Witam! Jestem jak się domyślacie początkującym modelarzem i jak się pewnie domyślacie potrzebuje pomocy

Problem polega na tym, że sprzęgło zaczęło ostatnio bardziej oporowo "chodzić" (podejrzewam, że dostał się piasek) jeździłem w dosyć błotnistych warunkach.
Chciałbym się dowiedzieć czy mam się tym nie przejmować, czy mam rozłożyć sprzęgło i je wyczyścić? Jak najłatwiej je rozkręcić, z tym podejrzewam że będę miał problem bo przecież gwint jest przyklejony na T-L.
Drugi problem polega na tym, że silnik się przegrzewa po około 5 minutach jazdy na fabrycznych ustawieniach iglic (dochodzi do ponad 130* raz było nawet 140*C !!), wiem że ten temat był już wiele razy wałkowany, czytałem to na innych forach. Silnik jest dotarty (przepalił od początku około 4-5 baków), pierwsze baki wypalił zimą. Wykluczam możliwość zwietrzałego paliwa, ponieważ testowałem samochodzik wczoraj na świeżym paliwie 16% JETS. Co do przedmuchu jeszcze nie sprawdzałem czy nie mam przedmuchu przy iglicach. Świecę dokręciłem mocno. (świeca to O.S. no.10). Może po prostu silnik za mało przepalił i to dlatego? Proszę o pomoc!