Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 24, 2026 10:00 am

Autor
PostNapisane: Pt gru 10, 2010 5:43 pm 

No witam! Dzisiaj Po południu stałem się takim małym Newtonem, ale przejdźmy do rzeczy. Przy sprzątaniu spadło mi na głowę pudełko (obudowa) od zasilacza laptopowego. Myślę, co z tym zrobić, wziąłem na biurko i siedzę... Spojrzałem na stojącego nieopodal bonzerka, smutny, bo nie może pośmigać po śniegu wygląda tak. Wpadłem na to, że mogę go pocieszyć montując osłonę elektroniki o której dawno marzyłem. Regiel i odbiornik montowałem na rzepy więc nie było problemu z przekładaniem jej na wszystkie kierunki. Sama obudowa wygląda mniej więcej tak i tak. Wkleiłem do niej rzepy na taką piankę z klejem po obu stronach. W praktikerze jest czarna służąca do mocowania kabli i numerów domów, więc trzyma jak diabli! Później wystarczyło tylko upchnąć całą elekronikę do środka... (sorry za jakość, ręka mi drżała z wrażenia ;) ) Teraz wystarczy tylko nałożyć sylikon na wszystkie łączenia oraz nalać tego trochę tam, gdzie wystają kable... Ja czekam na nowe serwo, więc nie składałem tego "na stałe", sklejone taśmą wygląda jakoś tak Tak duży regiel jak TEU101BK ma jeszcze dużo luzu więc o przegrzanie raczej się nie martwię, a po drugie obudowa jest od zasilacza więc wysokie temperatury wytrzyma...

I żeby nie było, że nie macie takiej obudowy to 12

Obudowa zabezpiecza większość elektroniki, serwo uszczelniamy albo uszczelkami wyciętymi z tektury albo silikonem, złącze tamiya można zabezpieczyć balonem i "izolką" a silnik podobno może zostać niezabezpieczony.

Patent nie sprawdzony, nie odpowiadam za ewentualne uszkodzenia modelu. Zakaz kopiowania bez zgody autora!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn sty 17, 2011 2:00 pm 

A tu w mojej aranżacji nie będę rozpisywał się powiem tylko ze zasada ta sama co u kolegi wyżej z tym ze pudełko przezroczyste ułatwia to diagnozę bo widać czy dioda świeci lub czy miga
w Rally z wlotami i wylotami powietrza gdyż jest elektronika chłodzona wiatrakiem.
1 Rally Monster
2 xstr
http://www.iv.pl/images/91052012596782071813.jpg
http://www.iv.pl/images/78680066994359625000.jpg

więcej info na
rc.taniastronka.eu

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość