Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 25, 2026 4:54 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
PostNapisane: Śr maja 25, 2011 3:17 pm 

Oslonka silnika bedzie bardzooo wysatwac, na kocnu kiedys pojawia sie kuleczka. Zestaw chlodzenia Montowany bedzie raczej w poziomie, albo podetne lekko zeby byl pod katem do gory. ev znajde cos innego . Oslonke planuje na cala szerokosc silnika, wiec wiatrak niebedzie bezposrenio wciagac piachu. Ze skidem masz racje dlatego mam jeszcze elemnty o dwa centy mniejsze bede sprawdzal metodoa empiryczna jak to dziala ;)

Latam:
BIG LAMA
Psa straszę:
E-Fly Mp190
Piotr Jędrzejko

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So cze 04, 2011 6:58 pm 

Hej,

do tych co mają kubki z outfrontframes... Dziś mój stockowy firek przeszedł też taki upgrade :D Mam do Was w związku z tym pytanko:

a) cieniutkie stalowe podkładki w dyferencjale (część 86917 d), na rysunku od strony zębatki oraz od strony śrub są po dwie, ja w swoim egzemplarzu od strony śrub miałem 3szt. Po skręceniu strona ta bardzo ciężko chodziła, więc wywaliłem jedną, tak jak instrukcja każe - pamiętacie czy mieliście tam dwie czy trzy podkładki ? Po tej modyfikacje obydwa kielichy kręciły niemal tak samo, jeśli chodzi o ciężkość, więc chyba jednak ten trzeci to była pomyłka producenta...

b) dyfer w środku zalewałem olejem 30000cps, tak jak rekomendowano na forum :-) A czym smarowaliście te 3 zębatki (86945, 86944 no i trzecia to zewnętrzna dyfra 86943a)? Oryginalnie widziałem tam w środku resztki zielonego smaru, więc skoro taki sam wywaliłem z dyfra to i tutaj dałem olej 30000cps.

c) po skręceniu całości zdecydowanie lżej działa cały dyfer (kręcąc już zmontowanymi kołami), czy to moje subiektywne odczucie że na oryginale było ciężej? Może u mnie to kwestia tej trzeciej podkładki

E-firestorm FLUX
Outfrontframes HARDENED Diff Outdrive Cups, CVD HPI #100605
Turnigy LiPo 2s1p 5000mAh
FlySky FS-GT2 2.4GHz

PostNapisane: N cze 05, 2011 1:36 pm 

a) miałem po dwie z dwóch stron
b) fabrycznie było coś na bazie tawotu, u mnie powodem ciezkeij pracy dyfra była ta spreżynka w srodku która zawadzała o zęby satelit-wywaliłem ją a dośrodka nałozyłem mieszanke tawotu, wazeliny technicznej i odrobiny smaru grafitowego. Na oleju trapiły mnie straszne wycieki dlatego wylądował tam smar ;) Po wyjeciu sprężyny wszystko chodzi lekko i model jest sterowny. Na te zębatki zewnetrzne daj tawotu, bedzie ok ;)
c) u mnie to była wina tej sprężyny, wyjąłem i chodzi lekko. Jak włożysz za dużo podkładek to po włożeniu e-clipsa(o ile dasz radę) i zakręceniu zebatką powinien byc straszny opór, będzie poprawnie jeżeli będzie niewielki luz-wtedy wszystkie zebatki bedą mogły się dobrze do siebie dopasować ;)

Pozdro

Były:
HotBodies Lightning Stadium Sport RR
HPI FIRESTORM FLUX+SIDEWINDER SV2 4600KV+2S LiPo 5000mAh
Jest:
GS Storm CL-1 Pro+Xerun150A 2000kV+4S 5000mAh 30C LiPo+Savox SC0251MG+Sanwa M11

Moje galerie: http://picasaweb.google.com/105732534019667433035

PostNapisane: N cze 05, 2011 8:25 pm 

Dzięki, Mateyos. Jeszcze nie miałem okazji przejechać się autkiem po upgradzie, ale z Twojego opisu wynika że wszystko mam dobrze z dyfrem. Przy trzech podkładkach i założeniu e-clipsa (trudno było założyć...) był straszny opór przy kręceniu kubkiem. Przy dwóch podkładkach jest OK, mniej więcej tak samo jak z lewej strony.

Dziwi mnie ta Twoja sprężynka (kojarzę Twój post gdzie o tym coś pisałeś)... a miałeś tam te dwie malutkie podkładki (na tej samej ośce co sprężynka) ?

Jaki olej próbowałeś że wyciekał? Ten 30000cps jest bardzo gęsty, ale jak to wyjdzie w praniu to dopiero zobaczę po jeździe.

E-firestorm FLUX
FlySky FS-GT2 2.4GHz

PostNapisane: Pn cze 06, 2011 3:33 pm 

wiesz, ja mam smar i wycieka, przy oleju po jednym pakiecie cała obudowa z boku była zapocona. podkładki sa ale między kubkiem a satelitą, a nie miedzy satelitami. Patrząc w instruukcję, nie są tam przewidziane podkładki. narazie kombinuję z uszczelnieniem obudowy, ale efekt jest taki że po wciśnięciu e clipsa, nie da się obrócić zebatką :D

przy okazji takie małe pytanko: jeśli jeździsz na 2S, powiedz, szybko to się zbiera?? bo ja latam na 3S...i silnik strasznie się grzeje, kombinuje z chłodzeniem, zmieniłem zebatkę na mniejszą itp i nic :( myslę by przejść na 2S ale nie wiem jak się bedzie sprawował, tym bardziej że mam silnik 4600kV-mniej niz w serii
Pozdro

Były:
Jest:

PostNapisane: Pn cze 06, 2011 7:50 pm 

Dziś przejechałem jakieś pół pakietu - nic nie wyciekło. Może w dobrym stanie są te gumowe uszczelki, które są pod metalowymi podkładkami? A chodziło mi o te podkładki przy sprężynce - nad satelitkami w dyfrze (część 86917e).

Co do 2S - dla mnie aż za mocny, ale mam seryjny flux 5700kV. Jeszcze mam problemy ze sterowaniem, często zarzuca mi na boki. Oczywiście bez problemu w miejscu kręcę "bączka", ale to chyba każdym pakietem przy 2WD się zrobi... Kilka razy udało mi się podczas startu poderwać przód do góry, mimo że pakiet mam przesunięty max na przód, by go trochę dociążyć.

Na razie za dużo autem nie przejeździłem, poniżej 10 pakietów 5000mAh, praktycznie za każdym razem zmieniając coś w ustawieniach ESC (mam kabelek Castle Link), więc ciężko mi powiedzieć coś więcej. Na pewno autko ma niezłego kopa, aż za mocnego, bo ciężko się steruje :)

E-firestorm FLUX
FlySky FS-GT2 2.4GHz

PostNapisane: Wt cze 07, 2011 1:04 pm 

nie wiem czy miałeś model 4wd, ale w przypadku 2wd jest to kwestia 'przestawienia' myślenia ;) Już nie da się na pełnym gazie wyjeżdżać z zakrętu, nawet na prostej modelem znacznie nosi. Ale idzie go opanować wiec życzę powodzenia. Na rzadszym oleju model jest mniej czuły na zmiane nawierzchni, ale juz przy nawrotach i ciasnych zakrętach prowadzi się moim zdaniem kiepsko(wewnetrzne koło mieli w miejscu, zewnętrzne stoi :/), ale da się bez tego życ ;)
Pozdro

Były:
Jest:

PostNapisane: Wt cze 07, 2011 1:48 pm 

Pierwszy w życiu kontakt z RC to był właśnie 4wd - Savage 3.5 nitro. Bawiłem się z 15 minut na jakiejś imprezie integracyjnej w firmie kilka lat temu... ale dopiero teraz dojrzałem do wydania dosyć sporej kasy na swój model :) I na początek jest to właśnie firek. No i oczywiście - z każdą jazdą powoli zaczyna mi iść coraz lepiej opanowywanie auta. Tylko coraz bardziej zaczyna mi brakować miejsca do jazdy - mój wydzielony kawałek ogródka 10x15m nie do końca starcza... A i od żony już oberwałem że jej po bokach kwiatki zahaczam... :D

E-firestorm FLUX
FlySky FS-GT2 2.4GHz

PostNapisane: Śr cze 08, 2011 12:16 pm 

polecam jakies dróżki dojazdowe z luźnem piachem-moja ulubiona nawierzchnia. Co prawda na trawniku firek prowadzi się prawie tak samo jak 4wd ale po żwirku to jest jazda-tumany kurzu, jazda bokiem itp. polecam :)

Były:
Jest:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3