Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr maja 06, 2026 11:40 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
 Tytuł: sezon EMP 2006
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 6:39 pm 

Nowy Sącz 1 Eliminacja MP Off-Road
Nowy Targ 2 Eliminacja MP Off-Road
Tarnów 3 Eliminacja MP Off-Road
Murowana Goślina 4 Eliminacja MP Off-Road
Nowy Targ Mistrzostwa Polski Off-Road

Tak się plasuje podobno oficjalny kalendarz tegorocznego sezonu EMP. Oczywiście są to tylko imprezy tej rangi, zapewne dojdą jeszcze inne. Pytanie odnośnie toru w:
Nowym Sączu- zostawiamy tak jak jest ? Organizator zapewnil że doloży wszelkich starań żeby zabezpieczyć tor
Tarnów- myślę że wszyscy mamy takie samo zdanie i bez poprawy nawierzchnii będziemy na NIE. Nie wystarczą zapewnienia bo to już bylo, musimy znaleść alternatywę jeżeli nic się nie zmienilo lub nie zmieni
Nowy Targ - jeżeli tam mają być MP to trzeba skontaktować się z organizatorami jakie będą zmiany ( bo są konieczne) . Myślę że zalatwię tą sprawe na zawodach w Czechach.
Sprawa raczej ważna , może odezwą sie osoby z kręgu organizatorów , chyba że nie jesteśmy dla nich stroną.
Może są jeszcze inne ośrodki chętne do organizacji EMP.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr mar 01, 2006 6:44 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Może są jeszcze inne ośrodki chętne do organizacji EMP.

Artur, przecież wiesz, że my jesteśmy chętni, byle ruszyć z budową. Niestety dzisiaj znowu sypało :cry:

PostNapisane: Śr mar 01, 2006 6:53 pm 

Nie wiem czy prezes zglosil tą imprezę, pogoń go!

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 7:18 pm 

Ale jest szansa jezeli chodzi o Brzeg.?
Jakby co dajcie cynk przyjezdzamy z łopatami :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 8:34 pm 

Szansa jest duża, prezes zawala sprawę, ale dostał już bencki za to. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 8:40 pm 

Nie chche robić tutaj zamieszania ale może jakies zawody blisko stolicy??Np. Piaseczno, w ostateczności ta Łódź, skoro jest tam tor to dlaxzego nie tymbardziej że nie jest najgorszy i wkońcu to centrum polski więc kazdy mniej więcej po równeodległości.
Druga sprawa moja to czy nadal w tym roku będa startowały z nami elektryki. Uwazam że nie jest to za dobry pomysl wtedy jest zamało jazd dla spalinówek. Może poprostu zredukować liczbe klas.
pozdrawiam

PS. Nie chche wzbudzać kłutni lecz czy mozemy tu jescze coś wynegocjować :?:

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 8:50 pm 

Odnośnie drugiej sprawy to elektryki będą startowaly z nami, nie jest ich dużo więc propozycja rozdzielenia skończylaby sie smiercią elektryków. Nie chcemy tego bo jest to dobra klasa, startuje tam kilku naprawdę dobrych zawodników i od czegoś nowi muszą zaczynac.
Co sie tyczy zawodów w centrum kraju to nie wiem czy zostaly takie zgloszone jako EMP, pytanie zdecydowanie nie do zawodników. Ja nie mam nic przeciwko .
Niestety Michale w Twoich okolicach nie ma zainteresowanych organizacją zawodów, Piaseczno bylo i cisza a szkoda bo bylo calkiem niezle.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 8:54 pm 

Co do Piaseczna to mi tez sie wydaje ze to dobry pomysl. Slyszalem ze tor ma byc otwarty tylko jak snieg stopnieje, moze warto pogadac z wlascicielem toru??

