1. Prąd 4A jest zalecany przez większość firm RC, ale oczywiście nie jest to zbyt dobre dla pakietów, jak się nie jeździ na zawody to można ładować wolną (nocną) ładowarką.
2. Kup może 2 pakiety 2500mAh, albo nawet 3000, bo jak Ci się jeden np. zepsuje to co?
3. Nie sprawdzisz tego. Są ładowarki (np. Ice, Pulsar) które mają LCD, pokazuje tam ile weszło już mAh. No ale te ładowarki, Pirahna, itp. mają Delta Pack, wykrywa kiedy jest pakiet naładowany, ale tylko jak się ładuje większym prądem, bo jak małym to nie.
4. Ja mam póki co jeden pakiet 3300mAh NiMH GP, i spokojnie go ładowałem prądem 3A, albo czasami 4,5A, bo rozładowywałem jeszcze. Ostatnio na hali czasu było dużo, około 2-3 godziny. Zresztą, nawet godzina Ci wystarczy na naładowanie pakietu. Więc prądem 4A spokojnie naładujesz.
Pirahna jest dobra, ale warto dołożyć ~60 zł i kupić to:
http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=1163
Masz możliwość wyboru prądu ładowania, od 1A do 4,5A, w zależności ile masz czasu. Rozładowywanie, ładowanie do 8 ogniw (np. w aparaturze). Naprawdę warto, sam takiej używam!
Co do ostatniego postu.
To i tak nie policzysz że np. 1A to 1000mAh to wtedy pakiet naładuje w ileśtam...
Prąd ładowania 1A to 1000mA (nie mAh, to jest pojemność).
Natomiast 1000mAh to... 1Ah?

Niewiem.