Do smarowania kubków może się nadać suchy smar teflonowy. Problem jest taki że bardzo szybko się zużywa i co jazdę trzeba nakładać od nowa, ale generalnie trzeba dbać żeby kubki były czyste, bo jak dostanie się tam syf to działa jak pasta ścierna.
jax-savageX4.6 napisał(a):
mam lekki problem co do dyfrów bo oryginalnie jest tam troszkę smaru lecz nie jest to pomyślnie zrobione z tego względu własnie uszczelniłem obudowę dyfra czerwonym silikonem a do środka dałem zamiast smaru oleju hydraulicznego oczywiście bardzo mało żeby nie wyciekał przez łożyska i nie robił zbędnego oporu nie wiem czy zrobiłem to dobrze jestem mechanikiem a modelarstwem zajmuje się od niedawna bo to mój pierwszy model spalinowy
Po pierwsze używaj znaków interpunkcyjnych bo ciężko coś z tego zrozumieć.
Pytanie. Obudowę dyfra czyli cały gearbox, czy tylko dyferencjał bo nie jestem pewien o co konkretnie Ci chodziło. Jak obudowę dyfra to:
Dyferencjały zalewa się specjalnym olejem silikonowym, o odpowiednio dobranej gęstości, właśnie po to żeby regulować opory dyferencjału. Jest to właściwie jedna z najważniejszych rzeczy jak chodzi o regulacje modelu. Dyfry są tak zbudowane że nie powinien z nich wyciekać ten olej.
A jeśli cały gearbox to nie wiem. Ja bym tak nie zrobił, nie ma to trochę sensu imo.