Czesc,
Niestety, w modelarstwie lubi się od czasu do czasu coś popsuć. Do tej pory awarie mojej TT-01 były mechaniczne i radziłem sobie z nimi we własnym zakresie. Jednak teraz natrafiłem na problem znacznie wykraczający poza moją wiedzię... Elektronika.

A więc po tym krótkim wstępie, do rzeczy.
Problem polega na tym, że autko rusza dobrze, ale nie zawsze silnik przestaje dzialać zaraz po odpuszczeniu gazu na aparaturze. Poprostu jeszcze przez pare sekund jedzie na pełnym gazie. W takim przypadku pomaga wlaczenie wstecznego (chocby leciutko). Jest to bardzo uciążliwe, bo praktycznie nie ma się kontroli nad modelem... Stawiałem na początku na baterie w nadajniku, jednak po wymianie jest bez zmian. Osprzęt pracuje w cięzkich warunkach (inner body powoduje dużą temp wewnątrz - regiel i silnik są gorące po jeździe). Model lata jako rally, więc piach mu nie jest obcy, ale inner body spełnia swoje obowiązki i wew po jeździe nie ma duzo zabrudzeń (raczej kurz niz piasek czy kamienie).
A teraz specyfikacja: regiel Teu-101bk, odbiornik OFNA RX-0001 AM, nadajnik OFNA, silnik blaszak.
Proble3m poboczny - po skrecie w lewo kola nie obijaja dokladnie do pozycji "0". Przy skręcie w prawo nie ma takiego problemu.