Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 02, 2026 11:07 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt cze 11, 2004 9:18 pm 
Raflee

Jak w temacie... mam dylemat, jaki model wybrac i prosilbym o pomoc osob, ktore sie nzja na spalinowych modelach szosowych... Narazie biore pod uwage te 2 modele, ale jesli ktos zna jakis inny bardz odobry model w zblizonej cenie to tych dwuch, to z checia bym go zobaczyl :) Z gory dziekuje... :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn cze 14, 2004 10:52 pm 

Raflee napisał(a):
Jak w temacie... mam dylemat, jaki model wybrac i prosilbym o pomoc osob, ktore sie nzja na spalinowych modelach szosowych... Narazie biore pod uwage te 2 modele, ale jesli ktos zna jakis inny bardz odobry model w zblizonej cenie to tych dwuch, to z checia bym go zobaczyl :) Z gory dziekuje... :)

Ja sie ogolnie na spalinkach malo co znam a co dopiero mowic o szosowych. Jedno wiem na pewno. HPI jest dobra firma i model R40 nalezy do udanych. Widzialem go raz w akcji i zrobil na mnie wrazenie. Gdybym mial kupowac cos w tej klasie to R40 bylby moim faworytem. Ma jeden minus a mianowicie przeniesienie napedu paskiem co przy duzej mocy silnika skutkuje zerwaniem zabkow (niestety czeste). Tego drugiego modelu nie znam wcale wiec nic nie pisze.

p.s a cos takiego jak Super Nitro Rally nie wchodzi w rachube?

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 10:54 pm 

Też widziałem r40 w akcji mam dwa filmiki z nim ze strony hpi i niezle popiernicza.Jakiś japonczyk zdobył nim jakś wazny tutuł mistrza.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 11:07 pm 

Tu mialy byc rady a nie glupoty. Kuba sorry ale mam wrazenie, ze pisz dla samego pisania...

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 11:26 pm 

Po pierwsze nie pisze postów tylko aby pisac.Jesli ten post nie miał znaczenia zadnego to trudno mysalałem ze nawet mała nie znacząca uwaga na temata modelu cos pomoze.A tak wogle to widze ze Ty piszesz czesto posty tylko aby nabić licznik.Nawet nie dawno był przykład oczywiscie ich jest pare ale nie dawno był jeden znaczący.Wiec po jakiego grzyba sie mnie czepiasz pisze bo to są informacje jakie wiem na temat tego modelu i to na tyle a nie pisze aby pisac.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 15, 2004 11:35 am 

Kuba Stabiszewski napisał(a):
Po pierwsze nie pisze postów tylko aby pisac.Jesli ten post nie miał znaczenia zadnego to trudno mysalałem ze nawet mała nie znacząca uwaga na temata modelu cos pomoze.A tak wogle to widze ze Ty piszesz czesto posty tylko aby nabić licznik.Nawet nie dawno był przykład oczywiscie ich jest pare ale nie dawno był jeden znaczący.Wiec po jakiego grzyba sie mnie czepiasz pisze bo to są informacje jakie wiem na temat tego modelu i to na tyle a nie pisze aby pisac.

pozwol, ze pozostawie to bez komentarza bo rece mi doszczetnie opadly.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 16, 2004 10:28 pm 

post kuby na pewno nie wniusł mniej do dyskusji niż twoj kolego Promian, a zauwazyłem ostatnio ze lubujesz sie w czepianiu sie i ustawianiu wszystkich po kątach

Raflee ja myśle ze na twoim miejscu wzioł bym HPI - szczerze sam sie coraz czesciej zastanawiam na kupnem takiego modelu tylko to kupa szmalcu

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 16, 2004 10:59 pm 

ENZO napisał(a):
post kuby na pewno nie wniusł mniej do dyskusji niż twoj kolego Promian, a zauwazyłem ostatnio ze lubujesz sie w czepianiu sie i ustawianiu wszystkich po kątach

Raflee ja myśle ze na twoim miejscu wzioł bym HPI - szczerze sam sie coraz czesciej zastanawiam na kupnem takiego modelu tylko to kupa szmalcu

mysle, ze WNIÓSŁ cos do sprawy. Napisalem, ze widzialem ten model u kolegi i model robi wrazenie. Kilka innych zdan tez przemawialo na korzysc tego modelu i nie byly to dane wyssane z palca. Ja sie czepiam? Troszke tak ale tylko jak mam powody a Ty idz na prawo bo bedziesz swietnym obronca ucisnionych.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 16, 2004 11:45 pm 

a no niestety robie błędy :twisted: heh

Znów drwisz sobie he he to potrafisz najlepiej !!! Co doo prawa to mnie raczej nie interesuje ale dziekuje za dobrą radę

Tylko napisałem swoje spostrzezenie - tak sie poprostu zachowujesz !!!
Nie bede sie z tobą klucił bo sam doświadczyłęm ze to do niczego nie prowadzi ale nieraz poprostu odpuść i daj sie niektorym osobą wypowiedzieć nawet jesli nawet nie jest to wypowiedz bogata w treść istotną

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 17, 2004 10:20 am 
-=ADA$=-

mpzesz jeszcze rozwazyc serpenta 710, ale z tych dwoch faktycznie HPI chociazby dlatego ze jest nowszy, a NTC jest juz troche przestarzale, o ile slyszalem ma niedlugo wyjsc NTC 3 ver.2 czyli mozesz poczekac i zobaczyc

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 24, 2004 6:55 pm 

Proponuję Ci Serpenta. Nie dlatego że takim się ścigam , ale dlatego że masz zapewniony serwis , dostęp do informacji, nowości i przystępne części. Nie jest ważne jaki kupisz model, zależy to już od Ciebie i nie jest to związane z zasobnością portfela. Impuls i 705 jest zbudowany na podobnych kościach , 710 jest całkowicie inną konstrukcją. Miałem już wiele modeli Picco, BMT i wiele Serpentów i ten uważam jest zbudowany z głową. Wszystko jest przemyślane i znacznie poprawiła się obsługa modelu. To wszystko to są tylko modele. To od kierowcy zależy które zajmie miejsce. Jak przygotuje model, jak poradzi sobie ze stresem , jakie ma doświadczenie. Jeżeli któryś z Was ścigał się modelem przez całe 30 minut na pełnym gazie to wie o czym piszę.
Z pewnościa nie ma modeli bezobsługowych. Niestety, każdy wyczyn czy tem duży , czy ten mały wiąże sie z kasą i czasem który musimy włożyć w modele. Nic nie przychodzi łatwo i nie jest proste. Możesz być super ,,pistoletem,, w elektrykach a w spalinach zapalenie i podstawowa regulacja silnika sprawia Ci kłopot. Do wszystkiego trzeba dochodzić krokami, zrozumieć zasady działania poszczególnych mechanizmów modelu i co najważniejsze- potrafić to wykorzystać.
Części do modelu 710 są tańsze od modeli poprzednich, model jest rozwojowy ale i może okazać się trudny do poprawnego poskładania. Zakup samego modelu to jest ,,pikuś,, przy kosztach póżniejszej obsługi. Serwa- ręce całego modelu. Głupotą jest do modelu za parę tys złotych instalowanie HS-300 lub podobnych. Nie prawdą jest że najlepsze i najmocniejsze serwo dajemy na koła. Gaz jest ważniejszy , serwo musi być szybkie, mocne i NIEZAWODNE! Połączenia elektryczne ( Boże, jakie ja widziałem sztuki w modelach!) musi być solidne , akusy zawsze świeżo naładowane a aparatura - minimum modulacji FM.
Ja jestem za Serpentem.
Artur Dzierzęcki

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 24, 2004 9:21 pm 

Może się komuś naraże ale tak:
1. R40: Po pierwsze Napęd paskiem konstrukcjia nowa choć napewno nie dorównóje serpentowi.
2. Ntc Ft : Sprawdzona i trwała i niezawodna konstrukcjia. Dość niska cena Napęd wałkiem gwarantuje świetne przyspieszenie przy wyjściu z zakrętów. Choć jak powiedzieli troche przestarzała konstrukcjia.
3.Serpent to profesjionalny model napędzany paskiem BArdzo nowozesna konstrukcjia.Pozatym świetne zaplecze servisowe (mamy w polsce dystrybutora) Ogónie rzecz biorąc to wyglądałoby to tak:
Pasek- Chyba tylko na zawody jeśli lubisz p każdejjezdzie zmieniać pasek to model da cciebie!!!
Wałek- mało poblemów dobre właściwości jezdne....

Ps. powinieneś zwrócić się do Jacka Żurka on jest profesjonalistą
Ps2.Mam nadzieje że wniosłem coś do tematu.... :lol:
Ps3. Walni sobie do niego taki silnik http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXGVV7&P=0

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 25, 2004 12:44 pm 

Tak jest, ilu jest modelarzy - tyle opinii. Jacek Żurek może sam się wypowie na temat swojego modelu.
Co sie tyczy tego przyspieszania i prędkości maksymalnej to nie jest to tak do końca z tym wałkiem. Zauważ jaka jest masa wirująca w porównaniu z paskiem .

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 25, 2004 1:56 pm 
Raflee

Niedawno razem z Guciem zauwazylismy, ze nigdzie w opisach w sklepach nie pisze, jakie silniki maja modele HPI R40 i Asso NTC3 i okazalo z,e ze w zestawie nie ma zadnego silnika, a ich ceny sa po 350$. W tym samym sklepie gdzie asso kosztuje to 350$ mozna kupic serpenta 710 za 365$ i tereaz jzu nei mam watpliwosci, ze zainwestuje w serpenta... 15$ roznicy, a o ile mniej klopotow... Jak amilem asso TC3 to wiem, jak bylo z lozyskami. Byly one cale i wilki kolot z kupnem ich w polsce. Cena jednego lozyska byla od 25zl a lozysko z najbardzien zblizonymi wymiarami w "mm" kosztowalo gora 10zl. I jeszcze do tego problem z czesciami... do serpneta napewno nie bedzie problemow kupic czesci nawet na zaowdach, bo chyba sporo osob jezdzi modelami tej firmy. Jeszcze zastanawaim sie jaki silnik wybrac. Bo jak znajduje jakis co mnie interesuje, to cena oakzuje sie kosmiczna. (ale nie taka jak w tym linku co podal Kanon :D ) Jak tak wszystko policze, to moj yokomo gotowy do jazdy kosztowal mnie tyle co taki seprent 710 z silnikiem i mzoe serwami :) Ale trudno... lepiej zainwestoac raz a dobrze :) To bedzie moj pierwszy model spalinowy i nie wiem, czy nie bede mail problemow z ustawieniem silnika. Przy silnikach sprzedawanych osobno np. OS-Max, Team Orion, czy Novarossi, jest jakas intrukcja, jak go ustawic :)?

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 25, 2004 3:03 pm 

Musisz pamietać o jednej rzeczy - jeżeli kupisz model gdzieś w świecie to nie możesz liczyć na to że każdą część dostaniesz od reki. Jak kupisz go od krajowego dystrybutora to masz sprawę komfortową. Nawet jeżeli nie będzie jakiejś części na magazynie to zawsze jakiś modelarz Ci ją przyśle. Jako zawodnik możesz liczyć na inne ceny , dostęp do informacji i pomoc kolegów startujących na serpentach. Jest to ważne, każdy modelarz Ci to powie .
Co się tyczy silnika to nie polecam OS i innych wynalazków. Uwież mi, ja to już wszystko przerabiałem. Novarossi, Novamega, RB to są silniki które możesz kupic w kraju i liczyć na pomoc przy ich regulacji.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona