Witam serdecznie,
Jesteśmy po II eliminacji PMMS RC i z mojego punktu widzenia zawody uważam za udane.
Duża frekfencja w klasie Micro Open, dlatego zapraszamy wszystkich mikrusowców do przyjazdu na te zawody, tor wprawdzie nie pod micro, ale pojeździć szybko można było bez problemów.
Była też grupa zawodników z Czech, wprawdzie 4 osoby jeżdżące, ale zawsze ...
Bardzo fajny tor do śmigania i atmosfera na samych zawodach. 5 eliminacji i 3 finały dały chyba każdemu radość z "pojeżdżenia".
Minusem dla mnie jest sprawa podestu, który jest na trybunach i trzeba tam iść dłuższą chwilę

.
Po którymś razie jest to trochę nużące, ale od jesieni to się zmieni bez wielkiego pogorszenia widoczności samego toru.
Chociaż ta wędrówka rekompensowana jest super widocznością na sam tor i ogólny przegląd sytuacji podczas jazdy.
Sprawę serwisowania modeli podczas biegów też należałoby poprawić, po prostu trzeba wprowadzać w życie kary na zawodników nie będących po swoim biegu na serwisie.
Wyczytywanie nazwisk osób - serwisantów przez mikrofon nie dawały pożądanego efektu ( nie po każdym biegu), więc myślę, że na to trzeba zwrócić baczniejszą uwagę.
Zawody poprowadzone sprawnie i bez większych sporów podczas samych biegów.
Piszę te słowa z pozycji jednego ze współorganizatorów, także proszę o opinie innych zawodników.
Serdeczne podziękowania dla wszystkich osób za pomoc organizatorom przy składaniu elemetów toru po zakończeniu zawodów.
Wielkie dzięki dla Krzysztofa Niebory za pożyczenie regla.
Zapraszamy po wakacjach 4 września 2010r. na III Eliminację PMMS RC do Ścinawki Średniej, dołożymy wszelkich starań żeby było jeszcze lepiej.
Najświeższe zdjęcia z zawodów:
http://www.rc.dzialkowski.pl/thumbnails.php?album=19