Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N maja 24, 2026 12:13 am

Autor
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 6:11 pm 

Witam, dzisiaj padło mi serwo SF-2, więc przyszedł czas na zamianę. Mam standardową aparaturkę AM. Więc w grę wchodzą tylko serwa analogowe. Co proponujecie do 250zł maksymalnie. Myślałem nad serwem Sanwy ERG-VB. Chciałbym dość szybkie serwo bo nie ukrywam chciałbym wystartować w zawodach np. HPI Challange

PS. Mój model to HB Lightning Stadium Sport.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 6:51 pm 

ERG VB mam w dwóch modelach w hellu i hyperze st, u mnie sprawują bez zarzutu.

Jammin X1 CRT

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 27, 2008 8:20 am 

Hitec HS-985Mg

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 27, 2008 10:56 am 

Może ktoś jeszcze się wypowie?

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 27, 2008 12:37 pm 

Kajman napisał(a):
Hitec HS-985Mg

zdecydowanie potwierdzam w naszym Xt8 chodza bez zarzutu 2 sezon cena jaka zapłaciłem wczoraj (zakup nowych zapasowych ) to 235 zł za sztukę.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 27, 2008 12:44 pm 

Takie : http://www.amainhobbies.com/product_inf ... ts_id/5733 , albo jak masz bardzo mocny pakiet (LiPo ? ) to takie : http://www.amainhobbies.com/product_inf ... ts_id/4478 .

Bardziej wsumie bym sie zastanowil nad tym Ace DS , nie dosc ze tansze to jeszcze ludzie sa nim zachwyceni :) .

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 27, 2008 12:49 pm 

Draxan, a TY jestes nim zachwycony ?

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 27, 2008 12:56 pm 

Nie, ale 12 osob co sie o nim wypowiada oraz 2 moich znajomych tak i to mi wystarczy. Bede nim zachwycony jak wyjde na prosta po przeprowadzce i pewnie je kupie (albo to drugie co dalem, musze sie mocno zastanowic) .

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 27, 2008 1:00 pm 

Draxan napisał(a):
Nie, ale 12 osob co sie o nim wypowiada oraz 2 moich znajomych tak i to mi wystarczy .

o tym mowie ...

czytam juz chyba 273 Twoja porade a propos gratow RC - wszystkie ze slyszenia , od znajomych , z wyczytania z zagranicznych for ...

jak na razie, to dolutowales antene do odbiornika,zeby miec wiekszy zasieg ..

moze daruj sobie takie informacje, bo wpakujesz kogos na mine

a tak w ogole to peace 8)

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 27, 2008 1:02 pm 

Draxan bardzo fajne serwa, chętnie bym sie skusił gdyby nie to że sa cyfrowe, a za pewnie wiesz o tym ze serwa cyfrowe nie działają na aparaturach AM. Chyba że się mylę.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 27, 2008 1:29 pm 

Piotrek Zawierucha ma chyba to serwo ( DS 1015) - wiec moze cos na jego temat powiedziec

jedno jest pewne, to serwo wymaga amumulatora od poloneza na pokladzie , z takim poborem ( no wiadomo, cos za cos ) moze byc wiekszym problemem w modelu, niz pomoca

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 27, 2008 1:34 pm 

chudej napisał(a):
czytam juz chyba 273 Twoja porade a propos gratow RC - wszystkie ze slyszenia , od znajomych , z wyczytania z zagranicznych for ...

Ok to w takim razie wymien mi tu te 273 porady...

A tak wogole to nie wiem jakich ty masz kolegow ale jak mi dwoch mowi ze uzywa czegos 2 lata i nie mieli z tym najmniejszych problemow to im wierze, nie wiem moze Twoi znajomi cie oklamuja zebys kupil mine, ale moi mnie nie. Do tego na forach ludzie pisza ze cos jest swietne, kupujacy tez tak pisza wiec chyba tez cos w tym jest.
Nie ale lepiej byc jak Ty i nic nie pisac i nie dawac propozycji, bo po co, przeciez szkoda Twojego PRO czasu, specjalisci nie marnuja swojej klawiatury na oczywiste odpowiedzi. Aha zapomniales dopisac dla niego porady : "Uzyj google nowicjuszu!"