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 9:44 am 

Dołącze się do tego wątku z taką refleksją - wszyscy chcemy profesjonalnego podejścia do zawodów i zawodników. Z wyliczanki miejsc jasno wynika jak mało mamy miejsc do organizacji imprez wogóle, a co dopiero na odpowiednim poziomie.
Są miejsca /Goślina/ gdzie udaje się znaleźć poparcie i fundusze na budowe torów, są miejsca /tak jak nasze gdzie miejsce na tor zamieniono na wysypisko śmieci i nie łatwo jest to teraz zmienić/ gdzie trzeba włożyć dużo pracy i wysiłku w powstanie toru. Ale nie w torpedowaniu imprez z powodu ograniczeń i niedociągnięć widzę POMOC /wydaje mi się, że głównie Nam samym startującym/ lecz w przyjeżdżaniu na nie i manifestacją chęci startów, konstruktywnych uwag i dawaniu organizatorom doświadczenia w rozwijaniu nowych miejsc. Też chciałbym zaplanować sezon z góry, ale chętnie przyjadę wszędzie nawet "za pięć dwunasta" aby właśnie pomóc organizatorom. Myślę, że powinniśmy rozwinąć bardziej cykl GP zapewniając organizatorom frekwencję i poparcie a później przebierać w miejscach organizacji imprez MP.
Rozdzielanie klas IC8; MT; elektryków tylko zabije of-road, nie ma nas tylu startujących aby można było marzyć o lokalnych zawodach i to jeszcze jednoklasowych.
Za przykład kto jeszcze tego nie zauważył podam ten link:
http://strony.aster.pl/rcbziom/zawody/wyniki/index.html
W cylku MP wzięło udział 31 zawodnków z czego w przynajmnie dwu imprezach pojawiło się 13-stu plus IC8 i skromna ekipa elektryków. W HPI Challenge 19-stu a na dwu 5-ciu. /Może teraz będzie dobrze widać dlaczego HPI ciągle "działa" zamiast dawno się uniezależnić od Lokowskiej karuzeli/
Pomóc możemy sobie tylko sami startując wszędzie gdzie nas zaproszą dając szansę organizatorom. Nie pitolcie, że klas jest za dużo i nie można sobie w off-road pojeździć. Ja też chciałbym jeździć blisko domu tylko z kim? Łukasz nauczył się obsługi monstera serwisując sava koledze RCBziomowi gdzie się dało /pozdrawiam i czekamy na koszulki/ jeździć podpatrując Artura w Tarnowie czy pomagając 'Omelowi' w Goślinie, rady i pomocy do paliw dostarcza Marcin z Rzeszowa, Janusz to kopalnia doświadczeń związanych z naszym modelem, mamy to szczęście, że Rafał jest na miejscu i nigdy nie odmawia gdy trzeba dotrzeć i wyregulować :D
Pomóc możemy sobie tylko sami, bo kto zasmakował "ściganki" już wie, że żadne nawet najładniejsze podwórko nie zastąpi klimatu dnia zawodów i rywalizacji. Narzekanie, że to be, że tam nie przyjade też do niczego nie prowadzi. Tory - oby były jak najróżniejsze! Jedne szybkie, drugie techniczne w końcu nie da się ich zmieniać jak na hali. Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na pierwsze zawody może w Szczecinie? /bez podtekstów/
Wszystkim jedynie narzekającym proponuje zmierzyć się chodźby z próbą znalezienia miejsca na tor o budowie zaplecza technicznego i sanitarnego nie wspomnę, uzyskania pomocy lokalnych władz czy "wujka" biznesmena nie widzącego w tym interesu. Potem przyjmę każdą krytykę, że coś szwankuje.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 10:33 am 

Panie Januszu!
Przed paroma laty tor off-road w Tarnowie miał dobre podłoże. Wysypisko gruzu zrobiono wtedy, gdy nieopodal wybudowano drogę.
Kilku właścicieli znanych firm w Tarnowie jest rodzicami modelarzy o bardzo znanych nazwiskach. Rafał Z. zajęty jest studiami, ale firmę wraz z ojcem prowadzi Mateusz. W ubiegłym roku rozmawiałem z nim o konieczności poprawy toru, on sam też zadeklarował, że opracuje projekt przebudowy.
Ma Pan do nich blisko, Pan Bernady również - może by tak przypomnieć się im.
I "nowej" Pani dyrektor PM.
--------------
W Brzegu k. Opola też "coś" ruszy.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 3:00 pm 

