Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 11:14 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 23, 2008 1:51 pm 

to widzę że taniej nie kupię, a ja nie mam kasy zeby wydawac na ładowarki i takie tam, tylko chciałbym sobie raz na jakiś czas pojeździć i żeby ta zabawa nie trwała 15 minut.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 23, 2008 1:54 pm 

http://allegro.pl/item461932809_graupne ... odele.html

To kup sobie coś takiego, możesz wpiąć odrazu do gniazdka

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 23, 2008 1:57 pm 

A to ładowarka?
http://allegro.pl/item465839856_ladowar ... zybka.html

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 23, 2008 2:15 pm 

Prądem 4A zajedziesz w mgnieniu oka większość tanich pakietów typu Profitexx i jemu podobnych. Jeżeli już upierasz się przy wyrzuceniu pieniędzy w błoto (czyt. kupnie prymitywnej ładowarki, którą i tak za miesiąc sprzedasz za 20% ceny zakupu) to poszukaj czegoś ładującego prądem maks. 2A, będzie to bezpieczne dla tanich pakietów bo drogich pakietów i tak pewnie nie masz zamiaru kupować.

I na koniec jeszcze jedno, RC Car to raczej drogie hobby i żeby był fun potrzebna jest kasa. Wszelkie półśrodki to marnowanie pieniędzy i powód do frustracji kiedy widzi się jak śmigają porządnie wyposażone modele, szczególnie gdy jeździ się razem.

Co do wyniku 40 minut jazdy na 4200mAh to proponuje to potraktować z przymrużeniem oka, wynika z tego że silnik pobiera około 2,5A prądu, co to za silnik ??? Przyjmij, że na dobrym pakiecie 4200 i w miarę dobrym silniku pojeździsz 20 minut. Przez jazdę rozumiem coś co daje przyjemność i adrenalinę a nie żółwie tempo a'la zabawka z hipermarketu.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 23, 2008 2:46 pm 

Tak? Ja na tym samym pakiecie jeździłem 50 minut na silniku GM Pinnacle Brilliant 27x1. Tyle, że drift a zwykła jazda to dwie różne bajki. Opory są o wiele mniejsze, koła się ślizgają, przez co silnik nie pobiera tak dużo prądu. Ja mierzyłem czas z zegarkiem w ręku.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 23, 2008 2:51 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Prądem 4A zajedziesz w mgnieniu oka większość tanich pakietów typu Profitexx i jemu podobnych. Jeżeli już upierasz się przy wyrzuceniu pieniędzy w błoto (czyt. kupnie prymitywnej ładowarki, którą i tak za miesiąc sprzedasz za 20% ceny zakupu) to poszukaj czegoś ładującego prądem maks. 2A, będzie to bezpieczne dla tanich pakietów bo drogich pakietów i tak pewnie nie masz zamiaru kupować.

I na koniec jeszcze jedno, RC Car to raczej drogie hobby i żeby był fun potrzebna jest kasa. Wszelkie półśrodki to marnowanie pieniędzy i powód do frustracji kiedy widzi się jak śmigają porządnie wyposażone modele, szczególnie gdy jeździ się razem.

Co do wyniku 40 minut jazdy na 4200mAh to proponuje to potraktować z przymrużeniem oka, wynika z tego że silnik pobiera około 2,5A prądu, co to za silnik ??? Przyjmij, że na dobrym pakiecie 4200 i w miarę dobrym silniku pojeździsz 20 minut. Przez jazdę rozumiem coś co daje przyjemność i adrenalinę a nie żółwie tempo a'la zabawka z hipermarketu.

Przemku, w drifcie nie używa się aż tak dużo prądu, zobacz że zaznaczyłem w jakiej dyscyplinie(?) ten czas osiągłem

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 23, 2008 2:53 pm 

Ale ja piszę o normalnej a nie "zboczonej" jeździe :) Poza tym lepiej jak się ktoś mile zaskoczy że model jeździ 30 minut niż rozczaruje że jedzie tyle samo a inni pisali na forum, że jeżdżą nawet 50 minut. A jeśli już się licytujemy to na pakiecie 7,2V 3000mAh mogę jeździć moim crawler-em ponad godzinę :lol:

Bioly99 nic nie napisał że ma zamiar driftować, skoro nie napisał to pewnie zamierza jeździć "normalnie".

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 23, 2008 7:11 pm 

Kiedyś się jeździło na NI-CD 1400mAh przez 7 minut na standardziaku i wszyscy byłi wniebowzięci :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2