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 27, 2008 1:36 pm 

Draxan napisał(a):

Ok to w takim razie wymien mi tu te 273 porady...

A tak wogole to nie wiem jakich ty masz kolegow ale jak mi dwoch mowi ze uzywa czegos 2 lata i nie mieli z tym najmniejszych problemow to im wierze, nie wiem moze Twoi znajomi cie oklamuja zebys kupil mine, ale moi mnie nie. Do tego na forach ludzie pisza ze cos jest swietne, kupujacy tez tak pisza wiec chyba tez cos w tym jest.
Nie ale lepiej byc jak Ty i nic nie pisac i nie dawac propozycji, bo po co, przeciez szkoda Twojego PRO czasu, specjalisci nie marnuja swojej klawiatury na oczywiste odpowiedzi. Aha zapomniales dopisac dla niego porady : "Uzyj google nowicjuszu!"

pamietam Twoje poczatki z modelami ( mniej wiecej w tym samym czasie co ja ) , jak zmieniales wozki, bo znajomi Ci polecali jedno albo drugie ..
zreszta ,szkoda gadac , nie chodzi tu o glupie dyskusje .
chodzi o to,ze nie wciska sie ludziom rzeczy, ktorych sie nie sprawdzilo na wlasnej skorze

ale najwazniejsze,ze na stronie w necie napisali 14,5 kg uciagu - warto brac, w ciemno !

ja tam w sprawie serwa moge polecic ( a raczej wypowiedziec sie, bo BB nie slyna z trwalosci ) Blue Birda BMS 660 MG , bo mam ( drugie juz ) , i wiem jak sie zachowuje, ile pradu ciagnie, czy sie nadaje .
Tez moge napisac - KUP SANWE ERG VZ - jezdzi na tym polowa zawodnikow , tylko po co ? nie mialem nawet serwa w reku ( w modelu ) , to co bede sie wypowiadal na jego temat ?

over
koniec OT

Ostatnio edytowano Pt cze 27, 2008 1:48 pm przez chudej, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 27, 2008 1:43 pm 

Po pierwsze, ludzi mi polecali z tego co pisalem Muggy, a ja na przekor kupilem TNXa bo zobaczylem fajny filmik na necie. Widac jakis w temacie jest. To raz. Dwa, zmienialem wozki ? Tja, bo mialem wlasnie TNXa a potem kupilem polecanego mi Muggy i wiecej NIE zmienialem bo nie mialem po co, bo model bardzo dobry. Zupelnie jak mi wlasnie POLECILI na necie ludzie. Wiec pamiec to masz srednia a do tego bujna wyobraznie...

A najwazniejsze jest to ze UZYTKOWNICY np. serwa Ace DS, napisali ze testujac je ma nawet wiecej niz to napisane 14kg... Nie wiesz, nie czytales nic bo ci sie nie chce, to sie nie wypowiadaj i to wszystko. Ja chociaz staram sie pomoc i kozystam z wiedzy innych, Ty masz to w dupie. Wiec miej to w dupie i nie pruboj pograzac innych, szczegolnie wymyslajac nie stworzone historyjki.

chudej napisał(a):
ja tam w sprawie serwa moge polecic ( a raczej wypowiedziec sie, bo BB nie slyna z trwalosci ) Blue Birda BMS 660 MG , bo mam ( drugie juz ) , i wiem jak sie zachowuje, ile pradu ciagnie, czy sie nadaje .

A jesli chodzi o temat Blue Bird to mialem BB 630MG i go nie polece, niby wodoszczelne a jak pojezdzilem po wilgotnej ziemi w parku to zaczelo "skrzeczec" a niedlugo po tym sie spalilo (zjaral sie rezystor, oczywiscie wylutowalem go zeby kupic nowy i wymienic po czym zgubilem i nie mam pojecia jaki to byl... )

PS. z mojej strony to jest EOT jesli chodzi o rozmowe z Twoja osoba.

EDIT: mowisz i masz

Ostatnio edytowano Pt cze 27, 2008 2:08 pm przez Draxan, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 27, 2008 2:05 pm 

no widzisz , z BB doswiadczenie masz , gdyby sie ktos spytal - mozesz cos na ten temat powiedziec