Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 3:47 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr cze 29, 2005 12:09 am 

Witam szanowne grono FORUMOWICZÓW mam do zaoferowania:

-Używaną opone od stara (sprawdzona)
-Gacie po tacie
-Cichobiegi firmy "Szelest"

A tak na poważnie co ja biedny mam zrobic jeżeli chce sie wykazac i dołaczyc do grona forumowiczów, a niestety nie chce nic KUPIĆ, nic SPRZEDAĆ i nic ZAMIENIĆ :?: :? :shock:

Rozumiem, ze dbacie tu o porządek i nie chcecie chamstwa ale chyba ktoś tu ma nierówno pod sufitem :!:

Jak już sie uparliście na takie zasady lepiej by było chyba ograniczyć uprawnienia nowicjuszy do "Hyde park" albo tylko możliwość odpowiedzi na posty ale nie na tworzenie nowych.

Zarejestrowałem sie na forum poniewaz kupuje auto rc i chcialem sie poradzic. Latałem kiedys helikopterami puźniej mi sie znudziło, sprzedałem i po paru latach wruciła "zajawka" na modele RC tylko tym razem kołowe.

Już przy rejestracji sie zdziwiłem, ze admin musi osobiście zatwierdzić użytkownika, ale z tymi nowicjuszami to gruba przesada :!: Miałem kiedyś swoje małe forum wiec wiem cos o tym, spotykałem ludzi ktorzy rejestrowali sie tylko poto zeby raz sie o coś zapytac bo akurat czegos potrzebowali, a puzniej ślad po nich zaginął, ale bez przesady są inne spopsoby :!:

Jak wspomniałem zamierzam kupić auto RC niedawno zacząłem szukać polskich stron związanych z autami RC, ucieszyłem sie, ze znalazłem To forum, pomyślałem sobie... Super! Dobra strona I jest dość obszerne forum! :D Przeczytałem wszystkie posty związane z Inferno MP-7.5 sport lecz nieznałazłem odpowiedzi na swoje pytania. Postanowiłem napisać nowy post naciskam na ikonke a tu....

ZONK

Przeczytałem cześć regulaminu który dostałem z E-MAILEM i sie załamałem.

Jeżeli to możliwe przosze udostepnić mi dział "Modele spalinowe"

Jeżeli uraziłem kogoś swoją wypowiedzią Serdecznie Przepraszam!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 29, 2005 3:58 am 

moje odczucia są podobne, a nawet takie same.
może czas na zmiany.
niejednokrotnie chcialbym dodac cos od siebie, ale jako nowicjusz mozliwosci brak.
a nie bede pisal byle ***** zeby sobie na obecnosc na forum zasluzyc.

dziekuje i pozdrawiam.
s.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 29, 2005 7:07 am 

Wiesz, swoim postem tylko udowodniles, ze te podzialy sa jednak sluszne. Zostaly one wprowadzone po to by nowiciusze(niekoniecznie nowi w modelarswtwie, ale nowi na forum) zdarzyli sie przyzwyczaic i nauczyc zasad panujacych na forum. Jak widac, nie wszyscy czytaja dokladnie zasady panujace na tym forum. Po pierwsze Nowiciusz nie jest tylko ograniczony do Kupie/Sprzedam/Zamienie, ale ma rowniez do dyspozycji Jak zaczac i Co wybrac, co chyba na poczatku jest dla niego najwazniejsze. Po drugie takich postow nie pisze sie w dziale Sprzedam. Dzial Jak zaczac jest takim HP dla "nowych" i to tam zalatwiane sa takie sprawy. Po trzecie, jesli uzyjesz opcji szukaj to znajdziesz kilkanascie podobnych tematow, w ktorych to juz wiele razy admini wyjasniali ta sprawe z podzialem, dlaczego tak a nie inaczej. Zalozenie podzialow mialo sprzyjac temu by forum bylo wzglednie "czyste", a to wlasnie w szczegolnosci tyczy sie nowych uzytkownikow(nie wszystkich), jak widac na przykladzie tego posta.

