Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 17, 2026 11:16 am

Autor
PostNapisane: Wt wrz 18, 2012 2:23 pm 

Witam.

Prawdopodobnie temat już był, lecz mi na forum nie udało się go odnaleźć...

Mianowicie, we wcześniejszych postach pisałem że padł mi EzRun 70A i tak dalej. Zamówiłem na Ebay-u Tego samego EzRuna SC10 70A i po złożeniu od razu musiałem przełożyć dyferencjały, bo model na wstecznym dawał na ful a do przodu słabiutko.
Ucieszony zasiadłem do pierwszej jazdy po tak długim czasie.
Pojechałem modelem na około 40 metrów a model dostał kopa na full i nie mogłem nad nim w żaden sposób zapanować.
Po długim sprincie udało mi się go namierzyć w krzaczkach, na szczęście był w całości...

Pytanie dla czego zasięg spadł mi do około 40 metrów i model zaczyna dawać na full jak go straci ???

Wcześniej model testowałem na żwirowni i zasięg na którym nie miałem nad nim kontroly wynosił około 120 metrów.
Ale jak stracił zasięg to po prostu stał w miejscu a ja musiałem podejść i wtedy załapał zasięg a nie jak teraz po stracie zasięgu dostaje kopa.

Dodam że wszystko jest zamontowane tak samo jak z poprzednim EZRunem, antena w tym samym miejscu dokładnie wszystko to samo ( antena jest poprawnie przylutowana i nie ma żadnych przerw...

Jeszcze jest jedna sprawa, przy starym EzRunie kartę programującą podłączało się pod przewód idący do odbiornika, a w tym nowym wypina się wentylator i tam wpina się k.programującą...

Za wszelkie rady bardzo dziękuję.

Pozdrawiam :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość