Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 3:45 am

Autor
PostNapisane: So kwi 11, 2009 1:24 pm 

Zastanawiam się ostatnio nad zmianą modelu na nowy, no i zdecydowałem się na przejście do bagusów :) W oko wpadły mi dwa, mam nadzieję, że dobre podwozia:

X-Ray XB8EC
Hobao Hyper 8.5 Pro Kit

No i nie wiem którego z nich wybrać. Może zacznę od tego, co oferuje Hobao (z takich ważniejszych rzeczy):

- Tłumik Hobao (ważne dla mnie przy zmianie silnika, nie muszę się już martwić o to)
- Opony (też ważne, bo ok. 200zł w kieszeni)
- Centralny Spider
- Butelkę na paliwo (taka kozacka, podoba mi się :D)
- Tytanowe turnbuckle (nie wiem jak to po Polsku)

Hyper na Rcmart kosztuje $300

Teraz Xray - na Proximie jest przecena, tylko 1350zł. Jego wielką zaletą jest kupno w Polsce, natomiast wadą jak dla mnie brak opon, bo dochodzi dodatkowy koszt ok. 200zł :/ Za to otrzymujemy podzespoły HUDEGO - no właśnie :D.

Nie wiem, który model wybrać w sumie, ale jeśli na Proximie promocja się skończy to wybór będzie przesądzony (w HK wołają ponad $500 za Xraya). Od użytkowników obu modeli otrzymałem pozytywne opinie. Prosiłbym o jakieś argumenty przemawiajace za Xrayem albo Hobao. Dostęp do części mamy. Aha i interesuje mnie zakup NOWEGO modelu, proszę bez ofert typu "mam XB8 na sprzedanie prawie nowy" ;).

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So kwi 11, 2009 7:35 pm 

Witam!

Ja osobiście posiadam XB8 Ec właśnie zakupione w Proximie.
Instrukcja jest bardzo przejrzysta dyfry zalewamy olej 7000/7000/7000 a amortyzatory 350,wszystko jest dobrze spasowane,model został zmiękczony poprzez plastikowe bracy a nie aluminiowe jak to było w wersji TQ/R/Zwykłej.
W zestawie otrzymujemy Karoserie,Felgi,Instrukcje,jakieś klucze,smary oleje itd,felgi i model.
Na te koła to 200zł przesadziłeś bo wystarczy jak kupisz same opony( osobiście kupiłem GRP w RCWORLDZIE - 100zł 4 sztuki)
Łoże silnika jest dwu częściowe.Bak jest 120ml w Hyperze 125ml.
Ogólnie model godny polecenia,jestem zadowolony ale nie wiem jak wypada w porównaniu do Hypera 8.5( a moze 9) ?
I jeszcze jedno bo chyba na zawodach jak już jest to częściej jest P.Jacek z Proximy z częściami niż RCWORLD.

Pozdrawiam
Kuba

P.S jeśli masz pytania do Xb8 pisz na gg

PostNapisane: Wt kwi 14, 2009 7:51 pm 

Ja bym wziął XB8EC. Miałem XB8R, porównywałem do 8 i 8,5 i wydawał się XB dużo lepszy.

Jakubie XB8r i XB8 miały plastikowe usztywnienia. Tylko TQ miał alu

PostNapisane: Wt kwi 14, 2009 8:32 pm 

Co prawda nie mam EC ale za to TQ (z plastikowymi breacami ;]). Model godny polecenia. Wykonanie jak na Xray'a przystało - super. Xray'e posiadają plastikowe zwrotnice przednie ale nie do złamania. Nie miałem porównania do żadnego Hypera ale i tak bym wziął XB8EC :]