Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 8:12 pm

Autor
PostNapisane: N kwi 17, 2005 12:51 pm 

Dzień pierwszy:
Wszystko bylo w porządku, malo zawodników spokojna atmosfera.
Dzień drugi: juz w pierwszym wysciugu doszlo do rękoczynów....to chyba wszystko wyjasnia. :cry:

Abit IC7-G
512 ddr
Grafa? zastepcza GF2:/
Obudowa? Brak :D

!! I N T e L R A C I N G T E A M !!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 17, 2005 2:18 pm 

ciekawe kto doprowadził do tych "rekoczynów" 8). ogolnie imprezka spoko tylko ta wykładzina cos nie tak:)

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 17, 2005 3:12 pm 

8) Wykladzina jest spoko, przyczepnosc extra bez smarowania na odpowiednich oponkach i zawieszeniu tylko te kłacury:/

Abit IC7-G
512 ddr
Grafa? zastepcza GF2:/
Obudowa? Brak :D

!! I N T e L R A C I N G T E A M !!

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 17, 2005 6:12 pm 

Moje zdanie jest take wykladzina fatalna na pucharach napis Halowe mistrzostwa Polski <organizator chyba juz wczesniej wydrukowal emblematy z mysla ze HMP odbeda sie w Tarnowie:))))) :D :D :D :D .Brak pucharow w DTM-STD. dla seniorow.Znowu zostala skradziona pewna rzecz <telefon>
BEZ KOMENTARZA
Ocena zawodow :Maly trening przed HPM na baniatej wykladzinie

P.S Jezeli wykladzina sie nie zmieni zapewne bedzie przyjezdzac co raz mniej ludzi

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 17, 2005 6:58 pm 

Wykładzina tak jak zawsze :D mówi sie że nastawiamy model na hale , asfalt a teraz to juz nawet sie słyszy ustawiam model na tarnów :D Zawody prowadzone sprawnie lecz troche za szybko(niektórzy nie dawali rady nalać do pełna) wiadomo że trzeba cały model sprawdzić i powyjmować uszczelki które robią sie po 5 minutach jazdy. Chciałem jeszcze wspomnieć że ktoś ukradł mi telefon ze stolika w czasie jak sie pakowałem osoby które coś widziały bardzo prosze o kontakt na prv. Koledzy musimy coś z tym złodziejstwem zrobić bo będziemy niedługo bez modeli wracać do domu. P.s jeszcze raz bardzo prosze o kontakt w sprawie podejrzanych z uwagi że juz pare żeczy ostatnimi czasy znikło. Pozdro dla organizatora Niby Mistrzostw polski przynajmniej chyba chciał sobie tą impreze przypisać :) a druga sprawa to puchary mogły być w standarcie dla seniorów , no ale pan organizator młody i może jeszcze nie kuma nara i pozdro dla all maniacs rc.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 17, 2005 7:13 pm 

Masza racje Jacku wykładzina taka jak zawsze, kilka łożysk może będzie do wymiany. Co do złodziejstwa się zgodzę, czeba coś z tym zrobic!! przeciesz to absurd abysmy w swoim gronie musieli pilnowac sprzętu i nie tylko. Ktos nadmiernie wykożystuje nasze zaufanie!! najlepiej ogrodzic sie plotem pod napięciem :lol: nie wiem jak to będzie na rzeczywistych HMP, najlepiej wziąś ze sobom ochrone :lol: .nara i pozdro dla wzystkich

