Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 7:39 pm

Autor
PostNapisane: Wt wrz 11, 2012 6:46 pm 

Witam serdecznie,

Zapraszam wszystkich pasjonatów modeli mikro, a także "turystów" modelarskich do zapoznania się z testem najnowszego modelu Mavericka pod kryptonimem iON - http://www.rc.dzialkowski.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=149:nowy-mikrus-off-road-od-mavericka&catid=1:a1.
Dzięki HPI Polska miałem możliwość przetestować ten malutki pojazd na swoim ziemnym torze i musze napisać, że zdał egzamin.
Wkrótce na naszej stronie pojawią się informacje na temat spotkań na torze dywanowych dla wszystkich, a szczególnie dla początkujących - gorąco zapraszam.
Póki co zapraszam wszystkich "uzbrojonych" w mikro modele w specyfikacji off-road do Ścinawki Średniej na 3 edycję PMMS RC.
Do zobaczenia na torze!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr wrz 12, 2012 2:17 pm 

Rewelacyjny test modelu!

Ciekawi mnie tylko dlaczego dopiero na 3 eliminacje zaprasza pan? Chciałem w drugiej polecieć truczkiem. Mam poczekać czy śmiało mogę pojechać?

PostNapisane: Śr wrz 12, 2012 5:04 pm 

Michał startować możesz już w pierwszej eliminacji. Klasa jest i są zawodnicy, którzy w niej startują.

Akurat Irek będzie dopiero od trzeciej eliminacji.

Naprawdę Irku; test , opis na najwyższym poziomie.

PostNapisane: Śr wrz 12, 2012 9:34 pm 

Dziękuję Panowie za miłe słowa.
Zależało mi, żeby osoby zainteresowane wiedziały "co jest grane" z tym autkiem.
Tak jak Tomek napisał, ścigamy się w truck'u już od soboty (15.09.2012r.) - gorąco zapraszam wszystkich z małymi off- kami.
Ja mam nadzieję zacznę zabawę z Wami od 6.10.2012r. czyli 2 eliminacji.
Do zobaczenia na torze!

PostNapisane: Cz wrz 13, 2012 6:18 am 

Irek Działkowski napisał(a):
Witam serdecznie,
...
Póki co zapraszam wszystkich "uzbrojonych" w mikro modele w specyfikacji off-road do Ścinawki Średniej na 3 edycję PMMS RC.
Do zobaczenia na torze!

Czyżby czytanie ze zrozumieniem szwankowało? :D :D

PostNapisane: Cz wrz 13, 2012 11:24 am 
Administrator forum

Zaremba Lesław napisał(a):
Irek Działkowski napisał(a):
Witam serdecznie,
...
Do zobaczenia na torze!

Czyżby czytanie ze zrozumieniem szwankowało? :D :D

Panie Leszku, a może Pan też zechciał by dołączyć do tej elitarnej klasy wyścigowej :D?? Pianki jak w E12 masa nawet mniejsza, spoilery- co tu dużo mówić połączenie najlepszych elementów różnych modeli wyścigowych w jednym :lol:.
Ja na 1 eliminacji nie będę ale 2/3 jest już wysoce prawdopodobna, więc w tym sezonie też przybędę z moim laminatowym potworkiem.

PostNapisane: Cz wrz 13, 2012 12:35 pm 

Maciej Nowak napisał(a):
Panie Leszku, a może Pan też zechciał by dołączyć do tej elitarnej klasy wyścigowej :D?? ...

Maciek motoryka i percepcja nie ta.... :lol: Balkoników zdalnie sterowanych jeszcze nie wymyślili...
Ale organizując,prowadząc i będąc na zawodach czuję się jak członek rodziny wszystkich elitarnych zawodników i klas ,startujących na naszych zawodach... :D :D :D

PostNapisane: N paź 07, 2012 11:51 am 

Witam zainteresowanych tematem,

Wczoraj po raz pierwszy miałem okazję wystartować iON-em na zawodach PMMS RC na dywanie. Jechałem na oryginalnym, szczotkowym silniku 28T, na pakietach lipo 2S. Koła oczywiście piankowe te od asso.
Naprawdę to autko daje radę nawet w rywalizacji z modelami asso na dużo mocniejszych silnikach bezszczotkowych.
Na technicznych sekcjach toru ścigałem się jak "równy z równym", mocy brakowało jedynie na prostych odcinkach toru.
Przejechałem 7 wyścigów po 5 minut każdy bez żadnych problemów technicznych z modelem. Na razie 4 miejsce, ale jest jeszcze kilka eliminacji przed nami :) .
Sądzę, że przy konfiguracji toru typowo pod modele mikro - iON może spokojnie konkurować w "pudełkowej" wersji z super "wypasionymi" modelami z górnej półki.
Następne wyścigi w Kobierzycach 20.10.2012r. na które serdecznie zapraszam w imieniu niemałej (10 osób) grupki mikro maniaków off-road.
Uważam iON-a za najlepszy stosunek jakości do ceny w tym segmencie modeli kołowych rc - najlepszy wybór dla osób chcących spróbować tego hobby nie inwestując dużej kasy.

Do zobaczenia na torze w cyklu PMMS RC !

PostNapisane: So sty 05, 2013 9:25 pm 

Witam, jestem nowicjuszem i mam kilka pytan apropo tego modelu:
1. Jaką maksymalnie mocny pakiet mozną do niego wcisnąc?
2. Czy pakiet LiPo spowoduje ze auto bedzie szybciej jechać? :>
3. Czy dołączoną ładowarką będę mógł ładować inne, mocniejsze pakiety NiMh?
4. Jaką dobrą i tanią ładowarke polecacie do pakietów LiPo i NiMH (nie zależy mi na szybkim czasie łądowania)

Po przeczytaniu testu na http://www.centrumrc.pl/nowosci-rc/maverick-ion-118/
mam jeszcze wątpliwości czy nie wybrać mini recona - ze względu na lepszą (wg. autora testu) aparature. Z drugiej zaś strony zapłace za niego wieciej co moglbym już przeznaczyć na wiekszy pakiet.

Proszę o opinie właścicieli ION'a czy spelnia ich oczekiwania.

PostNapisane: N sty 06, 2013 9:26 am 

Witaj,

Co do iON-a to się nie moge nadziwić do tej pory, że jeszcze się nie zepsuł. Aczkolwiek nie jestem z tego powodu smutny :), wręcz przeciwnie - iON to strzał w "10".
Pisząc ten test miałem na celu realne opisanie "za i przeciw", po kolei odpowiem na Twoje pytania:

Ad1 - ja jeżdżę na pakietach LiPo 2S Dualsky 1700mAh (pełna radość z jazdy),
Ad2 - tak (pakiety lipo są "łatwiejsze" w eksploatacji),
Ad3 - tak, ale tylko pakiety NiMh, nie polecam jednak tego rodzaju ogniw (są droższe od lipo, a mniej wydajne),
Ad4 - imaxB6 lub jakiegoś klona tejże,

Co do aparatury to jest tylko moja subiektywna opinia, że Recon-owska leży mi lepiej w dłoniach. Wielu moich znajomych śmiga iON-owską i nie narzekają.
Model do zabawy przed domem - idealny, ja z powodzeniem startuję tym podwoziem na zawodach PMMS RC i żadnych awarii od czerwca 2012 do chwili obecnej. Na zawodach jeżdżę tylko podwoziem iON18 XB bo elektronikę musiałem zmodyfikować do sytuacji w grupie Micro Truck żeby móc rywalizować. Obecnie na pokładzie regiel Tekkin Mini Rage + silnik Nosram Stock370 (brushless). Przy tak ogromnej mocy jaką generuje ten zestaw nic w iON-nie się jeszcze nie zepsuło i wszystko pracuje jak należy.
Zapraszam na Ligę iON18 : http://www.zabawa-modelami.pl/index.php/lion18
Żadnym modelem jeszcze do tej pory nie przejeździłem intensywnie 6 miesięcy bez wymiany jakiejkolwiek części, to na koniec.