Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 30, 2026 2:11 am

Autor
PostNapisane: N kwi 10, 2011 2:52 pm 

Witam,

Zawody przeprowadzone wzorcowo tylko zawodników mało.
Artykuł o zawodach i aktualne zdjęcia na naszej stronie www.rc.dzialkowski.pl , zapraszam!
W niedługim czasie będzie też relacja video z tych zawodów.

Brawo Zawadzkie, zawsze bardzo chętnie przyjedziemy do Was na zawody .

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N kwi 10, 2011 5:46 pm 

Moim zdaniem bardzo udane i dobrze zorganizowane zawody, jedne z najlepszych na których bylem w micro, co prawda frekwencja nie zachwyciła ale rywalizacja była zacięta, naprawdę Zawadzkie się postarało i zorganizowało wręcz idealne zawody. Warto by było docenić tą inicjatywę i jak są zawody micro to trzeba na nie przyjeżdżać, wiem że są tacy co powiedzą że mają daleko, ja również mam daleko ale staram się bywać na większości zawodów micro. Dlatego apeluję do ludzi którzy posiadają modele micro na następny sezon przygotujcie się i przyjeżdżajcie na zawody. Przecież nie możemy dopuścić aby liga micro umarła, zawody są, tylko zawodników nie ma, w innym przypadku organizatorzy nie mają dla kogo organizować zawodów. Ja osobiście się cieszę że byłem na tych zawodach i dziękuję wszystkim. Z chęcią przyjadę na kolejne zawody w Zawadzkiem.

PostNapisane: N kwi 10, 2011 10:37 pm 

Miałem zaszczyt prowadzić te zawody.Sama przyjemność kiedy człowiek otoczony jest ludźmi z pasją i chęciami.Jak już pisali przedmówcy impreza organizacyjnie super.Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to wręcz idealnie ,prawie na blaszkę rozciągnięta wykładzina.Idealna dla mikrusów.Chyba modele 1:12 też miały by satysfakcję z jazdy.Cieszę się ,że chłopaki nie zniechęcili się krytycznymi uwagami niejakiego fraglesa,a wręcz uświadomili mu jaki nakład pracy trzeba włożyć,żeby przysporzyć zawodnikom przyjemności z jazdy i nie tylko.
Wystawa modeli statków pokazała ,że w Zawadzkiem są tradycje modelarskie,a wypowiedź P.Burmistrza potwierdziła,że są też warunki do rozwoju Naszego sportu.W imieniu środowiska dolnośląskiego pozwoliłem sobie zadeklarować stałą gotowość współpracy ,czy to w kwestii prowadzenia zawodów,czy startu zawodników.Tym bardziej ,iż uważam,że w takim potencjale należy szukać przyszłości modelarstwa samochodowego,bo to pasjonaci powinni je tworzyć,a nie funkcjonariusze zza biurek.
Jeszcze raz serdecznie dziękuję za spędzenie sympatycznej soboty.
Ps.Pizza,ciastko i cukierki były smaczne,a dziewczyny sympatyczne nad wyraz... A i jeszcze jedno Hotel jeden z nielicznych w jakich byłem,który miał tyle programów w TV. :D :D

PostNapisane: Wt kwi 12, 2011 10:19 pm 
Administrator forum

Na samym początku chciałem wszystkim podziękować za wspaniale spędzony czas!!! Szczególne podziękowania kieruję w stronę organizatorów, gdyż za organizację zasłużyli na 5+ (szczególnie za: wielki tor, fajną salę, dobrze wybijające hopy, okazałe puchary, smakowity obiadek-niespodziankę ;), orkiestrę :D i wiele innych ).

Mimo bardzo licznych usterek mojego modelu, długotrwałej walki z ustawieniami i wielu, wielu błędów wynikających ze strasznie długiej przerwy między eliminacją w Ludwikowicach a finałem (przynajmniej tak się pocieszam :lol: ) były to naprawdę świetne zawody rozegrane w duchu czysto sportowej rywalizacji i z pewnością będę je jeszcze długo wspominał.

Od strony technicznej można zauważyć wyraźny postęp nowe małe pchełki przypadły mi bardzo do gustu, a w szczególności zawodnikom z mniejszą ilością miejsca pod karoserią np: klas 2WD czy Open. Nareszcie nie trzeba było myśleć jak wielki kloc od AMB20 z własnym zasilaniem wpłynie na rozkład masy malutkiego modelu.

Bardzo zasmucił mnie jednak fakt, że zawodników w klasach mikro było strasznie mało... Nie rozumiem jaki jest powód tak małej frekwencji jako przykład mogę podać ze z "weteranów" w Trucku, który był zazwyczaj najliczniejszą klasą po Openie przybył tylko Siwy, a spokojnie mógłbym wymienić z 7 osób, które z moją ulubioną klasą utożsamiałem i do których szlifowałem dzielnie mój poziom :(.

Cóż zrobić... Mikrus idzie teraz na półkę, zapada w letni sen, czekając na nowy sezon :) (oraz na nowy wał, górną płytę, mocowanie przednich wahaczy i pakietu które zgruzowałem 8) ). Teraz nadchodzi czas na odpalenie większego brata w skali 1:8, jednocześnie mając nadzieję, że następny sezon przyniesie nowych zawodników, oraz starzy "wyjadacze" zaczną znów na nie przybywać mimo, że trzeba będzie zrobić parę km w te i wewte (ktoś musi dać przykład nowemu pokoleniu jak dobrze zgruzować w finałach model :mrgreen:).

Pozdrawiam i (mam nadzieję) do zobaczenia za rok jeszcze większą ekipą!!!

PS Chciałem też najmocniej przeprosić za kilka dziur jakie zrobiłem w wykładzinie wyrwaną z podwozia śrubą :oops: gdy tylko zorientowałem się, że coś jest nie tak zaprzestałem jazdy.