Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj



Teraz jest Pt lip 20, 2018 9:24 am

Teraz jest Pt lip 20, 2018 9:24 am




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor
PostNapisane: Pt lis 17, 2017 11:40 am 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 17, 2017 10:01 am
Posty: 3
Siemka wszystkich. Potrzebuje pomocy. pytanie jak w temacie. Jak zbindować pilota z modelem. Problem powstał gdyż jakieś 6 miesięcy temu (ostatnia jazda) przez pomyłkę nie wyłączyłem pilota-kontrolera i rozładowały się baterię. Po włożeniu nowych model nie reaguje na sygnał. Dzwoniłem do serwisu i powiedzieli że to raczej napewno problem łączności i że nie potrzeby wysyłać i modelu tylko spróbować samemu to ogarnąć. Jednak sam nie ogarnę :) Przeszukałem sporo na YT ale nie znalazłem dokładnie takiego samego sprzętu. Próbowałem sam ale nic z tego. Na filmach w internecie przeważnie kontrolery mają przycisk "bind" u mnie nie ma. jest tylko w modelu pojazdu. link do zdjęć: http://i65.tinypic.com/2w4b5v6.jpg http://i68.tinypic.com/dpcx6x.jpg


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pt lis 17, 2017 5:01 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 13, 2015 11:42 pm
Posty: 185
Lokalizacja: Bolesławiec
Bywają apki bez przycisku bind, sam mam taką z HPI. Aby zbindować, należy włączyć apkę, zbliżyć do modelu, włączyć zasilanie w modelu i po prostu nacisnąć przycisk bind na odbiorniku. Wtedy odbiornik powinien połączyć się z apką.

Wysłane z mojej Luny przy użyciu Tapatalka

_________________
pozdrawiam
silver76

Traxxas E-Revo BL
HPI E-Firestorm
Tamiya TG10 Honda -> BL
BSD Racing 706T 4x4
Traxxas Summit BL
Pelikan II do latania :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt lis 21, 2017 9:43 am 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 17, 2017 10:01 am
Posty: 3
Dostałem instrukcje od serwisu i wygląda że bindowanie przebiega poprawnie. Moje pytanie brzymi teraz czy możliwe że coś się uszkodziło przez fakt włączonego nadajnika przez tak długi czas?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N gru 31, 2017 10:23 am 
Offline

Dołączył(a): So gru 30, 2017 10:12 am
Posty: 1
Lokalizacja: Komorów
lukskyloker, poradziłeś sobie z problemem?
Mam chyba taki sam przypadek, że zostawiłem włączony nadajnik Maverick MTX-242 włączony i przez noc baterie mi się rozładowały.
Teraz niby binduje się z odbiornikiem, bo odbiornik świeci ciągłym światłem, ale na żadnym kanale nie pokazuje się sygnał.
Bindowałem już z 10 razy, mając nadzieję, że to coś zmieni, ale bez poprawy.
Sam nie wiem co jest nie tak.

_________________
Pozdrawiam
Krzysiek

Taranis, Protos Mini, Protos 500, Racer 220, Maverick Strada XT


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N gru 31, 2017 4:05 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 17, 2017 10:01 am
Posty: 3
u mnie okazało się że pilot-kontroler się spalił. udostępniam rozmowę z serwisem-jakby co to polecam serwisować u nich.:
"witam.
poza bindowaniem nic nie przychodzi mi do głowy i wydaje się już tylko
serwis.
Dla zaoszczędzenia na kosztach diagnozy i wysyłki można od razu kupić nowy
zestaw nadajnik + odbiornik w cenie 139zł
http://modele-katowice.pl/p/382/19679/a ... rniki.html
W przypadku zdiagnozowania ewentualnego uszkodzenia np: odbiornika to jego
koszt 184zł ( oryginał jak w modelu )
http://modele-katowice.pl/p/422/12063/o ... rniki.html

Pozdrawiam"

ja wysłałem do nich i zamontowali mi ten za 139 zł. Model jak nowy :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Teraz jest Pt lip 20, 2018 9:24 am


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL