Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 9:02 pm

Autor
PostNapisane: Cz lip 25, 2013 11:07 pm 

Witam szukam taniego akumulatora (60-90zł) do 10 cm, do modelu w skali 1,18 i do tego jeszcze ładowarki do tego modelu http://allegro.pl/2-4ghz-rtr-monster-tr ... 88760.html Czy zmiana baterii poprawi osiągi ? I gdzie dostane części do tego np nową budę ? I czy opłaca się go przerabiać czy lepiej zbierać na większego ? wiem sporo pytań ale z góry dziękuje za odpowiedź aha i ostatnio spalił mi się silnik więc zakupiłem ten model jeździ ale szału nie robi i nwm czy te silniki są ogółem takie słabe czy to może wina regulatora http://allegro.pl/team-asso-silnik-supe ... 60521.html

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz lip 25, 2013 11:36 pm 

"Monster Track z napendem" 4x4 :)
Zmiana na lipo na pewno by poprawiła osiągi, ale znacznie skróci żywotność silnika.
Jak zostać przy nimh to poszukaj od HSP, robią takie do swoich szesnastek.
Czasami można trafić firmówkę np. intellect 1600mah - znacznie lepsza od tej z zestawu.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Cz lip 25, 2013 11:43 pm 

a czy moge cb poprosić abyś znalazł mi komplet ? ale bez przesady z ceną może być ta lipo bo ja jestem zielonyy na ten temat i jak myślisz opłaca się go przerabiać czy nie ?

PostNapisane: So lip 27, 2013 9:44 am 

za przeróbkę biorąc pod uwagę zakupy za granicą zapłacisz jakieś 25-30$ za silnik i regulator oraz jakieś 15$ za dwa pakiety lipo + wysyłka to jakieś 55$ by to wyniosło czyli jakieś 185zł czyli niewiele mniej niż cena samochodu, ale silniki bezszczotkowe są dużo bardziej wytrzymalsze od szczotkowych no i na pewno odczujesz różnicę (więcej mocy) przy małym modelu tego pokroju za szybko nie pojeździsz bo jest dość lekki i przy większej prędkości (powyżej 20-25km/h) lekki skręt równa się obrót o 180 stopni. decyzja czy chcesz zmienić napęd na bezszczotkowy i pakiety na lipo należy do ciebie

P.S. pamiętaj że do lipo trzeba mieć specjalna ładowarkę micro procesorową (polecam Turnigy Accucell 6 lub IMax b6 jakieś 130-150zł) ale za to w godzinę będziesz mógł równolegle bez problemu naładować 3 pakiety o pojemności około 1500mAh 2S.

PostNapisane: So lip 27, 2013 7:24 pm 

silniczek to ja kupiłem szczotkowy i zapłaciłem 45 zł i zawsze można go obciążyć ciężarkami albo czymś i chyba wole wymienić tą baterię niz mam wydać z 700 zł na jakiegoś w miare w skali 1/10 i czy napisze mi ktoś gdzie kupie akumulator nimh i ładowarke do tego ? minimum 2000 mah jak można to prosił bym o linki