Jeszcze pare slow o kryterium przyjmnowania do grona "forumowiczow". Nie jest wyznacznikiem liczba postow jak to niektorzy mysla nabijajac sobie liczniki bezsensownymi postami, ale wrecz odwrotnie. Nie chodzi o ilosc a jakosc. Jesli piszesz z sensem, na temat, nie robisz balaganu to dostajesz "awans", jesli piszesz glupie posty typu "zgadzma sie", "tez mi sie tak wydaje" i nic poza tym lub "zarzuc fotami na ...@...pl" w 10 roznych ofertach sprzedazy bo chcesz sobie tylko poogladac fotki, to nie dosc, ze jest to poniekad zasmiecanie forum to marnujsze czas osoby, ktora sprzedaje.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 29, 2005 7:24 am 

Jeżeli chcesz sie zapytać o Kyosho to masz do dyspozycji działy "Jak Zacząć" i "Co wybrać". Chyba są to dobre miejsca na to aby nowicjusz "oswoił się" z forum. Jeżeli ktoś chce przejść wyżej w hierarchi to pisze do mnie lub do Piotrka posta a my sprawdzamy czy już "dorósł" by być forumowiczem.
Pozdrawiam Paweł.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 29, 2005 10:30 am 

Wiesz to ma dobre i zle strony...
Dobre to takie że np. przyjdzie ci taki burdel zrobi pstami "a ja nie wiem" naklnie ci, i poprostu zrobi bałagan z forum, porównaj se działy np. "jak zacząć" z np. "dowolne tematy o wszystkim". Te działy co masz są po to żebyś na nich sie nauczył "kultury" obowiązującej na forum. I zapewniam cię - jeżeli będziesz dobrym "początkującym" (czyli - dobrze pisal postu, nie robił bałaganu, nie klną) to po 10 poście będziesz wśród forumowiczów - tak jest, a jezeli będziesz pchał się wszędzie, nabijał posty to zostaniesz początkującym nawet przy 400 postach...
A znowu powiesz a "jak ktoś jest już zawodowcem a co dpioero sie zajerestrował" - to on sie na pewno wykarze, jak nie to na pewno jeździ na zawody...

Przemyśl co piszesz.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 07, 2005 11:42 am 

Zróbcie jeszcze podziały jak na innych forach..."nowicjusz" "srednio zaawasowany" itp. ale nie koniecznie w zaleznosci od ilosciu postów ale od własnie sensu pisania...i moze taki podział był by miej udziążliwy np. stopniowe Nowicjusz jak zacząć itp srednio zaawansowany do np. działu "handlowego" i Hyde park. POzdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 07, 2005 11:58 am 

Jesil chcialbys wiedziec to podzial na tym forum nie jest uzalezniony od ilosc postow bo wlasnie ma na celu tepienie ich nabiajania. Jesli ktos chce zostac forumowiczem zglasza sie do Rafala, Pawla lub do mnie, my sprawdzamy jakie posty pisze, czy wlasnie nie nabija licznika, pisze do rzeczy itd. i jesli przejdzie "kontrole" to dajemny znac Rafalowi, a on juz robi co trzeba. Tylko nie miecie do nas pretensji, ze sami Wam nie proponujemy, zebyscie zostali forumowiczami, bo co mamy siedziec i kazdego sprawdzac?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 07, 2005 12:12 pm 

Ja bym zrobił tak: Dorzucił nowicjuszom "dowolne tematy o wszystkim" bo nie ma sensu "jak zacząć" uzywac jako "zastępczego" tematu...

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 11, 2005 7:32 pm 

Witam
Ponieważ mój "list otwarty" został zamknięty z powodu dublowania tematu, zamieszczam go tutaj (może tym razem będzie dobrze? ;-)). Oto on (ciut zmodyfikowany ;-)):

"To już moje kolejne podejście do tego, żeby zostać Forumowiczem. Do tej pory mogłem tylko "Kupić, Sprzedać, Zamienić, Zacząć i Wybrać". Prawdę powiedziawszy to trochę mało, bo naprawdę ciekawe posty są na forach dla zawodników i pozostałych. Mam już swoje lata i trochę mnie złości, że muszę się czasami biernie przyglądać jakiejś mniej lub bardziej interesującej dyskusji, w której (wydaje mi się) miałbym coś do powiedzenia . Poza tym gdzie mam pytać o najlepsze rozwiązania i jakieś sensowne rady? Na forum "Jak zacząć"? Przecież tam nikt doświadczony prawdopodobnie nie zagląda, a to jak jest zbudowana szarpanka lub co zrobić jak się zaleje silnik wiedziałem już 30 lat temu (z małym okładem ). Zarejestrowałem się dobrze ponad miesiąc temu i gdyby nie to, że mam już kilka telefonów do gości z Krakowa, którzy wybudowali tor i starają się jakoś rozbujać modelarstwo off-road w Krakowie, to nawet nie wiedziałbym jak się z nimi skontaktować, bo na "Spotkaniach" też nic napisać nie mogę . Z pisania dla samego pisania już chyba wyrosłem , bo przecież nie powinna się liczyć ilość ale jakość, więc mam prośbę: dajcie mi szansę . Jak widzę taki tekst:

"...jeśli dasz się poznać jako porządny użytkownik wówczas moderator poprosi mnie o nadanie ci praw Forumowicza, a jak dwa razy wystartujesz w zawodach - zostaniesz Zawodnikiem..."

to zastanawiam się, jak to też mam się dać poznać, bo chyba nie w w/w rubrykach?
Strasznie podoba mi się pomysł uruchomienia takiego forum, ale Forum jak sama nazwa wskazuje powinno być miejscem swobodnych wypowiedzi. Być może należy eliminować ludzi, którzy łamią ogólnie przyjęte zasady (mimo iż wcześniej zostali Forumowiczami), ale dajcie coś powiedzieć tym, którzy nie są zdeklarowanymi chamami, z jaką taką kulturą osobistą i wiedzą (?), którym zależy na wymianie doświadczeń a nie na bluzgach, czy załatwianiu swoich partkularnych interesów.
Pozwalam sobie na zamieszczenie tych moich wypocin jako "listu otwartego" w rubryce "Jak zacząć?", bo widzę, że nie tylko ja mam tego typu wątpliwości, więc sprawdzę, czy w ogóle będzie jakiś odzew wśród reszty Forumowiczów i Nowicjuszy (czytaj: "OGLĄDACZY").

Pozdrawiam

Keczalop

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 11, 2005 10:51 pm 

Po przeczytaniu twojej wypowiedzi nasuną mi się taki pomysł -
Weźmy se za przkład mnie. Rejestruję się dzisiaj, mam dostęp do wszystkich for, ale tylko przez tydzień (albo inny czas) potem na podstawie moich postów jest osądzane czy jestem forumowiczem czy nowicjuszem. A ci co wcale nie pisaliby postów w tym czasie - do nowicjuszy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 12, 2005 7:20 am 

Keczus_16 napisał(a):
Po przeczytaniu twojej wypowiedzi nasuną mi się taki pomysł -
Weźmy se za przkład mnie. Rejestruję się dzisiaj, mam dostęp do wszystkich for, ale tylko przez tydzień (albo inny czas) potem na podstawie moich postów jest osądzane czy jestem forumowiczem czy nowicjuszem. A ci co wcale nie pisaliby postów w tym czasie - do nowicjuszy.

za przeproszeniem ale pier........czysz, forum jest dla wszystkich i niepowinno byc ograniczen, od tego sa M czy A aby dbac o porzadek. A Tak jak teraz to sie takie male getto zrobilo..i poziom jest niski

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 1:44 pm 

niestety Bugi ma racje..........forum powinno byś dla wszystkich a administratorzy powinni dbać o pożądek i delikwenta który pisze bzdury albo chamsko blokować.............ale nie odrazu na wstepie zeby były blokady...............sam juz tez pisałem list do admina z prośbą o uzyskanie statusu forumowicza............niestety bez rezultatu choc uważam ze swoimi postami jeszcze ani nikogo nie uraziłem ani nie pisałem bzdur tylko dla nabicia postów............zresztą pisałem też ze przez moje rece przewineło sie juz troche modeli o myśle ze pomógłbym niejednemu lecz nie moge bo jestem ZABLOKOWANY

Gdybys byl zablokowany to nie napisalbys tego posta :wink: Piotrek

..........ach Piotrek wiesz dobrze że chodzi o blokadę jaką mają nowicjusze.............

