Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 03, 2026 12:23 am

Autor
PostNapisane: Wt maja 10, 2005 10:42 am 

Witam
Te połączenia muszą być smarowane ale wiadomo że kurz + piach daje jeszcze gorsze efekty niż bez smarowania :).Zrobiłem sobie coś takiego
Obrazek
Wykonanie to kawałek rurki termokurczliwej. Zastosowałem dość miękką z jakimś klejem wewnątrz. Po założeniu na shaft (axle itd.) i podgrzaniu ładnie dolega do ośki :).Po skurczeniu folia staje się grubsza i w miarę poddaje się zginaniu , nie pęka .Testy zrobię niedługo i zobaczymy jak wytrzymuje i ile . Wewnątrz oczywiście wszystko smarem obwleczone do dużych obciążeń :) Sądzę że smar nie będzie wyrzucany bo niema którędy a kurz i piach nie dostanie się do środka.
Obrazek
Tu widać jak w zgięciu to się zachowuje .
Przodu jeszcze nie zrobiłem nie miałem kiedy bo trzeba rozpinać zawieszenie żeby poskładać ładnie wszystkie połączenia .trzeba troszkę cierpliwości .
:)
Zmusiło mnie kombinowanie gdy po kilku jazdach wycięło mi 2 shafty z tyłu :(
Jak to by się sprawdziło to Monsterowcy i MT itd. maja ciekawą propozycję :) bo oni dają czadu tylko po piachu i kurzu :)
Najważniejszy jest dobór materiału im bardziej gumowaty tym dłużej to pożyje chyba :)

Może ktoś już tego prubował i nic nie wyszlo albo ma dodatkowe propozycje ??????
Pozdrawiam

Musisz zdjęcia wrzucić na serwerek, mnie to nie przeszkadza ale takie są zasady-Artur.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: Dziala ??
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 6:41 pm 

i jak sie sprawdza ?? mam ten sam modelik i chce cos podobnego zrobic tylko jestem ciekaw jak z wytrzymaloscia ??

pozdro

2x reVo 2x Ferrari F201 1x rs4 evo3 drift, 1x Savage XL, 1x Subaru inferno GT, 1x Baja 5T, 1x Venom king of shaves, 1x kyosho lamborghini c1 cat... uff to chyba wszystko czym narazie smigam...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość