To co napisałeś jest prawdą- w tym wszystkim idzie się pogubić. Ale modelarstwo jest sztuką wyborów i indywidualnych preferencji. Jeśli oczekiwałeś rady w systemie zero- jedynkowym to niestety, ale w tym hobby nigdy jej nie otrzymasz. Poczytaj sobie choćby tematy w stylu "czy warto kupić model XX". 10 osób powie Ci, że to szrot, a 2, że śmigają i jest ok. Nie ma odpowiedzi uniwersalnych nawet na najprostsze pytania.
A przechodząc do sedna- ja poleciłem Ci kupno takiego zestawu, a nie innego. Dlatego, że ja nie umiem sobie odmówić tuningu modelu, zawsze jest za mało prędkości, zawsze kiepska trakcja, ale też ogromna przy tym wszystkim zabawa. Ale są tacy, którzy kupią do tego modelu 2 pakiety NiMH i będą tak się bawili 2 lata, aż zjadą szczotki w tych silnikach i kupią nowe.
Temat który Ci podesłałem pokazuje dwie drogi. Jedna z nich to kupno pakietów, które prędzej czy później wymuszą tuning w silnikach. Chociaż z tego co mi się wydaje, tych 775 tak szybko nie zje, ale niewiele o tym wiem. Druga droga natomiast to zachowawcza zabawa z mniejszymi prędkościami, ale i mniejszymi kosztami.
Nikt z nas nie zdecyduje za Ciebie. Każdy jedynie mówi co zrobiłby sam i co sam uważa. A Ty mając wszystkie te informacje i punkty widzenia podejmij własną decyzję i napisz własną historię, według której będziesz potem uczył innych