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 17, 2005 10:08 pm 

Pierwszy raz wybraliśmy się do Tarnowa - miałem pewne obawy związane zarówno z wypowiedziami zawodników i ich opiekunów na temat "gorącej" atmosfery w kategorii Top Stock, oraz jakości wykładziny.
Gorąca atmosfera potwierdziła się w czasie finałów - Maciek Litwin mimo sklasyfikowania go przez sędziów przed eliminacjami na ostatnim miejscu grupy B (moim zdaniem słuszna kara za jego zachowanie na ostatnich tarnowskich eliminacjach) dostał się na wysokiej pozycji do finału A. Faktem jest, że jego zachowanie na pomoście nie było właściwe, ale zupełnie - moim zdaniem - niedopuszczalne było wtargnięcie na podest opiekuna jednego z zawodników i próba zaprowadzenia porządku za pomocą szarpaniny i rękoczynów. Jeżeli mamy jako spoełeczność modelarska wychowywać młodych ludzi, to na pewno nie był to sposób właściwy - to właśnie my - dobrze już dorośli ludzie musimy być dla młodych zawodników wzorem do naśladowania. Na podeście w czasie biegu przebywać mogą WYŁĄCZNIE zawodnicy w tym biegu uczestniczący - to jest ich - dosłownie i w przenośni "5 minut". Sprawę można było spokojnie załatwić PO biegu. Jakoś brakło reakcji, gdy mój syn w trakcie kolejnego biegu został wyzwany najgorszymi słowami przez stojącego obok równolatka. Jak opowiadał mi Jeremi, jest to typowe zachowanie zawodników na podeście - nie wiem tego, bo w trakcie biegów zwykle jestem na serwisie lub w swoim boksie, ale - tu uwaga do Maćka Barabasza - o Tobie wyrażał się zawsze w samych pozytywach - i to jest postawa godna Mistrza Polski E-10F, i takie właśnie postawy musimy pokazywać młodszym. Po tym wypadku kilka osób wypowiadało się za tym, żeby większą uwagę przywiązywać do tego, co dzieje się na podeście w trakcie biegu, ale to jest sprawa na osobny temat na forum.
Tyle na temat incydentu, o którym wspominał Maciek Litwin.
Jestem bardzo wdzięczny organizatorom, szczególnie Panu Wojtkowi, za atmosferę zawodów - spokojną, przyjazną, mimo tego wspomnianego incydentu.
Jest jeszcze jedna rzecz, drobna, ale pozwolę sobie zacytować Pana Wojtka: "w finale A wszyscy dostają dyplomy, przecież to jest finał A - jadą najlepsi".
I to jest kolejny wzór do naśladowania - mój syn właśnie przypiął sobie do tablicy swój pierwszy dyplom - za 7 miejsce - i jest z niego BARDZO dumny.
Nie wiem, jak z pucharami w DTM Standard, ale myślę, że to się da w przyszłości poprawić - tu organizator się musi wypowiedzieć, ale mam podejrzenia, że z powodu tego, że był to Puchar Tamiya, sponsorzy pucharów większą wagę przywiązywali do Top Stocka.
Podobną uwagę na temat pucharów mogę mieć do braku klasyfikacji wiekowej w E-10F - w/g przepisów potrzeba 5 zawodników, żeby była sklasyfikowana grupa wiekowa -liczyliśmy z Dominikiem chociaż na malutki puchar za to nasze 3 miejsce:)
Wykładzina - rzeczywiście, bardzo ostre kłaki wciskające się niemal wszędzie - i te sfilcowane "podkładki", o których mówił Jacek. Ale za to bardzo równo położona - bez najmniejszych fałd, garbów załamań, gdyby nie te "koty" - byłoby super.
Tor - jak dla mnie trochę za wolny i kręty, silniki się grzały niesamowicie.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 21, 2005 7:56 pm 

Z tego co tu czytam to widzę, że nie ma czego żałować, że nie byliśmy. Zaczyna to być już typowe dla imprez w Tarnowie (wykładzina do d.... Panowie i nie oszukujmy się lepsza nie będzie nawet za rok, no chyba że kupią nową, zachowanie niektórych osób, no ale jak przykład idzie z góry - mam na myśłi starszych, tu przyp. incydentu z poprzednich zawodów z Tarnowa, to jak może być inaczej, do tego jeszcze zapewne ta "ciemnica" - nie długo mechanicy będą siedzieli przy modelach w noktowizorach :lol: (no chyba, że coś się zmieniło, to sorry), brak pucharów, ...a skąd my to znamy - ostatnio też były tylko za pierwsze miejsca (tu nadmienię nie wtajemniczonych, że cena pucharu w sklepie zaczyna się od 15 zł za sztukę) - choć jedno trzeba przyznać jak nigdzie (tu pochwała dla organizatorów) o czym wspomniał Jacek - dyplomy za cały finał A!!!!! TAK POWINNO BYĆ NA KAŻDYCH ZAWODACH!!!!!
Frekwencja chyba nie była dużą, właściwie można było rozegrać zawody w jeden dzień... może to da organizatorom w Tarnowie do myślenia, z tego co widziałem dzień wcześniej to był to raczej Puchar Polski Południowej :lol:
Panowie organizatorzy, zróbcie coś ku lepszemu, bo nie długo w Tarnowie będzie się ścigał sam Tarnów, a szkoda bo może być fajnie.
...no a już incydent z kradzieżą!!!! Myślę, że w tej chwili to większość zawodników naprawdę poważnie zacznie się zastanawiać nad "ochroną" jeśli będzie jeździć na zawody - takie sytuacje (a ta jest kolejna) NIE MOGĄ MIEĆ MIEJSCA NA ZAWODACH!!!!!!! My jedziemy by się pościgać i odstresować, oderwać od codzienności, robiąc to co nam sprawia przyjemność, a nie po to by "trząść" się podczas biegu, że właśnie znika nam np. model za grube pieniądze!!!!!(tym co jeżdż w kilku klasach) Jeśli takie sytuacje się zdarzają to organizator bezwzglednie musi zapewnić nam i naszym stanowiskom bezpieczeństwo, nawet jeśłi miałby zapłacić za wynajęcie ochrony, bo nie długo nie będzie miał czego organizować....

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 22, 2005 6:56 pm 

Ogólnie zawody były spox... atmosfera bardzo miła i oprócz afery z rękoczynem to wszystko było ok. Przykro mi jednak słyszeć że znów doszło do kradzieży. Mam nadzieje że telefonik sie znajdzie.