Losi Micro Desert/Xcelorin 10250KV
Lama V3 :)

Ostatnio edytowano Śr lip 13, 2005 2:26 pm przez kurzy79, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 2:11 pm 

jestem uzytkownikiem wielu for ale tylko tu zauwazylem pomoc dla nowicjuszy, choc ten podzall wydaje mi sie smieszny

np na miom przypadku pan Piotr Michalski i inni pruboja mi pomuc na tyle ile sobie dam :D poniewaz 1 temat byl spontaniczny i zawierajacy malo szczegulow, to nie zostalem smieszany z blotem

p.s.
admini i modzi w pewien sposob nabijaja sobie posty uwagami :D moim zdaniem uwagibpowinny byc wysylane na prv

to juz koniec :D
LUDI

Jeszcze raz ktos napisze do mnie albo o mnie per "pan" to dostanie bana! Piotrek :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 2:32 pm 

był czas kiedy nie było żadnych praktycznie ograniczeń na forum - jedynie Moderatorzy i Administrator byli odpowiedzialni za treści zamieszczane na forum. I co? I się NIE sprawdziło. Był bałagan. Jeśli teraz, jak pisze Bugi poziom jest niski, to wtedy był wręcz minusowy...

odkąd wprowadzone zostały zmiany forum stało się miejscem gdzie dyskutją praktycznie wszyscy zawodnicy i działacze związani z zawodami, co w poprzedniej sytuacji nie byłoby możliwe, bo utonęłoby w powodzi postów nie związanych z tematem, których autorzy mają kilkudniowy staż na forum, ale już chcieliby zaistnieć w większości wątków...

nie mówię że wszyscy nowi użytkownicy forum sieją zamęt, nie mówię nawet, że jest ich większość, ale skąd u licha mamy wiedzieć, że nowy użytkownik o nazwie "kopytko_159!@$#" to porządny gość, który nie zasypie forum potokiem bezsensownych postów działając wszystkim na nerwy??? wie to on - i tylko on.
żyjemy w XXI wieku, są wynalazki w postaci komunikatorów typu GG, forum również umożliwia kontakt na pm - jeśli uważasz, że jesteś pokrzywdzony i chciałbyś przekonać o tym Administratorów lub Moderatorów - zwróć się do nich bezpośrednio i przekonaj ich, jeśli naprawdę zależy Ci na statusie Forumowicza... jakiś czas spędzony w grupie Nowicjuszy ma również tę zaletę, że pozwoli Ci zapoznać się w spokoju z tematami poruszanymi na forum, jeśli zaś skorzystasz z funkcji "szukaj" - znajdziesz zapewne wiele ciekawych wątków, które już ktoś kiedyś poruszył, a które interesują również Ciebie - dzięki temu można uniknąć dublowania ciągle tych samych tematów...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 2:44 pm 

Rafał Piesio @ work napisał(a):

odkąd wprowadzone zostały zmiany forum stało się miejscem gdzie dyskutją praktycznie wszyscy zawodnicy i działacze związani z zawodami, co w poprzedniej sytuacji nie byłoby możliwe, bo utonęłoby w powodzi postów nie związanych z tematem, których autorzy mają kilkudniowy staż na forum, ale już chcieliby zaistnieć w większości wątków...

..tak ale glównie na forum dla zawodników (choc jak je czytam to niektorzy pytaja i pytaja, a odpowiedzi brak...), nie neguje ze takie fora powstaly, choc nie mam tam dostepu (ale jeszcze jedna impreza tylko :mrgreen:) to nie mam co narzekac, aha mam takie pytanie czy zawody np. jakieś GP tak jak bedzie GP Nowego Targu, czy w Zgierzu GP Malinka licza sie jak eliminacje do MP, aby wejść w sklad grupy zawodników ??

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona