Witaj MartiB1.
Sam mam LST2 i w zeszłym roku po raz pierwszy startowałem nim w zawodach.
Co wg mnie warto zmodyfikować przed pierwszymi zawodami:
- FOC w skrzyni - Podstawa. Super że zamontowałeś
- Koła. Podstawa. Możesz wykorzystać standardowe felgi Losi i na nie założyć opony serii 40 (Bow-Tie lub Crime Fightery od ProLine). W ten sposób unikasz zmiany HEX'ów. Możesz też kupić opony + felgi + hexy 23mm. Niedawno były na sprzedaż hexy 23mm za półdarmo
LINK Dowiedz się, czy nadal są do sprzedania i czy aby na pewno hexy są do LST2. Wyglądają jak LST2 a w opisie jest że do LST (to jest różnica)
- Zasilanie. Podstawa. Chcąc startować w zawodach musisz go wymienić na mocniejszy. Seryjne 1100mAh wystarczy Ci w finale na 25minut - wiem z własnego doświadczenia

Kup mocniejsze 6V najlepiej wielkość AA (paluszek)
- Bak. Podstawa. Ten od LST (przepisowe-175ml). Oryginał z LST2 ma 220ml.
- Co do serw na skręt to na pierwsze zawody możesz odpuścić. Jak już chcesz kupować to polecam dwa, nie jedno. Ja u siebie mam 2x Hitec-985MG.
- Jak już kupisz serwa na skręt to na gaz przerzucasz to co masz oryginalnie na skręcie - problem rozwiązany, a kasa w kieszeni.
- Spojler. Ok. Dodaje agresywnego wyglądu. Śmiem twierdzić że nic poza tym. Ale sam go mam

- Świece. Koniecznie na zapas.
- Kielich sprzęgła. Można zmienić na wersję Hi-speed (LOSB3342) dostępne np.
TUJak możesz to przyjedź na EMP do Krakowa (6-7 czerwiec) będzie okazja się pościgać i wymienić doświadczenia.
Pozdrawiam,
Marek.