Panie Janku jak najbardziej, pracujemy nad tym. Nie chciałem w swoim poście być odebrany jako obrońca tarnowskiego gruzowiska lecz osoba zaangażowana w rozwój klas terenowych. Tylko udziałem i konstruktywną krytyką możemy /może w przyszłej pięciolatce :wink: / dorobić się /oby jak największej ilości/ torów w Polsce a nie narzekaniem. Mam pewne obawy, czy aby ciało podsekcji off-roadowej będzie pracować na rzecz rozwoju czy tylko "wybrzydzać" że ten tor za wąski a ten za kręty.
Każdy z organizatorów ma swoje problemy. Pod pałacem mamy zaplecze ale zniszczono nam podłoże, nie spodziewam się w innych miejscach, gdzie znaleziono prosty do zagospodarowania teren bedziemy mieli wypas sanitariaty i hotel /najlepiej bezpłatny :) / z parkingiem strzeżonym. Ale pojawianie się wszędzie gdzie to możliwe jak największej liczby startujących pomaga organizatorom w "zdobywaniu" doświadzceń i dobrych, przychylnych wujków. Tak jak wcześniej podawałem nie tylko HPI zabiega o zawodników, bo dla 10 startujących nie opłaca się robić takiej roboty ale i Rzeszów zawiedziony frekwencją swoich pierwszych zawodów, Goślina brakiem finału MP itp, itd...
Myślę, że powinniśmy /zawodnicy/ trochę przystopować z żądaniami a bardziej obiektywnie spojrzeć na całość marności torowej. Nawet jeśli jest nie równo czy za kręto można przejechać zwłaszcza off-roadem, ściągająć trochę palec z palnika - tor jest taki sam dla wszystkich.
Mamy pierwszy rok bumu pielęgnujmy go sami, nie od razu Kraków zbudowano. /mam nadzieję, że elektryki nie umrą, są w dużej ilości równie widowiskowe jak monstery a robią w eliminacjach raptem kółko mniej jak nie więcej/

PostNapisane: Cz mar 02, 2006 4:05 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Nie wiem czy prezes zglosil tą imprezę, pogoń go!
Dzisiaj oficialnie dostałem zgodę od Prezesa naszego Stowarzyszenia na działeniei ustalanie zawodów w imieniu naszej skecji samochodów r/c, więc zabieram się za ustalanie daty z P. Makutinem.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 4:25 pm 

Odpowiedz dla Janusza P.

Nikt nie ma zamiaru torpedowania imprez ale czy uważasz że MP byly zarganizowane tak jak powinny? Wiadomo że frekwencja zawodników jest potrzebna ale są pewne granice. Moim skromnym zdaniem nie zrobiono wszystkiego i nie bylo zaangażowania ze strony organizatorów.
Parking , WC, umywalka , itp - czy to dla Ciebie takie dziwne ? Na eliminacji w Tarnowie trzeba zrobić niezlą wyprawę do WC, wywalczyć miejsce na samochód bo organizator mial wizję ( udowodnilo to jego brak doświadczenia w tej kwestii) . Nie będę torpedowal imprezy w Tarnowie, zawodnicy sami zdecydują czego chcą i uważam że dobre tory nie potrzebują zabiegać o zawodników a wymuszanie EMP jest formą zabezpieczenia ilości zawodników.
To prawda że można wolniej jeżdzić - tylko co to ma wspólnego ze sciganiem- raczej formą przetrwania.
Moim zdaniem należy najpierw naprawić tor, poprawic niedociągnięcia a wtedy starać sie o EMP.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 7:46 pm 

Jeśli będziemy akceptować prowizorkę to się do niej przyzwyczaimy.Tu chodzi o mobilizację w działaniu.
A nie o sytuację ,że ktoś powie mamy termin zawodów,przyjeżdżajcie,niszczcie sprzęt ,a my obiecujemy za pięć lat...

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 8:48 pm 

Zgadzam się. Krytykę tarnowskiego toru odbieram trochę osobiście a wyrażam tylko swoje obawy. Oczekuje oraz życzę sobie i wszystkim po pracy przedstawicieli podsekcji samych pozytywnych rozwiązań dla całości off i on-road również.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona