pigzip napisał(a):
one są słabe jak walnie bezpośrednio prosto to wytrzyma ale jak pod kątem to nie
udeżył w kamień wielkości 300g cukru i wachacz, przód i zwrotnica do wymiany, prędkość jego była na oryginalnym szczotkowym 28 km/h a opony były łyse więc jeszcze wolniejszy, regiel oryginalny to w ogule spalił się po 2 pakietach a silnik jakoś koło 5 pakietów wytrzymał
dyfer też strzela i bardzo słaby skręt, nie mówie o sile, za kikanascie minut po wyjęciu z pudełka robięsię takie luzy, że przy 20 kmh ciężko go utrzymać na chodniku o szerokości 1metr
teraz jest bezszczotka to strzela co pakiet . przy drógim pakiecie przestałem wymieniać
Ja nie rozumiem tego wogole. Ok, uderzysz z predkoscia 70km/h w stojace e-revo czy cokolwiek to jest pewne ze cos sie sypnie. Jak wlasniesz w kamien z taka predkoscia tez cos moze sie sypnac. Na przednich wahaczasz mam luz taki ze przednie kola 5mm to przodu i tylu sie ruszaja. Ale to wniczym nie przeszkadza. Najwazniejsze zeby tyl mial dobra przyczepnosc. Na reglu ustawiasz przyspiesznie tak zeby wmiare lagodnie startowal, inaczej model pojdzie na bok. A zakrety przy duzych predkosciach robisz na hamulcu (w ryglu sv mam drag break na 30%). Uroki napedu 2wd. Wymienilem tylne amorki po tym jak mnie 1:8 nitro monster rozjechal na torze. Treaz mam duze amorki 110mm na niebieskich sprezynach (twarde). Oponki tylne dwa komplety: yokochame gealoandery oraz dirtowe compund D. I trakcja jest swietna.
Silnik szczotkowy mielismy na jednym forku przez pol sezonu. Zaliczal slupki od znakow, drzewa, lawki, pies go pogryzl i nic (poza dziurami w budzie)
pigzip napisał(a):
a model ma niecałe 30 pakietów 3000mah (producent fullymax podaje 4500 25/50c ale tyle mi nigdy nie weszłe tylko zwykle wchodzi 1800-2200 bo się puźniej grzeje i ma corac mniej mah
był on kupiony na poczętku grudnia 2010
tu jest cos nie tak, spokojnie powinno w niego wchodzic 4000 mha przy odcieciu na 2,8v. Druga sprawa rygiel masz 90 amp ten pakiet nowy ma 110 amp dosc waskie gardlo, jak masz teraz slabszy pakiet to nie daje nawet 90 amp, dlatego sie grzeje. Przy 5000 mha bral bym pakiety 30c, 25 c przy 5200 mha i wiecej.
pigzip napisał(a):
jest tam silnik 3800 kv zębatka oryginalna 19 zęb na 2s silnik i 35 amp
regiel speed passion citrix na90/480 amp ale po 8 sekund... na silniku na 90 amp się włącza zabez term,
jeszcze wcześniej spalił się wiatraczek bo zaraz po włączeniu więc kupiłem nowy mocniejsz i na 12v
NIe jestem specjalista w elektronice ale czy ten silnik nie jest poprostu za slaby? Jakiej on jest wielkosci?. Buszowalem w google i takie silniki sa zawyczaj mniejsze uzywane do samolotow/ helikow.
Jak firka naprawie... polamalem gearbox xD ale to moja wina za krotkich srobek uzylem i sciąlem gwinty mocowania. Umieszcze filmiki z firakmi na torze.