Cytuj:
Nie dmuchaj w wężyk, tylko zatkaj wydech i zakręć roto, wtedy paliwo samo zostanie zassane (ten sposób jest bardziej humanitarny i w dodatku skuteczny)
Napisałem w pierwszym poście że już próbowałem.
Cytuj:
Jak się pozbyć nadmiaru paliwa?? - Wykręć świecę, odwróć model i zakręć roto. Nadmiar zostanie wychlapany.
Rozumiem że to działa jeżeli w ogóle chcę się paliwa pozbyć? Bo ty napisałeś jak zaradzić zalanemu silnikowi. A ja wiem jak, do tego napisałem że nie udało mi się nawet aż tak zalać sinika żeby roto nie dał rady zakręcić, być może problem leży przy pompowaniu paliwa.
Cytuj:
Sprawdź, czy masz dobrze działającą świecę. Jak nie to zmienić na nową ( polecam O.S. No8).
Mam dwie świece i na dwóch próbowałem, wyglądają na sprawne - napisałem w pierwszym poście.
Pozdrawiam.
EDIT.
Próbowałem odpalić wpompowując paliwo przez roto start i zatkanie tłumika. Nie odpalił oczywiście, ale wypompowałem paliwo przez odkręcenie świecy i zakręcenie roto i na szmatce którą przytkałem głowicę (oczywiście odwróciłem model) była tylko mała kapka, może kilka kropli. Czy to nie jest za mało?