majątku to nie kosztuje sam używam tego miernika (lipo alarmu) kupiłem bo przy okazji zakupów w BG
http://www.banggood.com/Wholesale-1S-8S-Li-po-Battery-Voltage-Tester-Checker-Indicator-Monitor,Buzzer-Alarm-p-26049.htmlz wysyłką poleconą wychodzi jakieś 5$ (wysyłka polecona z BG to 1,7$ chyba że zrobisz zakupu za 25,01$ to wtedy gratis). regulatory w samochodzie są ustawione zazwyczaj dość nisko po około 3-2-3,4V na cele ten monitor ma możliwość ustawienia alarmu w przedziale od 2,7 - 3,8V ja u siebie zazwyczaj ustawia 3,7V więc po jeździ pakiet ma wartość zbliżoną do 3,8V na cele (dzięki czemu mam pakiet jakby od razu w trybie storage

(jak chce jeździć dalej to zakładam drugi pakiet a pierwszy ładuje zajmuje to jakieś 30 -40 minut. jak jestem w terenie i chcę pojeździć trochę dłużej to czasem ustawiam 3,5V ale rzadko. Aha wszystkie te lipo mierniki itp nie pokazują prawidłowo dla pakietów 1S mimo że pisze, że jest 1-8S to działa 2-8S :sprawdzone na kilku pakietach i różnych lipo miernikach.