|
Witam. Mam problem z silnikiem SH 18, a mianowicie po odpaleniu silnika wszystko jest ok pracuje rowno, natomiast po chwili jazdy powiedzmy 5 minutach silnik przestaje reagowac na gaz i zaraz gasnie. Wogole przygode z modelami RC dopiero zaczynam i mozna powiedziec ze jestem "zielony". Model kupilem od kolegi ktory go malo co uzywal ale mimo wszystko uszkodzil glowice. Kupilem nowa glowice, podkladki pod nia ( cienka i gruba miedziana ) oraz nowa swiece. Co do swiecy nie wiedzialem jaka musze kupic i poprosilem w RCWroblik zeby mi dali taka ktora bedzie pasowala do mojego silnika. Widze ze jest na niej oznaczenie 6. Model starannie przygotowalem do jazdy, wyczyscilem gaznik i zamontowalem nowe czesci. Moze to tylko kwestia ustawien? niewiem sam bo tak jak pisalem wyzej dopiero zaczynam. Wedlug instrukcji i filmow na youtubie zrobilem regulacje gaznika i tak - srube dozujaca paliwo wyrownalem rowno do kolnieza i wkrecilem o 1,5 obrotu, natomiast iglice na otwartej maksymalnie przepustnicy ustawilem w szczeline 1-1.5mm. Rowniez po zamknieciu przepustnicy zostaje tam szczelina okolo 1mm moze 1.5. Nie jestem pewny co mam za paliwo ale kolega od ktorego sztuke kupilem mowi ze to jest 20%. Z gory dzieki za pomoc. Jesli jest ktos z Kielc chetnie sie spotkam celem doedukowania. Pozdrawiam
|