Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn lip 06, 2026 3:01 pm

Autor
PostNapisane: So mar 15, 2008 4:36 pm 

Witam,

Zaczne od skladania , na poczatku rzuca sie w oczy dosc kiepska instrukcja i brak numeracji czesci w stosunku do HPI.
Wszystkie plastki sa bardzo dobrej jakosci ,ale wszstkie otwory na sroby trzeba gwintowac (bez wkretarki nie pojdzie).

Jest to wersja z wiekszymi amortyzatorami Big Bore 16mm, naprawde robia wrazenie, jammin po prostu plynie po nierownosciach.

Kit zostal uzbrojony w cyfrowe serwo skretu ACE DS 1015 (predkosc kosmos) i serwo gazu BlueBird 661 MG+HS. Kola to kitowe Proline CrimeFighter (bardzo miekka mieszanka). Zestew uzupelnilem silnikiem SH 28P6. W tym momencie powstaly pierwsze problemy bo silnik z szarpanka nie wchodzil na plyte, szybki frez backplate i 3 min zabaway Tig`iem rozwiazaly sprawe.

Pierwsze odpalenie i smigamy na tor. Charakterystyka silnika P6 super pasuje do tego podwozia, auto lepiej zbiera sie niz tuningowany sav. Zawieszenie bardzo dobrze wybiera, ladnie siada po 2 metrowych skokach. Natomiast gorzej z napedem seryjne oleje 5k/10k/5k to jakas pomylka, auta nie da sie prowadzic gazem w zakrecie. Szybka decyzja zalewamy 40k/100k/60k. I mamy widoczna poprawe, nie jest to dokladnie to co torsen ale blisko (btw. jezdzilem jamminem na 2ch torsenach i skreca idealnie) . Reszte niedomagan napedu postaram sie nadgonic setupem.

No i tyle moge powiedziec po 2ch wypadach na tor, jezeli ktos sie wacha czy kupic czy nie to polecam. Przesiadlem sie z mocno tuningowanego sava i roznica jest kosmiczna.

Jutro postaram sie wzucic jakies filmy jak pogoda dopisze.

Czerwony Samuraj

Ostatnio edytowano Cz mar 20, 2008 12:49 pm przez Jakub Wroński, łącznie edytowano 3 razy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So mar 15, 2008 6:37 pm 

Nawet fajny artykuł ale przesadziałeś z porównaniem przyspieszenia tuningowanego sava do buggy :roll:

Tytuł:
PostNapisane: So mar 15, 2008 6:45 pm 

jakiego buggy? przecie on ma truggy a nie buggy :lol:

Tytuł:
PostNapisane: So mar 15, 2008 6:46 pm 

Jakub Żebrowski napisał(a):
Nawet fajny artykuł ale przesadziałeś z porównaniem przyspieszenia tuningowanego sava do buggy :roll:

truggy :wink: podaje swoje odczucia z przesiadki z MT...

P.S zapomnialem dodac ze teraz smigam na wydechu THS racing i jest nieźle , ale leci juz do mnie jammin jp-4 zobaczymy jak na nim bedzie chodzil.

Czerwony Samuraj

Tytuł:
PostNapisane: So mar 15, 2008 7:00 pm 

napisałem buggy? oj sory :) pomyliły mi sie oznaczenia ale druga część i tak aktualna 8)

Tytuł:
PostNapisane: So mar 15, 2008 9:51 pm 

Jakub Wroński napisał(a):
Jakub Żebrowski napisał(a):

truggy :wink: podaje swoje odczucia z przesiadki z MT...

P.S zapomnialem dodac ze teraz smigam na wydechu THS racing i jest nieźle , ale leci juz do mnie jammin jp-4 zobaczymy jak na nim bedzie chodzil.

za gęste oleje dałeś i źle rozmieściłeś
przód ma być gęstrzy niż tył

ja plastików nie gwintowałem, śruby same nacinały gwint
JP-4 to prawie to samo co JP-3, u mnie z lrp jeździł dość dobrze, z RB już fatalnie.
Koła do niego to polecam GRP, ale będziesz musiał zmienić hexy na dystansowe, co najmniej 12mm, chyba że zastosujesz nowe felgi GRP z półcalowym ofsetem.

Co do instrukcji to wybacz ale to podwozie jest skierowane do tych co już mają pojęcie, więc nie "trzeba rysować w którą stronę śrubki wkręcać",
a nr katalogowe części są, przynajmniej w mojej.

a tak poza tym to witam w klubie posiadaczy :D

Tytuł:
PostNapisane: N mar 16, 2008 9:49 pm 

Witam ,

Co do instrukcji to napisalem jako opinie, ja nie mialem problemow ze skladaniem ale dla mniej zaawansowanych moze byc juz problem.

Co do wydechu, dokladnie to nastepca Twojego Jp3, mam nadzieje ze z SH bedzie to wspolgralo.

Kola seryjne sa niezle na suchym torze, na zwilzonym juz niestety zapychaja sie blotem (male klocki), bede myslal o drugim komplecie z zadszym bierznikiem i wiekszymi klockami.

Ogolne wrazenia po jazdach dzisiaj sa :shock: , wypalilem dzisiaj ponad litr paliwa, zadnej usterki (tfu tfu) pomimo wielu wypadkow na torze. Zawieszenie przyklejone, charakterystyka prowadzenia bardzo wrazliwa nawet na najmniejsza zmiane ustawienia stabilizatorow, to mi sie podoba.

Pozytywnie zdziwila mnie usterkowosc a wlascie jej brak, na spodkaniu oprocz mojego byly 4 jamminy (kit na torsenach+3x rtr), uzywane dosc extremalnie i 0 usterek.

Podsumowujac najlepsza modyfikacja do tego auta jest zalozenie torsena przod i tyl, samochod jest w 100 % przewidywalny i skreca przy kazdej predkosci i nie ma zadnych szans zeby ryl przodem albo zakrecil sie na wyjsciu z zakretu.

Dodano :

Filmik z 1 testu Kita

http://www.youtube.com/watch?v=xqsKAMeeM8o

Czerwony Samuraj

Tytuł:
PostNapisane: So mar 22, 2008 7:49 am 

Fajny tor :lol:
"Prywatny" ? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: So mar 22, 2008 10:42 am 

Tor zrobiony przez firme Vico ktora jest przedstawicielem hpi u Nas w miescie , nie jest jakis kosmiczny , ale wazne ze jest :wink:
Wole jezdzic po takim torze niz po prostej.

Czerwony Samuraj