Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 11:50 am

Autor
PostNapisane: Wt sie 12, 2008 1:02 pm 

Witam
Posiadam pakiet Vapex NiMh 3300mah. Jakies 1.5 tygodnia przed AllegroPower we Wrocku (8 sierpnia) naładowałem go prądem 1.0A
weszlo w niego jakies 3500mah wiec wszystko bylo ok. Przez te 1.5 tygodnia nie zabardzo mialem czas żeby pojeżdzic modelem więc pakiet leżał naładowany na półce, a uzylem go dopiero na AP. Na imprezie okazało sie że pakiet jest do połowy rozładowany więc pomysałem że to całkiem normalne i po powrocie do domu doładowałem go prądem 1.0A.
Wtedy weszło w niego ok 1500mah stwierdzilem ze jest ok ponieważ nie rozłądowal się wczesniej do końca. Na drugi dzień wziąłem model na jazde i okazalo sie że pakiet znowu działa na połowie swojej wsześniejszej wydajności. Po ok 20min jeżdzenia wróciłem do domu i rozładowałem pakiet. I tu pojawiła się pierwsza "niewłaściwośc" pakiet pomimo tego że nie byl do końca "wykończony" jazdą to ładowarka(Shark 10v2) rozładowała go w ok 5min i wyszło z niego ok 500mah :shock: po czym Shark oznajmil koniec rozładowania. Po chwili podłączyłem pakiet do ładowania prądam 1.0A i po ok 1.5h ładowarka odcieła ładowanie i pokazała że weszło w pakiet tylko 500mah :shock:
Dodam że przy tych operacjach pakiet strasznie śię grzał.

I tu moje pytanie. Wie ktoś co może być nie tak z pakietem i jak to naprawić. Pakiet ma ok pół roku więc mysle że jest jeszce mozliwość zwrócenia go na gwarancji.

Pozdrawiam i proszę o pomoc
Areq

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość