligencji wysłałem Ci link ponieważ prawie przy każdym łożysku na tamtej stronie są wymiary podane, pozdro m.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 25, 2005 12:35 am 

Dziwna sprawa. Jak można się tak zrzymać na ludzi, jeśli samemu pyta się szalenie nieprecyzyjnie (nie podaje się opisu części o jaką się chce dowiedzieć) i nie czyta odpowiedzi, które zawierają odpowiedź.

Tomek Massalski

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona