barto napisał(a):
Dzisiaj jeździłem moim modelem i nagle zaczął sie wydobywać dym z spod obudowy. Szybko odłączyłem pakiet i po otwarciu obudowy zobaczyłem straszą rzecz. Otóż kable łączące regiel z pakietem były spalone, warstwa izolacji była spalona. Dlaczego tak się stało? Używam wtyków tamiya. Silnik ma 23zwoje ( 540 ) a regulator to tamiya teu-101bk.
Witam stało się tak gdyż ten refulator nie ma kondensatora zależy terz jaki masz pakiet jeśli lipo to pożegnaj się z ryglem możliwością terz jest zamała moc rygla na zadużą moc bateri i silnika zależy ile silnik ma watt. ten rygl z tamiy to taki sobie jest. a po trzecie to mogło być gdzieś zwarci w tranzystorze rozbierz regulator i popatrz na dół czy niema jakiegoś białego osadu. jak masz voltomierz elektroniczny to zejdź wskażnikiem na ohm i sprawdź tranzystory czy niemają zworki jeśli mają to może wystarczy wymienić tranzystor i jedziesz dalej

. jeździłeś wogule może po kałużach lub coś takiego. rozbierz rygla i wyślij mi zdjęcia na pocztę to pogadamy. pozdro.