Na początku Witam wszystkich z racji że to mój pierwszy post na forum chociaż czytam "Was" już od jakiegoś czasu : )
Zakupiłem ten silniczek:
http://allegro.pl/silnik-rc-elektryczny ... 07680.htmlSprzedawca nie sprecyzował jaki to dokładnie model GM Dr Speed'a, a po symbolu który podał w aukcji nie mogę nic znaleźć jednakże podejrzewam iż jest do model 2x12T (w aukcji napisane jest iż posiada 12 zwoi). I tu mam kilka pytań do speców:
1. Czy jeżeli silnik ma 2 razy po 12 zwoi to liczymy to jako 24 zwoje czy nadal jako 12? (może dla większości pytanie wyda się głupie ale chciałbym się upewnić czy dobrze myślę...)
2. Czy jeżeli mój regielek SP-03018 obsługuje silniki do 13T (zwoi) to mogę podpiąć pod niego 2x12T bez ryzyka spalenia regla? (założyłem dodatkowe chłodzenie, wentylator + doklejone radiatory) Przy czym napomnę iż regiel mocno grzeje się na fabrycznym silniku (sprawdzane bez dodatkowego chłodzenia).
3. Czy na tym silniku uzyskam większe osiągi niż na fabrycznym silniku HSP czy też nie będzie żadnej różnicy?
Za wszelką pomoc i odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję i Pozdrawiam
Daniel