ziutek_mlynarz napisał(a):
A jeszcze takie jedno pytanie czy mogę zrobić tzw. mostek z Ni-Cd i Ni Mh ?? albo żeby kontroler prędkości (mam mechaniczny) był na oddzielnym zasilaniu bo jak zaczyna braknąć mocy w aku to poprostu kontroler sie zacina i wale w krawężniki ;] a co do tej baterii co mi polecasz to troszke przydroga jest chyba że dacie mi jakies fajne rabaciki (ale to juz na priv napisz) ;]
Nie polecałbym robienia takich połączeń, są to dwa różne pakiety...
Mateusz Siejak napisał(a):
Niepolecam nosram. Bardzo słabe pakiety.
Nie mogę się zgodzić z tą opiną... !
Sprzedajemy te pakiety już od dłuższego czasu i nigdy nie było z nimi jakiegoś większego problemu...
Oczywiście wszystko zależy od sposobu użytkowania, po za tym bez większego problemu bo dłuższym urzytkowaniu można przywrócić początkową pojemność, podłączając pakiet do konkretniej ładowarki i puszczając kilka cykli...
Daniel-88 napisał(a):
Li-pol Zabije mu szczotke...
Jeśli do szczotki (standardowej) włożysz Li-Po 5000mAh to bardzo prawdopodobne że spalisz silnik, ponieważ nie dość że silnik będzie się bardzie grzał to będziesz o wiele dłużej jeździł co spowoduje przegrzanie, w następstwie stopienie łopatek i w efekcie zablokowanie silnika...