Potrzebuje akumulator do odbiornika. Wazne zeby nie byl to NiMH, z tego co widzie to polecacie LiPO. Jesli chodzi o napiecie, to mam teraz 6V. Czy to jest jakis nietypowy akumulator? Szukalem w tych polskich sklepach to wszedzie widze tylko 11V albo 7.2V.
Widzialem tez, ze sa rozne ksztalty, ja mam prostokatny blok o wymiarach dł. 110mm / szer. 20mm / wys. 45mm. W pojemniczku na akumulator jest jeszcze pare milimetrow z kazdej strony.
Moglby ktos mi cos doradzic w tej sprawie?
Z gory dzieki

Pozdrawiam
EDITDobra widze, ze sa dostepne jakies uklady BEC, ktore niby stabilizuja napiecie, na np. 6V. Moge taki uklad zastosowac u siebie i podlaczyc aku np. 7.2V i bede miec wtedy normalna instalacje 6V?
EDIT 2Wlasnie sie dowiedzialem jesze, ze moja aparatura, tj. Acoms Hayabusa 40MHz 2sch FM posiada odbiornik z wbudowanym BEC. Bynajmniej tak pisza w tych sklepach internetowych. Jesli tak by faktycznie bylo to moge bez problemu sie zaopatrzyc w aku 7.2V, ktorych nie brakuje na rynku. No ale wlasnie, jak moge sprawdzic czy mam BEC? Metoda prob i bledow odpada ;P Musze to sprawdzic, bo nie mam informacji czy poprzedni wlasciciel nie wymienial odbiornika.