Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr maja 06, 2026 9:43 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 7:12 am 

Witam Sławku.
Jak sam obserwujesz LOK działa na niektore osoby niczym płachta na byka.Sam czasami mam jakies uwagi i gdzie je mam przekazac ,co mam burczec na forum niech nasz przedstawiciel to przekaze dalej i załatwia sprawe.LOK sie otworzył i trzeba to wykorzystac ,Zbyszek Ciecwierz zebrał juz swoje zaproponował zmiany ,zaprosili do współpracy i ok.
Sa tez organizatorzy,ktorym dobrze sie układa wspołpraca z LOKIEM
i sa fajne zawody np. Nowy Sacz .
Zobacz ,co sie dzieje jak tylko ,cos idzie nie pomysli nie ktorych osob zaczyna sie dym.
Sam mam projekt wprowadzenia drobnych udogodnien ,co przekaze Arturowi w najblizszym czasie ,zeby podał dalej ,gdym to napisał tu znowu byłaby zadyma.
Wiedz ze tu jest duzo krzykaczy ,ktorzy z nudow beda podwazac wszystko włacznie zpozytywami.
Dam ci przykład ,sa Tatusiowie jak kiepsko idzie synkowi wowczas do d,,,y sa sedziowie ,organizatorzy,tory,dystrybutorzy bo takie g,,, sprzedaja,i amb bo chyba zle liczy.
I co bys nierobił i tak bedzie zle.
Amen

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 11:03 am 

Wiesław, masz rację.
Właśnie sobie tak oglądam to wszystko od paru lat i zauważam,
że to Dystrybutorzy ( bez wyjątku ) ruszyli tą machinę samochodową
więc im się też powinno coś należeć.
Czy LOK jako instytucja jest daleki od kupczenia? Trudno powiedzieć.
Wszystkich powinien traktować niezależnie dla dobra sprawy.
Spójrz w przeszłość: na ilośc zawodów, modeli, zawodników oraz ilość klas.
Chyba coś sie jednak zmieniło...

Niestety to co sie dzieje na zawodach jest naganne, wszyscy leja na przepisy ( juz nie pamiętam kiedy został oficjalnie zgłoszony protest z wpłatą należnego), brak kadrowej obsługi sędziowskiej, brak nawet sprzętu video, za pomocą którego można by było nawet wieczorem
rozstrzygać spory czy protesty. ( a tego typu rozwiazania były juz stosowane w innych klasach)
Obacnie zbierają sie strony sporu i każda z nich inaczej widziała łamanie przepisów podczas wyścigów.
Ale niestety tego typu udogodnień nie mozna wprowadzic bo przeciez będzie to niektórym niewygodne...

Zadam proste Pytanie: Dla czego u Monsterów jest inny klimat i inna kultura jazdy i rozstrzygania sporów, czy tak już się w innych klasach
nie da ???

Ostatnio edytowano Cz mar 02, 2006 11:06 am przez Sławek Siw., łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 11:05 am 

Wiesław Groszkowski napisał(a):
...sa Tatusiowie jak kiepsko idzie synkowi wowczas do d,,,y sa sedziowie ,organizatorzy,tory,dystrybutorzy bo takie g,,, sprzedaja,i amb bo chyba zle liczy. I co bys nierobił i tak bedzie zle...

Właśnie "niektórzy" tatusiowie i "mamuśki" (napewno nie Pan Wiesław Groszkowski :) ) są największą ZMORĄ każdych zawodów - zwłaszcza dwóch.
Tylko jak ich zneutralizować by nie "dymili" na zawodach?.
Fakt, że tak naprawdę są mechanikami, kierownikami "ekipy" i jednocześnie sponsorami swoich zawodników. Za niesportowe zachowanie karze się zawodnika lub mechanika, co wynika z przepisów, ale jak "wyrzucić" takiego rodzica?
Tym zwłaszcza dwóm Panom wydaje się, że ich podopieczni są mistrzami i zawsze zasłaniają się ich udziałem w zagranicznych zawodach. Ale i jeden jak i drugi nie potrafią dobrze "ustawić" modelu - kiedy model kiepsko jeździ to winią organizatora za tor albo sędziów za AMB.
Model jednego z zawodników został potrącony na torze, sprawca został ukarany, ale tatuś zawsze będzie chciał jeszcze krwi i głowy.
Nad tym trzeba się zastanowić.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 11:24 am 

Sławek Siw. napisał(a):
Wiesław, masz rację.

Niestety to co sie dzieje na zawodach jest naganne, wszyscy leja na przepisy ( juz nie pamiętam kiedy został oficjalnie zgłoszony protest z wpłatą należnego), brak kadrowej obsługi sędziowskiej, brak nawet sprzętu video, za pomocą którego można by było nawet wieczorem
rozstrzygać spory czy protesty. ( a tego typu rozwiazania były juz stosowane w innych klasach)
Obacnie zbierają sie strony sporu i każda z nich inaczej widziała łamanie przepisów podczas wyścigów.
Ale niestety tego typu udogodnień nie mozna wprowadzic bo przeciez będzie to niektórym niewygodne...

Zadam proste Pytanie: Dla czego u Monsterów jest inny klimat i inna kultura jazdy i rozstrzygania sporów, czy tak już się w innych klasach
nie da ???

Wydaje mi się Slawku że bardzo ogólnie piszesz na forum dla klas buggy o sorawach ogólnych. O jaki klimacie piszesz w MT i co masz do IC8T
Wiem że śledzileś ten temat i dziwi mnie Twoja reakcja dopiero teraz.
Nigdy nie zgodzę się żeby dystrybutorzy wchodzili w sklad takiej podsekcji, to jest dla zawodników!!!!
Nie interesują mnie spory i protesty i nie przypominam sobie żeby w buggy byly takie na taką skalę żeby byl to problem.
Sprecyzuj się czego oczekujesz. Chcesz wybory to rusz się a nie czytasz i na koniec skladasz protesty. Jeżeli będzie tak jak piszesz i bedziemy tylko figurantami to pierwszy podziękuję za wspólpracę ale spróbować trzeba.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 1:24 pm 

...sa Tatusiowie jak kiepsko idzie synkowi wowczas do d,,,y sa sedziowie ,organizatorzy,tory,dystrybutorzy bo takie g,,, sprzedaja,i amb bo chyba zle liczy. I co bys nierobił i tak bedzie zle...

Moim zdaniem powinno sie na samym poczatku sezonu powiedziec, ze ci ktorzy beda utrudniac prowadzenie zawodow, wywolywac klotnie, zawracac sedziom glowe o to, ze ich synom nie ida jazdy tego dnia, ale i tak maja wygrac (bo sa mistrzami) powinni byc poprostu zdyskwalifikowani z tych zawodow. Zrobilo by sie tak kilka razy i bylby spokoj, a jak sie cos nie podoba - sa zawody za granica.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 1:29 pm 

Ja bym dodał jeszcze to aby byly boksy dla zawodnikow i mechaników z prawdziwego zdarzenia, tzn m.in aby tam nie chodził nikt nie powołany, bo zbyt duzo obcych ludzi sie kreci po boksach. Jak sa boksy to maja tam dostep tylko zawodnicy, mechanicy, sedziowie i organizatorzy, a publika ZAKAZ WSTEPU. to moje zdanie, napewno cospoprawi bezpieczeństwo, bo slyszalem ze czasmi cos komus gineło na zawodach..

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 4:59 pm 

Sławek Siw. napisał(a):
Wiesław, masz rację.

nie da ???

Witam
Sławku da sie napewno niewiem jak jest u monsterow poniwaz pod koncowke zeszłego sezonu rozpoczelismy starty w offroad zreszta wiesz o tym.W tym sezonie wchodzimy rowniez w MT wtedy poznam to od zaplecza i moze ci odpowiem na pytanie.Przekonałem sie na zawodach w
Czechach w Lankstrum ,ze z Chłopakami z IC8T i nie tylko mozna konie krasc dlatego wiem,ze wszystko sie ułozy.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 5:16 pm 

Artur Groszkowski napisał(a):

Moim zdaniem powinno sie na samym poczatku sezonu powiedziec, ze ci ktorzy beda utrudniac prowadzenie zawodow, wywolywac klotnie, zawracac sedziom glowe o to, ze ich synom nie ida jazdy tego dnia, ale i tak maja wygrac (bo sa mistrzami) powinni byc poprostu zdyskwalifikowani z tych zawodow. Zrobilo by sie tak kilka razy i bylby spokoj, a jak sie cos nie podoba - sa zawody za granica.

No to mamy Artur u niektorych niezle nagrabione :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 5:28 pm 

Nagrabione? Wy macie poprostu przerombane :D Nie mniej trzymam za was kciuki, jak wam sie uda cos zmienić to może pozostałe klasy też ruszą w wyścigu ku lepszemu. Powodzenia!

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 10:48 pm 

Wiesław Groszkowski napisał(a):
Przekonałem sie na zawodach w
Czechach w Lankstrum ,ze z Chłopakami z IC8T i nie tylko mozna konie krasc dlatego wiem,ze wszystko sie ułozy.
Pozdrawiam

Wiesław,
swoim optymizmem poprawiasz mi i pewnie nie tylko mnie humor na obecny sezon, może tak trzeba, mam taką nadzieję że będzie lepiej.

Ponieważ wiecej jeździłeś z Arturem ( Juniorem ) na zawodach off i dajesz zielone swiatło Arturowi Dzierzęckiemu jako przedstawicielowi off-ów to ja równiez będę ZA, ale boję się ponieważ od lat nie widać skutecznosci w uzgodnieniach z instytucją wiodącą..., że może się za szybko wypalić...

Pozdrawiam
Sławek

Ostatnio edytowano Cz mar 02, 2006 11:54 pm przez Sławek Siw., łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 11:52 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Wydaje mi się Slawku że bardzo ogólnie piszesz na forum dla klas buggy o sorawach ogólnych. O jaki klimacie piszesz w MT i co masz do IC8T

No napewno Artur fajnie nie jest bo gdyby było, nie byłby między innymi zdaniem Was i ZC potrzebny przedstawiciel...

