Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 13, 2026 1:22 pm

Autor
PostNapisane: Śr cze 16, 2010 8:45 pm 

Witam.
Mam problem z silnikiem SH 18, a mianowicie po odpaleniu silnika wszystko jest ok pracuje rowno, natomiast po chwili jazdy powiedzmy 5 minutach silnik przestaje reagowac na gaz i zaraz gasnie. Wogole przygode z modelami RC dopiero zaczynam i mozna powiedziec ze jestem "zielony".
Model kupilem od kolegi ktory go malo co uzywal ale mimo wszystko uszkodzil glowice.
Kupilem nowa glowice, podkladki pod nia ( cienka i gruba miedziana ) oraz nowa swiece. Co do swiecy nie wiedzialem jaka musze kupic i poprosilem w RCWroblik zeby mi dali taka ktora bedzie pasowala do mojego silnika. Widze ze jest na niej oznaczenie 6.
Model starannie przygotowalem do jazdy, wyczyscilem gaznik i zamontowalem nowe czesci.
Moze to tylko kwestia ustawien? niewiem sam bo tak jak pisalem wyzej dopiero zaczynam.
Wedlug instrukcji i filmow na youtubie zrobilem regulacje gaznika i tak - srube dozujaca paliwo wyrownalem rowno do kolnieza i wkrecilem o 1,5 obrotu, natomiast iglice na otwartej maksymalnie przepustnicy ustawilem w szczeline 1-1.5mm. Rowniez po zamknieciu przepustnicy zostaje tam szczelina okolo 1mm moze 1.5.
Nie jestem pewny co mam za paliwo ale kolega od ktorego sztuke kupilem mowi ze to jest 20%.
Z gory dzieki za pomoc.
Jesli jest ktos z Kielc chetnie sie spotkam celem doedukowania.
Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość