Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 7:43 am

Autor
PostNapisane: Śr cze 29, 2005 12:07 am 

Na wstepie mam pytanie bo niedawno kupilem sobie model traxxas 4 tec nitro ledwo dotarty jednego nierozumiem czemu niemoge startowac tym modelem na zawodach silnik ma 2,5cm ,a podobno silnik musi miec 2,11 zeby mogl startowac na zawodach niby niewielka roznica.Teraz czesciej sie spotyka modele z silnikiem 2,5 wiec dlaczego niema zawodow dla modeli z silnikie 2,5 .Ztego co sie orientuje jest podzial na klasy 2,11 i 3,5 Czy ktos z was ktory startuje na zawodach moze bedzie umial odpowiedziec na to dziwne pytanie bo ja tego nierozumiem w cale z gory dziekuje za jaka kolwiek odpowiedz w tej sprawie pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 29, 2005 6:56 am 

No tak juz jest. Zasad nie naciagasz pod Siebie i swoj model. Juz dawno zostal ustalony taki podzial na IC-10TC z silnikiem 2.11 i IC-8S z silnikiem 3.5. Wedlug Pucharu Serpenta jest jeszcze jedna klasa- IC-10 235mm, w ktorej to wlasnie sa dopuszczone sinliki 2,5, ale konstrukcja autek zblizona juz jest bardziej to IC-8S niz 10TC. Wiec jesli chcesz startowac w zawodach pozostaje Ci jedynie wymiana silnika, lub calego modelu, bo 4-teciem bedziesz zamykac niestety stawke.

A teraz z innej beczki. Widze, ze jestes z Opola, jakbys chcial pojezdzic lub mial jakies problemu z tym modelem to zglos sie do mnie. Jestem z Brzegu, i juz troche siedze w modelach TRAXXAS :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 29, 2005 10:20 am 

Dzieki Piotrze, a w sumie to my prawie sasiedzi tak wiec moze zorganizujemy zawody sami przynajmniej niebedziemy musieli sie podporzadkowywac zasada jakie panuja na zawodach Podobno ty tez masz ten model co ja,jak sie niemyle takze mysle, ze szanse beda bardzo wyrownane.Jak bede mnial wolne to moze sie zgadamy pozdrawiam raz jeszcze

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 29, 2005 10:36 am 

Ja mam 4-teca ale elektrycznego. Co do zawodow to zapraszam do naszej modelarni-Stowarzyszenie Modelarzy Opolszczyzny FENIKS. Zaczynamy rozkrecac modelarnie samochodowa i potrzebujemy czlonkow by miec pretekst do zrobienia tor. Ostatnio dostalismy kawal ziemi na lotnisku kolo Brzegu, 8.75 hektara na lotnisko i tor samochodwy wiec bedzie gdzie zrobic fajny tor, ale off-roadowy.
Jesli chcesz opgadac to zapraszam na gg. 6515509.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 29, 2005 11:34 pm 

Gratuluje organizacji ze w koncu u was cos pomalu sie rozkreca chetnie bym tam kiedys do was wpadl i zobaczyl ten wasz plac jak bym tylko mnial czas i okazje Chetnie sie przylącze do stowazyszenia modelarzy jak macie takie bo unas niestety niema Mam kilku znajomych ktorzy interesuja sie modelami rc i siedza w tym na codzien moglbym im powiedzie ze cos takiego organizujecie spotkania mysle ze by sie przylaczyli do tego stowazyszenia bylo by nas przynajmniej wiecej,a im wiecej tym lepiej

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 30, 2005 7:30 am 

Jesli mialbys paru chetnych kolegow to kiedys mozemy wszyscy razem umowic sie na rozmowe razem z naszym "prezesem" modelarni. Przydaloby sie obgadac sprawe toru.