Wiem że śledzileś ten temat i dziwi mnie Twoja reakcja dopiero teraz.
Nigdy nie zgodzę się żeby dystrybutorzy wchodzili w sklad takiej podsekcji, to jest dla zawodników!!!!

Temat, ze wzgledu na brak czasu przegladałem sporadycznie
stad moja dośc późna odpowiedź.
Jak to sie mówi lepiej późno niz w cale.
Ja bym z tym polemizował, ale .. uważam, ze moga to byc oddzielni ptrzedstawiciele ( dystrybutorzy - organizatozy zawodów) na CKM

Nie interesują mnie spory i protesty i nie przypominam sobie żeby w buggy byly takie na taką skalę żeby byl to problem.

Nie wiem czy nie powinny...
Gdybym nie miał takich zgłoszeń od kolegów, którzy nie zawsze chcą sie wypowiadac na forum a mówia o tym, to bym nie pisał.
Będąc przedstawicielem uważam, ze nie mozesz byc jedynie batem na organizatorów imprez i infrastruktury torowej... tak w przenośni czytajac ostatnie posty w innym dziale

Sprecyzuj się czego oczekujesz. Chcesz wybory to rusz się a nie czytasz i na koniec skladasz protesty.

Napisałem jedynie jak to powinno wyglądać, zapomniałem dopisac , ze przedstawiciel powinien byc wybieany na konkretna kadencję- żeby mógł sie rozwinąc sprecyzować załozenia i osiagac cele.
To co napisałem nie było wżadnym razie protestem, tyle ze opisem jak to powinno byc przeprowadzone, w końcu jestesmy w UE to do czegos zobowiazuje.
Chciaz nie jestem pewien czy twór w postaci podsekcji jest formalny..
A tak przykładowo po paru zawodach możesz sie znudzic jednej albo drugiej stronie, która oświadczy , ze no niestety ... moze teraz kto inny, a może a miesiąc jeszcze ktos...to jest po to aby uniknąc takich przypadków.
(od rankingu tego na forum jest admin)
Nie powinienes sie obawiac bo masz najwieksze szanse.
Przeciez Masz największą ilosc głosów poprzez aplauz.

Jeżeli będzie tak jak piszesz i bedziemy tylko figurantami to pierwszy podziękuję za wspólpracę ale spróbować trzeba.

[/quote]

I to ostatnie Twoje zdanie zdecydowało aby Ciebie swym skromnym głosem poprzeć.

Znajac tradycje w tym kraju ( wybranych ) chciałbym jesli można abys Ty sprecyzował jakie sa Twoje oczekiwania i plany, sprawy do załatwienia dla off-road.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 03, 2006 6:53 am 

DO Sławka
Potrzeba troche czasu na jakis efekt ,rozumiem twoje obawy w stosunku do instytucji wiodacej .Zeby te obawy zlikwidowac musimy tam miec swojego Anioła Stroza :D ,ktory bedzie obserwował poczynania inst, wiodacej.Jezeli wypala juz pewne poczynania to IW bedzie bardziej zalezna od nas nasza przewaga bedzie chociazby w posiadanie obiektow sportow modelarskich.
Dam kolejny przykład ,kiedy z MARKUSEM I SŁAWKIEM mowilismy o duzej imprezie modelarskiej w Klodzku przyjmowane było to z drwiacym
usmiechem przez wiele osob ,ale wyszło kto sie smieje........
Przy połaczeniu sił i wpływow ,mam nadzieje ,ze skonczy sie gadanie .byłem za granica na zawodach to była impreza.Bo ja na dzien dzisiejszy dostaje maile od Kolegow z Czech kiedy wreszcie bedzie impreza w Klodzku .Mysle ze w klasie OFFRoad tez tak Bedzie.

Czyli chciec TO MÓc
Serdecznie Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 03, 2006 8:52 am 

Ok,
Jak to się mówi "pożyjemy zobaczymy"
:)

Pozdrawiam również!

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 03, 2006 10:21 am 
Administrator forum

Informacja zostatniej chwili:

Mamy w klubie UKS Sudety Kłodzko oficjalną zgodę na wykorzystanie terenów na OSiR Kłodzko na budowę toru OFF-ROAD (stałego toru).
Wstępny wymiar terenu który mozna zagospodarować to 150-200m x 30-40m.

O wszelkich postępach w tej sprawie będziemy informować na stronie naszego klubu: http://www.sudety.klodzko.pl

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 03, 2006 7:51 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Informacja zostatniej chwili:

Mamy w klubie UKS Sudety Kłodzko oficjalną zgodę na wykorzystanie terenów na OSiR Kłodzko na budowę toru OFF-ROAD (stałego toru).
Wstępny wymiar terenu który mozna zagospodarować to 150-200m x 30-40m.

O wszelkich postępach w tej sprawie będziemy informować na stronie naszego klubu: http://www.sudety.klodzko.pl

:D
Brawo Marek Udało sie[/list]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona