Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt cze 09, 2026 5:23 am

Autor
PostNapisane: Pn lut 14, 2011 8:09 pm 

witam,
wreszcie po różnych debatach i dziwnych pomysłach nabyłem mambę ( tzn narazie jest zapłacona, czy dojedzie mamba czy jakaś cegła to wyjdzie w praniu).:)

Doczytałem, że dobrym zwyczajem, żeby napęd nie oberwał założenie centralnego dyfra przy mambie. Poza tym, reglem, silnikiem czy coś jeszcze trzeba wymieniać?
Poczatkowo planuję nie programować pełnej mocy na silniku ( o ile się da) ale pewnie to takie tylko myślenie i nic z tego nie wyjdzie, bo kto mając taki zapas nie będzie z niego korzystać:D

E-revo, mamba na pokładzie:)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn lut 14, 2011 8:25 pm 

Czy potrzebny jest centralny dyfer - najczęściej słyszę, że do bashu tylko przeszkadza, a na tor jest niezbędny. Najlepiej sam przetestuj i jeżeli będzie Ci potrzebny kup.

Co do tego co mi padło po przejściu na bezszczotkę:
-płyta główna
-tylni bulkhead - dlatego do skoków radzę zrobić wzmocnienie płyty takie jak na prorevo
-lotka
-tylni zderzak
-koła - moje Talony już całkiem rozerwało, do tego popękała felga. Jeżeli będziesz śmigał po asfalcie zobacz te kółka - http://allegro.pl/grp-kompletne-kola-1- ... 05911.html brzydkie ale za tą cenę nie ma co narzekać. Sam dzisiaj zakupiłem komplet :) Do tego oczywiście hexy 17mm.
Z tego co warto zakupić to radzę kupić mocowanie regla - niby nic a dopiero teraz kiedy je mam zobaczyłem ja męczyłem się bez niego :) I podobno wymiana olei w amorkach to podstawa, sam jeszcze się za to nie zabrałem.
Mam też stabilizatory Tekno ale na razie za dużo o nich powiedzieć nie mogę.

No i oczywiście jeżeli nie masz to Castle Link i apka koniecznie 2,4gHz - podobno w 27mHz nie da się jeździć takie zakłócenia.

Jeżeli jeszcze coś sobie przypomnę to napiszę :)

PostNapisane: Wt lut 15, 2011 3:38 pm 

Na zapas miej jeszcze pół-ośki, na pewno się przydadzą i najlepiej jakbyś zmienił hex na 17mm (no i oczywiście koła inne wtedy). I tyle mi poszło, prócz połamanej lotki.

A jakbyś chciał jeszcze tuningować to polecam:
-Wahacze + tylnie zwrotnice RPMa
-inne tłoczki do amortyzatorów + inny olej(poleca 55WT - dobrze mi się jeździło). Ja jeszcze dokupiłem na tył 'brązowe' sprężyny, a na przodzie miałem zielone.
-centralny dyfer/stabizatory
-hex 17mm + koła (polecam Pro-Line Badlands) https://picasaweb.google.com/mati.ck7/P ... ceptsRulux

Jakbyś chciał to jeszcze można kupić ewentualnie dyfer centralny + stabilizatory.