Witam, jestem tutaj nowy i bardzo swiezy.
Dziewczyna zrobila mi prezent i kupila mi STRADAe MT. Ciekawy off i przyjemnie sie jezdzi bardzo:) Ba, bol w tym ze na standardowym NiMh 1800mAh pojezdze ok 15min.
Wpadlem na pomysl zeby dokupic 2gi nawet taki sam pakiet (35 zl). ALe czy warto? A moze cos bardziej pojemnego?
Dodam, ze jezdze tylko rekraacyjnie, jeszcze sie mocno nie wciagnalem dlatego nie chce przeznaczac na to jakos duzo kasy, narazie tylko jakis aku.
Czytalem, ze lekko predkosc moze byc wieksza przy wiekszej pojemnosci (true?). Do tego nie mam ochoty qpowac jakiejs drogiej ladowarki aka 150zl.
W zestawie mam jakas padake ktora laduje mi tego 1800 7h, ale jak mowie, nie wciagnalem sie mocno i rzadko jezdze, bo nawet na to czasu duzo nie mam.
Mam taki aku i "ladowarke".
http://img401.imageshack.us/img401/302/snc00090u.jpgCzy na tym tez musze formowac pakiet? Bo jak narazie, naladowalem (ladowalem 7,2h) i pojezdzilem. Po 15 min zaczal sie zachowywac jakby sie rozladowal (przerywal), to wrocilem do domu:P i stoi:P Aku wyjalem z samochodu. Czy wystarczy znowu podpiac na 7,2h i znowu poszmigam 15min?:P
Doradzcie prosze kompletnemu laikowi, co wziac by sobie dluzej pojezdzic kosztem minimalnym:)
Pozdrawiam