Nie ważyłem pojazdu, wagę podałem oriętacyjnie, ale jestem pewien że mnie niż 20 kg nie waży. Czemu tyle? No cóż... żadna seryjnie zabawka nie posiada ramy nośnej, no może plastikowe wbudowane w obudowę. Tworzyłem ten model z myślą, aby przypominał konstrukcją prawdziwy pojazd. W seryjne zabawki po zdjęciu z nich karoserii wyglądają ( tu nie chce nikogo obrazić, to jest zwyczajnie moje zboczenie) żałośnie. Waga bierze się również z gabarytów gdyż może powinienem napisać skala 1:4, no i nie zapominajmy, że całość jest stalowa. Moim Buggy które jest ma moim kanale ( już nie w moim posiadaniu niestety ) przeciąłem drzwi garażowe bez większego zniszczenia pojazdu;p Konstrukcja ramowa jest o niebo wytrzymalsza od modelu montowanego na płycie. Odnośnie kół i silnika... Mini quad;) wytrzymują obciążenie do 80kg więc w zabawce od byle uderzenia nie ulegną zniszczeniu. Stosowałem ten sam typ silnika we wszystkich moich projektach i nie miałem nigdy większych problemów. No i co ważne cały silnik można kupić za 160 zł na allegro, a do seryjnej zabawki kosztuje odrobine więcej. Tworzyłem pojazd do zabawy, który ma dawać frajdę z jazdy bez bólu głowy o ewentualne koszty naprawy. Kiedyś porównywałem sobie ceny części do seryjnych Large Scale i szczerze mówiąc aż mnie zatkało;) Mam już trochę doświadczenia w tworzeniu zdalnie sterowanych pojazdów i myśle, że widać postępy. Wystarczy zobaczyć mój pierwszy pojazd ;p Chce sprzedać Trophy aby mieć kapitał na następny model. Już taki jestem, więcej frajdy daje mi tworzenie niż sama zabawa;p Jeśli nikt nie będzie zainteresowany to zwyczajnie będę miał oryginalną zabawkę. To co robie daje mi satysfakcje, bo tak naprawdę nie wiele osób na świecie robi własne modele ( samochodów off-road). Za mniejsze pieniądzę zwyczajnie tego nie sprzedam, bo zdecydowanie zbyt wiele dni nad nim spędziłem. Pisałeś, że za podobne pieniądze można kupić sprawdzony sprzęt. Nie będę sie z Tobą spierał bo nie mam w tej dziedzinie doświadczenia. Nigdy nie kupiłem zabawki zdalnie sterowanej. Podczas eksploatacji wyjdzie różnica w wydatkach i jestem pewien, że tu mój model okaże się znaczniej bardziej przyjazny dla portfela;) Swoja drogą bardzo chciałbym porównać moj pojazd ze skalą 1:5 w terenie;) Jestem ciekaw jak by wypadł