Witajcie.Mam wielki problem i nie mogę sobie poradzić.Potrzebuje ustawienia silnika fabryczne,defaultowe.Silnik to GRP 21. Tuned.
Nie mogłem z modelarzami ustawić silnika dokładnie(dziwne objawy ale pisałem o tym w innym wątku) Wkońcu się udało(lewe powietrze) ale jestem pewien w 99% że teraz ustawienia są mocno "zwichrowane".Żeby mi ułatwić prace nad ustawieniem wszystkiego,chciałbym powrócić to bezpiecznych fabrycznych ustawień(w HPI jest to prosto rozwiązane) a w GRP nie mam pojęcia jak jest.W instrukcji albo nie mogę się doczytać albo aż tak słabo znam angielski(stawiam na to pierwsze).
Bardzo proszę o pomoc,to dla nie ważne bo cierpliwy jestem ale już... chyba tą cierpliwość zaczynam tracić.Model mam prawie 4 miesiące i nie mogę nim jeździć,muszę w końcu wszystko poustawiać jak należy.Jeśli ktoś z Was posiada,posiadał ten silnik i posiada wiedzę na temat jego,bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
P.S Znajomy mi podpowiedział tak:
Jak nie ma w instrukcji to ogólne zasady są takie że śrubę od wolnych obrotów ustawia się na 1mm rozwarcia przepustnicy(to wiem),śrubę od paliwa na niskich na gładko z obudowa gaźnika,a śrubę od paliwa głównego wykręcasz 2-3 pełne obroty od pełnego wkręcenia.Czyli chyba można się tego trzymać?