Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 5:27 am

Autor
PostNapisane: N kwi 07, 2013 3:04 pm 

Ponieważ pogoda nie jest wspaniała zastanawiam się nad kupnem jakiegoś maluszka.
W trakcie poszukiwań wpadł mi w oko Carson X-18 Truggy niestety nie ma za wiele informacji o tym modelu, może ktoś ma i mógłby się podzielić wrażeniami i opinią czy warto?
https://www.rcniko.pl/x-18_truggy_sport ... 30174.html
I jeszcze jedno pytanko jak nie to autko to co polecacie w skali 1:18 1:16 do 400 zł (dobrze żeby regiel i odbiornik nie były ze sobą zintegrowane ponieważ posiadam przyzwoitą apke)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn kwi 08, 2013 6:06 pm 

Carsony zawsze robiły wątpliwej jakości modele także na twoim miejscu bym sobie je odpuścił.
Piszesz o tym, że nie chcesz modelu z integrowanym reglodbiornikiem 3w1. Zawsze możesz elektronikę modelu sprzedać a do niego włożyć inną. Z mojej strony polecę taki modelik:
http://modele.germanrc.pl/pl/p/Maverick ... Buggy/3212
Jak i jego braci z innymi budami i kołami. Również są one w innych sklepach czy na allegro.

Tutaj możesz poczytać sobie test tego modelu:
http://www.centrumrc.pl/nowosci-rc/maverick-ion-118/

Jeżeli chciałbyś to mam do sprzedania nowy oryginalny zestaw napędowy szczotkowy od team associated.
Wtedy będziesz mógł wykorzystać swoją apkę w tym modelu.

PostNapisane: Pn kwi 08, 2013 6:23 pm 

Michaellus napisał(a):
Z mojej strony polecę taki modelik:
http://modele.germanrc.pl/pl/p/Maverick ... Buggy/3212

Ten model również jest wątpliwej jakości. :lol: Pakiet starcza na 5 minut jazdy. Nie widzę sensu kupowania modelu RTR dla samego podwozia. Kupić coś takiego, a później dorzucić kolejne 300 złotych na elektronikę i pakiet. Nie łatwiej po prostu kupić podwozie od asso?

Team: RC-Bazarka

PostNapisane: Pn kwi 08, 2013 6:36 pm 

Łatwiej ale drożej.
Ja mogę sprzedać regiel plus silnik za 80zł z przesyłką także to nie są takie różnice jeszcze. Adasiu troche temat mikrusów śledzę i wiem że asso zwykłe plastikowe nie jest aż tak lepsze od takiego chinczyka by do niego dokładać.
Irek Działkowski ma kilka tych modeli i je chwali ;)

PostNapisane: Pn kwi 08, 2013 6:38 pm 

Kup model 1/18 z Hobbykinga za 50$. Bez apki, ale z combem bezszczotkowych. Jakoś pozostawia wiele do życzenia, ale za 200zł warto spróbować. I wez drugi taki sam model na czesci :)

PostNapisane: Pn kwi 08, 2013 6:44 pm 

Plus lipol i ładowarka w jednej paczce.

PostNapisane: Pn kwi 08, 2013 6:54 pm 

Najlepiej tego:
http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=29978

Wysyłka z Unii Europejskiej, więc nie wejdzie na cło. Mam kod na 56dol jakbyś chciał.
Wysyłka 10dol kurierem w 3 dni

PostNapisane: Śr kwi 10, 2013 7:44 pm 

Adam Wardziński napisał(a):
Ten model również jest wątpliwej jakości. :lol: Pakiet starcza na 5 minut jazdy.

Jeśli sprawdzałeś ten model empirycznie to trafiłeś widocznie na trefny egzemplarz.
I pisanie, że pakiet 'pudełkowy' wystarcza na 5 min. to lekka przesada - mi wystarczał na ponad 12 min. intensywnej jazdy tym właśnie modelem.
Licytowanie się na modele jest dosyć popularne na tym forum, ale tak naprawdę, który z Was wykorzystuje model w sposób intensywny do swoich zabaw ?
Modele uszkadzają się przeważnie, nie dlatego, że są wątpliwej jakości tylko dlatego, że driverzy po prostu nie potrafią nad nimi zapanować.

Do zabawowej jazdy w zupełności wystarcza model Maverick iON 1/18 i to właśnie wersja pudełkowa (zwłaszcza dla początkujących użytkowników).
Stosunek jakości do ceny naprawdę bardzo dobry. Użytkuję taki model już 10-ty miesiąc bardzo intensywnie i o dziwo niczego do tej pory nie uszkodziłem, a ścigam się nim w cyklu PMMS RC na wykładzinie i pomimo swoich mega luzów i chińskich plastików daje radę modelom asso dosyć dobrze stuningowanym.
Wszystkie elementy tego chinolka wytrzymują silnik Nosram-a Storm370 i regiel Tekkin-a oczywiście brushless bez oznak zużycia.
Oczywiście, jeśli ktoś lubi inwestować w model i grzebać w nim non-stop a dopiero potem się bawić czyli jeździć to polecam asso :).
Czesi w klasach mikro bawią się i ścigają modelami z silnikami szczotkowymi i jest ich tam coraz większe grono,a u nas wszyscy chcą do tych mikrusów pakować coraz mocniejsze silniki i regle, bo myślą, że moc będzie z nimi - nic bardziej mylnego. Jeśli chcemy polatać to lepiej zainwestować w sprzęt latający.
Pozdrawiam wszystkich mikrusowców!

