Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj



Teraz jest Pn wrz 23, 2019 11:12 am

Teraz jest Pn wrz 23, 2019 11:12 am




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt wrz 16, 2016 11:03 am 
Offline

Dołączył(a): So cze 25, 2016 3:13 pm
Posty: 53
Witam

Aparatura Radiolink RC4G
4 kanaly, modulacja DHSS, odbiornik wypozażony w gyro, wyświetlacz LCD z podświetleniem,
pamięć 10 modeli, fail-safr, miksowanie kanalów i wiele innych.
http://www.radiolink.com.cn/doce/produc ... l-112.html
cena ok 250zl

Co sądzicie o tej aparaturze?
Wiem , że nie jest to Futaba, ale to nie ta pólka cenowa :)
Może ktos ją maj i może sie podzielić informacjami

Pozdrawiam, Artur


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pt wrz 16, 2016 5:33 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 13, 2015 11:42 pm
Posty: 197
Lokalizacja: Bolesławiec
Cześć,
Mam też apkę Radiolink, ale nie tą co podałeś tylko bliźniaczą RC3S. Różni się tylko tym, że nie ma gyro.
Mi pasuje, jestem z niej zadowolony.
Myślałem kupić do niej pakiet lipo do zasilania, ale odpuściłem, gdyż akumulatorki AA Eneloop wystarczają mi na jakieś dwa miesiące, więc spoko.

_________________
pozdrawiam
silver76

Traxxas E-Revo BL
HPI E-Firestorm
Tamiya TG10 Honda -> BL
BSD Racing 706T 4x4
Traxxas Summit BL
Pelikan II do latania :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pt wrz 16, 2016 7:37 pm 
Offline

Dołączył(a): So cze 25, 2016 3:13 pm
Posty: 53
Dziękiza odpowiedź.
Ja jeszcze nie mam, ale mam zamiar kupić

Do RC3S mozna dokupić odbiornik R4EH-G i też będzie dzialać gyro (ale kosztem kanalu trzeciego.
Można też kupić samo guto np z HK - trackstara

Pozdrawiam Artur


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pt wrz 16, 2016 8:14 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr cze 18, 2014 7:33 pm
Posty: 413
Lokalizacja: Warszawa
Korzystam z trzec " 3 " i pięciu odbiorników, jak dotąd żadnych problemów.
Ciężko znaleźć coś sensowniejszego za 199złoty i do tego z odbiornikami w takiej cenie.

Polecam w tym przedziale cenowym.

_________________
LOSI RockRey
TRAXXAS 2xSummitBL1400kV,SlashUltimate,Rustler4x4,GraveDigger4x4,Fiesta
MST CMXWranglerTJ,CFXWranglerTJsport
VATERRAAscenderGarbi
StradaRally
HPIRS4
...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So wrz 30, 2017 10:36 am 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 12, 2004 6:25 pm
Posty: 66
Lokalizacja: polska
Pojawiła się nowa wersja Radiolink RC4GS, zasieg niby 400m, nowy procek w apce i odbiorniku.
Ma port usb do ew. upgradeu softu.
Apka działa tylko z nowym odbiornikiem R4FG, stare nie działają - zmienili sposób komunikacji, nadajnik sieje po wszystkich kanałach a nie tylko 2 wybranych. Z drugiej strony -nowy odbiornik działa ze starymi apkami.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn paź 02, 2017 10:18 am 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 12, 2004 6:25 pm
Posty: 66
Lokalizacja: polska
Pytanie do posiadających aparture Radiolinka. Jak macie jeden nadajnik i kilka odbiorników, to jak przełanczacie pamieć modelu i chcecie pojeżdzić drugim, to trzeba od nowa bindowac z odbornikiem z drugiego modelu, czy ona po pierwszym bindowaniu już pamięta wszystkie i wystarczy wybrać z pamięci model i podłączyć akku w modelu?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn paź 02, 2017 11:23 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 13, 2015 11:42 pm
Posty: 197
Lokalizacja: Bolesławiec
Mam apkę Radiolinka RC3S i dwa odbiorniki. Odbiorniki raz zbindowane są zapamiętane prze apkę. Gdy chcę jeździć drugim modelem, przełączam w apce na drugi model i tyle.

_________________
pozdrawiam
silver76

Traxxas E-Revo BL
HPI E-Firestorm
Tamiya TG10 Honda -> BL
BSD Racing 706T 4x4
Traxxas Summit BL
Pelikan II do latania :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn paź 02, 2017 2:55 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 12, 2004 6:25 pm
Posty: 66
Lokalizacja: polska
OK, dzięki, czyli działa inteligentnie i można zamawiać :-)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt lis 21, 2017 11:04 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So gru 26, 2009 3:59 am
Posty: 274
Nie chce zakładać nowego tamatu, może ktoś wie gdzie w polsce można kupić komplet rc4gs wraz z dedykowanym odbiornikiem ?
A może ktoś poleci inna apke do max 450 zł ?

_________________
http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.ph ... 54#p352454
Pozdrawiam Adrian Piwowarczyk
Hot Bodies Cyclone D4
kontakt: gg 3195114


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr lis 22, 2017 1:08 am 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 12, 2004 6:25 pm
Posty: 66
Lokalizacja: polska
Bawię sie od jakiegoś czasu apka RC4GS z odbiornikami R4FG z zyro.
za te pieniądze myślę że nie ma nic lepszego.

Czepianie się na siłę dupereli:
- szeroka 11,4 cm, nie wejdzie do każdego futerału jak ktoś ma
- odstająca antena która się nie składa do plastiku obudowy
- za lekko chodzący wyłącznik, ale jest z lewej strony nad ręką więc raczej ciężko bedzie go niechcący wyłączyć
- troche dla mnie za miękkie spręzyny na gazie i kierunku
- bardzo delikatna dzwignia hamulca
- ekran ileśtam pikseli na ileś - czyli można dowolne na nim rzeczy wypisać i brak jakiegokolwiek timera :-(
- brak papierowej instrukcji tylko na dvd, instukcja pisana w chinglisz do pośmiania się a nie używania, do tego z błędami, inaczej sie konfiguruje gyro w odbiorniku niz pisze w instrukcji, z tym ze nadajnik jest prosty i chodzac po menu mozna 90% samemu obczaić

Z fajnych rzeczy
- wygląd ok, czarna z srebrnymi delatami, i bialymy czy srebrnymi napisami,
- 4 kanaly więc nawet summitem można poganiać o ile difflocki będą włączane jednocześnie
- żyro, wyłączane w odbiorniku, zmienia się wtedy kolor diody, więc jak ktoś jeżdzi ze znajomymi to mozna wyłączyć i nie będa mieć pretensji ze sie czituje. Na apce mozna zdalnie zmienić w locie czułość, ale jak w odbiorniku jest wyłączone to jest wyłączone i koniec.
- tanie odbiorniki wieć można mieć jeden nadajnik a nie każdy inny inaczej pracujący inaczej leżący w dłoni
- zasilanie 4 baterie AA, koszyk oryginalnie z blaszkami na 4, ale jak ktos chce to moze dodac dla 2 kolejnych, po wyjeciu koszyka zmieszczą sie 2 cele liion, albo 3 celki lipoli. Jak będe mieć chwilę to zmierzę pobór prądu przy rożnym napięciu.


Niestety jest jeden duży minus nie ma czegoś co w apkach spectrum nazywa sie modelmatch
https://www.spektrumrc.com/Technology/ModelMatch.aspx
Z jednej strony rozumiem że to tania apka, ale tanie odbiorniki zachęcają do tego żeby skonczyć z przekładaniem odbiorników. Niestety tutaj jak podłączymy akku w 2modelach to możemy na raz jeżdzić oboma. Albo jak zapomnimy zmienić pamięc to pojedziemy ze złymi ustawieniami ... w drzewo.

Jak byś potrzebował dodatkowych odbiornikow to priv.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pt lis 24, 2017 10:53 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So gru 26, 2009 3:59 am
Posty: 274
Dobra koledzy a teraz zasadnicze pytanie, gdzie w Polsce mogę dostać tego RadioLink RC4GS oczyścić wraz z odbiornikiem?

_________________
http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.ph ... 54#p352454
Pozdrawiam Adrian Piwowarczyk
Hot Bodies Cyclone D4
kontakt: gg 3195114


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pt lis 24, 2017 11:21 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 13, 2015 11:42 pm
Posty: 197
Lokalizacja: Bolesławiec
Choćby tu:
http://rc-team.pl/aparatury/94328-radio ... y-lcd.html
Ale jednak aktualnie jest chwilowo niedostępna.

Wysłane z mojej Luny przy użyciu Tapatalka

_________________
pozdrawiam
silver76

Traxxas E-Revo BL
HPI E-Firestorm
Tamiya TG10 Honda -> BL
BSD Racing 706T 4x4
Traxxas Summit BL
Pelikan II do latania :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lis 25, 2017 9:12 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So gru 26, 2009 3:59 am
Posty: 274
Tu gdzie kolega znalazł jest rc4g a szukam rc4gs i znalazłem tez tu
https://www.rchubiq.eu/radiolink-aparatura-radio-pistoletowe-rc4gs-4ch-24ghz-odbiornik-r4fg-z-zyroskopem-p-606.html
Tylko dziwi mnie taka różnica w cenie ze nowszy model gs jest tańszy niż starszy co powiecie o sklepie RcHubiQ ?

_________________
http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.ph ... 54#p352454
Pozdrawiam Adrian Piwowarczyk
Hot Bodies Cyclone D4
kontakt: gg 3195114


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt lis 28, 2017 9:19 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So gru 26, 2009 3:59 am
Posty: 274
Czy naprawdę nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na to pytanie bo już nie wiem która kupić czy starszy model droższy czy nowszy tańszy o co w tym chodzi ?

_________________
http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.ph ... 54#p352454
Pozdrawiam Adrian Piwowarczyk
Hot Bodies Cyclone D4
kontakt: gg 3195114


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt lis 28, 2017 11:32 am 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 12, 2004 6:25 pm
Posty: 66
Lokalizacja: polska
Produkt niedostępny, taki myk z ceną zeby w google byc widocznym, a ze nie maja na stanie to inna rzecz.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Teraz jest Pn wrz 23, 2019 11:12 am


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL