SeQ_PL napisał(a):
Rafał a jakis taki silnik w przystępnej cenie (do rs4 micro) to za ile??? Wiesz tak do 100zł
no to chyba Graupner 300, ale koniecznie ten 6 V - podobno jest niezly - ja mam tego 7,2 V i jest strasznie mulowaty...
ja jezdze na Big Blocku Oriona od Micro RS4 - nie wiem czy jest to najlepszy silnik na rynku (na pewno nie), ale jest trwaly i ja jestem z niego zadowolony - jesli sciagasz towar z USA to nie powinienes miec problemow
SeQ_PL napisał(a):
No tak ale chce żeby był szybki jak i żywotny (długo jeździł) to co miałbym do niego wsadzić. Aha ten mój novak chodzi 6-7 cel to nie wiem czyu sobie pojeżdze

no to w czym problem? 6 cel = 7,2 V - wiecej cel niz 6 nie wsadzisz do modelu micro, a na zawodach dozwolonych jest wlasnie 6 cel, choc powiem ci, ze silnik 300 juz przy 5 celach w modelu micro ladnie pomyka - na pewno szybciej niz 27 T w modelach 1/10.
Gruby napisał(a):
A czy ten regielek od duratraxa bedzie wymagal zmiany konektorkow od silnika i bateri czy sa ok te co sa??
raczej tak - ale konektorki to chyba najmniejszy problem - ja np. wszedzie mam poprzerabiane konektorki na jeden rodzaj (takie "mikro-bananki"), wydawalo mi sie, ze wiekszosc ludzi przerabia konektory....
Artur D. napisał(a):
Ideą tej klasy jest dobra zabawa za małe pieniądze. Jeżeli masz już model to musisz się zdecydować na silnik ( klasa stock , lub open) . Silniki 300 można śmiało kupić za 40-50 zł i niczym nie ustępują silnikowi Hudego za 19 $
zgadza sie - tym bardziej, ze tak na prawde wszystkie (a przynajmniej wiekszosc) sa robione przez Mabuchi, a rozne firmy (np. Xray, Graupner czy Orion) daja tylko swoje naklejki i kondensatory...