Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 17, 2026 1:21 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: N sie 28, 2011 9:01 am 

MasterB napisał(a):
Sidewinder SCT to zwykły Sidewinder SV2, więc poradzi sobie z lekkim autem zasilanym 3s i napędzanym silnikiem 5700kv.
Castle specjalnie podali żeby używać 2s, ponieważ wersja SCT jest dedykowana do ciężarówek short course, a te z kolei w wersji 4x4 są dość ciężkie i sidewinder mógłby sobie z nimi nie poradzić na 3s.

dzięki za info
MasterB napisał(a):
Co do castle linka - ściągnij sobie oprogramowanie i uruchom w trybie DEMO. Zobaczysz co można ustawić.

Co można ustawić linkiem wiem, pytam raczej o to na ile jest to przydatne. Do tej pory jeździłem na reglu w którym nic nie ustawiałem - sparowałem tylko apkę, ustawiłem zasilanie z lipo i sport mode.
Większość "chińczyków" ma kartę programującą, w której zazwyczaj ustawiamy: reverse force, start force, brake force, drag brake force, initial brake force. Linkiem możemy m.in. kształtować krzywe. I stąd pytanie, czy jest duża różnica w uzyskiwanym efekcie programując jednym lub drugim sposobem.
Przepraszam za laickie pytania i dziękuję za cierpliwość.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr sie 31, 2011 4:00 pm 

MasterB napisał(a):
Ja kupiłem sidewindera SCT za 40usd
http://www.ebay.pl/itm/130501159524?ssP ... 1423.l2649

Mamby Monster do takiego małego modelu raczej bym nie pchał...

Nie no, co najwyżej bym Mambę max włożył, ale kasa za duża.

Zdecydowałem się na Sidewindera SCT. Pytanie mam jeszcze odnośnie Castle linka. Czy są rózne wersje do różnych regulatorów, czy jest tylko jeden rodzaj pasujący do wszystkich regli Castle. Pytam, bo znalazłem aukcję gdzie w opisie nic nie jest wspomniane o sidewinderze.
dzięki

PostNapisane: Śr sie 31, 2011 10:02 pm 

Mam osobiście castle link. Dziś sam ustawiałem ustawienia i zajrzałem i... znalazłem Sidewindera SCT. Jest tam sporo opcji dla różnych regli. Niżej link do picasa gdzie wkleiłem print screen abyś był pewien :D .
https://picasaweb.google.com/1019289227 ... 5869937170

PostNapisane: Pt wrz 02, 2011 10:34 pm 

MrMaku napisał(a):
Mam osobiście castle link. Dziś sam ustawiałem ustawienia i zajrzałem i... znalazłem Sidewindera SCT. Jest tam sporo opcji dla różnych regli. Niżej link do picasa gdzie wkleiłem print screen abyś był pewien :D .
https://picasaweb.google.com/1019289227 ... 5869937170

Dostałem odpowiedź z Castla: podany przeze mnie skrót do aukcji dotyczył wcześniej produkowanego modelu Castle linka (rozróżnia się go po trzech przewodach wychodzących z płytki, dla odmiany nowy CL nie ma przewodów tylko 3 piny). Starsza wersja również będzie działa z SCT, ale współpracuje najlepiej 32 bitowymi systemami operacyjnymi (XP). W nowszych systemach typu Vista i Win 7 trzeba się trochę pomęczyć, żeby go uruchomić. Nowsza wersja Castle linka jest pozbawiona tych utrudnień. Więc to tak tytułem uzupełnienia.

Poza tym znalazłem go za 70+6 zł w krajowym sklepie, a SCT leci zza oceanu. Aż mnie korciło, żeby zamówić cały kit z silnikiem 4-polowym NEU 1410 3800kv, (za niecałe 100$) a do tego tenbol, ale to by była chyba przesada w tak małym modelu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2