PostNapisane: Śr kwi 10, 2013 10:37 pm 

Irek Działkowski napisał(a):
Adam Wardziński napisał(a):
Ten model również jest wątpliwej jakości. :lol: Pakiet starcza na 5 minut jazdy.

Jeśli sprawdzałeś ten model empirycznie to trafiłeś widocznie na trefny egzemplarz.
I pisanie, że pakiet 'pudełkowy' wystarcza na 5 min. to lekka przesada - mi wystarczał na ponad 12 min. intensywnej jazdy tym właśnie modelem.
Licytowanie się na modele jest dosyć popularne na tym forum, ale tak naprawdę, który z Was wykorzystuje model w sposób intensywny do swoich zabaw ?
Modele uszkadzają się przeważnie, nie dlatego, że są wątpliwej jakości tylko dlatego, że driverzy po prostu nie potrafią nad nimi zapanować.

Do zabawowej jazdy w zupełności wystarcza model Maverick iON 1/18 i to właśnie wersja pudełkowa (zwłaszcza dla początkujących użytkowników).
Stosunek jakości do ceny naprawdę bardzo dobry. Użytkuję taki model już 10-ty miesiąc bardzo intensywnie i o dziwo niczego do tej pory nie uszkodziłem, a ścigam się nim w cyklu PMMS RC na wykładzinie i pomimo swoich mega luzów i chińskich plastików daje radę modelom asso dosyć dobrze stuningowanym.
Wszystkie elementy tego chinolka wytrzymują silnik Nosram-a Storm370 i regiel Tekkin-a oczywiście brushless bez oznak zużycia.
Oczywiście, jeśli ktoś lubi inwestować w model i grzebać w nim non-stop a dopiero potem się bawić czyli jeździć to polecam asso :).
Czesi w klasach mikro bawią się i ścigają modelami z silnikami szczotkowymi i jest ich tam coraz większe grono,a u nas wszyscy chcą do tych mikrusów pakować coraz mocniejsze silniki i regle, bo myślą, że moc będzie z nimi - nic bardziej mylnego. Jeśli chcemy polatać to lepiej zainwestować w sprzęt latający.
Pozdrawiam wszystkich mikrusowców!

Mam używane asso mt18 i myślę że z tym grzebaniem to Irek ma rację :(
Ale patrząc na Jego (Irka Iona) jazdę na zawodach nie widzę że jest to chińskie badziewie, tylko kierowca który wie jak jechać na I miejsce.
Myślę że Ion będzie dobrym rozwiązaniem na zabawę pod domem i nie tylko pod domem .

PostNapisane: Pt kwi 12, 2013 6:48 am 

1:18 to bardzo małe modele, świetne dla naszych i naszych przyszłych dzieci :)
Moim zdaniem lepiej nieznacznie dołożyć i kupić skalę 1:16
http://www.rctrax.pl/search/?q=+%09MODEL+RC+HUNTER+TRUGGY+1%3A16

Większy, bez integracji, dostęp do części no i jak się uprzesz, to możesz wsadzić pakiet 2x1100 mah i śmigać długo :)

Co do modeli z HobbyKing, to ja dla siebie bym ich nie brał. Rozwiązania konstrukcyjne stare (prócz kilku nielicznych modeli), części wykonane ze słabej jakości plastiku. Moi koledzy pościągali kilka modeli więc miałem okazję się im przyjrzeć jak i pojeździć. Model do driftu nie dryftuje a modelem terenowym strach skok oddać bo zaraz plastiki pękają. Koledzy tych modeli pozbyli się na allegro :)

PostNapisane: Pt kwi 12, 2013 8:17 am 

RCTRAX napisał(a):
1:18 to bardzo małe modele, świetne dla naszych i naszych przyszłych dzieci :)
Moim zdaniem lepiej nieznacznie dołożyć i kupić skalę 1:16
http://www.rctrax.pl/search/?q=+%09MODE ... GGY+1%3A16

Rozumiem Ciebie jako sprzedawcę, że polecasz ten model. Niestety 'przerabiałem' te autka w roku 2011 i rzeczywiście prawie wszystko tam jest ok poza istotną wadą jaką są zębatki atakujące dyferencjałów. Przy intensywnej jeździe, a szczególnie w wersji brushless potrafią się zetrzeć po 15 min. jazdy. Wszystkim potencjalnym nabywcom tego sprzętu polecam zaopatrzyć się w worek tych właśnie zębatek (nr kat. 28012 i 86032). Wielkość worka uzależniony od planowanej intensywności jazdy tym modelem.
RCTRAX napisał(a):
Model do driftu nie dryftuje a modelem terenowym strach skok oddać bo zaraz plastiki pękają.

Skakałem tym modelem (HSP Hunter, Trojan 1/16) w różnych warunkach terenowych i pogodowych (nawet przy temp. -15C) i nic nie pękało, nawet podczas nieudanych lądowań (tylko te zębatki dyfrów ;( ). Drugą sprawą jest to, że aby skakać modelem micro to przeszkody muszą być odpowiednie do skali modelu.
Na obecną chwilę uważam, że jako pierwszy model do zabawy najlepszy jest Maverick iON18 ze względu na bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Nie jestem handlarzem sprzętem modelarskim, ale rozumiem RCTRAX-a, każdy poleca to czego ma najwięcej na magazynie.

Powodzenia w wyborze dla wszystkich zainteresowanych skalą micro.