Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 27, 2026 11:21 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: N lut 08, 2009 7:58 pm 

Witam!

Moje zdjęcia tu: http://abram.eu.org/files/IV_HMP_7-8.02.2009/

Ponieważ nie startowałem to powiem tyle:
- podest solidny,
- na mój gust tor ładny, szybki, kątowniki przyklejone (Zbyszek wysłuchał sugestji),
- drewniane bandy z pasów - b.dobry pomysł.

Reszta należy do zawodników, warto by było opisać wykładzinę, trakcję, zachowanie ludzi na torze itp.

Według mnie spotkania RcLigowe mogłyby być takie jak to HMP :-)

m.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N lut 08, 2009 8:16 pm 

Nie ukrywam, że po swego rodzaju nagonce na tym forum spodziewałem się zobaczyć na podłodze różnokolorową szmatę jednak ku memu zdziwieniu zobaczyłem tor jak należy. Wymiary tak na oko 16x28, łykładzina jednokolorwa poza szarym kawałkiem na długiej prostej, co jednak w niczym nie przeszkadzało. Kątowniki dość dobrze przymocowane, niechętnie traciły kontakt z podłożem, bandy otaczające tor, solidny podest a przede wszystkim pan, który w każdej przerwie robił przegląd toru i w razie potrzeby interweniował. Jeśli chodzi o wykładzinę to nie można jej nic zarzucić, przyczepność dobra, w niedzielę dla niektórych aż za dobra, tor szybki, rytmiczny bez niepotrzebnych udziwnień. Osobiście nie zauważyłem żadnych niedociągnięć od strony organizacyjnej. Jeśli chodzi o poziom sportowy to trudno mi cokolwiek powiedzieć, były to pierwsze moje zawody w tym sezonie jednak stojąc na serwisie widziałem wiele przypadków walki anty-fair-play, "po trupach do celu" to dewiza wielu zawodników.
Gratulacje dla Zbigniewa Mendzy i jego ekipy za zorganizowanie sympatycznej imprezy, mimo bardzo nieprzychylnego klimatu panującego na tym forum, na podstawie jakichś domysłów i niesprawdzonych wiadomości.

PostNapisane: Pn lut 09, 2009 12:02 am 

Właśnie wróciłem z Warszawy...no ale jeszcze odwiedziny u rodzinki, obiad i takie tam ... to zeszło trochę ;)
Ogólnie impreza OK, tor całkiem fajny, "szykana" którą ddało się prosto przejechać przy odpowiednim wcelowaniu, szybkie odcinki, wolne..OK.
Trochę ciężko było się przyzwyczaić do czerwonej wykładziny i żółtych kątowników... ale to była kwestia chwili.
Wykładzina trochę była kudląca się ale tylko trochę... bywalo gorzej ;)
Przyczepność... ze skrajności w skrajność... na starszych oponkach niezłe balety... po zapodaniu nowych szedł jak po szynach..tyle że sadził fikoły w zakrętach, chyba od nadmiaru gripu. W niedzielę spokojnie mozna by było jeździć bez smarowania ;)
A co do pozostałych spraw... ciasno w "alei serwisowej" ale za to ciepło i prądu pod dostatkiem.

No i przechodzimy do innej sprawy:
Przemek Morawski napisał(a):
Jeśli chodzi o poziom sportowy to trudno mi cokolwiek powiedzieć, były to pierwsze moje zawody w tym sezonie jednak stojąc na serwisie widziałem wiele przypadków walki anty-fair-play, "po trupach do celu" to dewiza wielu zawodników.
.

Zgadza się. Sędziowie zamiast gnębić takie zachowania, skoncentrowali się na pierwszym zakręcie, a co się dalej działo...to już wolna amerykanka. Czasem padło tylko standardowe "Proszę o czystą jazdę"... wprawdzie jechałem tylko w SPEC finale C ale cieszę się,
że z zawodów wywiozłem tylko jeden połamany wahacz. Mi3 to jednak twarda sztuka ;)
Niestety z tego co widziałem, znajomi nie mieli tyle szcześcia w bliskich kontaktach z innymi modelami.
Moze też nie jestem święty na torze ale przynajmniej staram się nie siać zniszczenia, naprawdę, a niektórzy jadą jak by to były wyścigi Rosomaków (tak, tych wozów opancerzonych).

GG#10007
HB Cyc TC & Schumacher Mi3 happy user :]

PostNapisane: Pn lut 09, 2009 9:22 am 

Cześć!

Niestety Łukaszu muszę się zgodzić co do opinii na temat "techniki i kultury jazdy".

Co więcej, miałem przyjemność zobaczyć ostatni finał speca, modi i E12.

W specu niestety, zamiast jechać na spokojnie ludzie się tłukli, przepychali, nikt nikomu nie odpuścił,
często na końcu prostej gdzie był zjazd w prawo, model wchodzący od wewnętrznej potrafił strzelić w bok model będący w trakcie pokonywania zakrętu, dzięki czemu strzelony wypadał z dobrej lini toru, a ten strzelający zyskiwał ;-) Cóż, ogólnie, można jechać dobrze i być objechanym
przez brutali ;-)))) proza życia ;-) taka sama jak częste wjazdy w tył (w kodeksie drogowym wiadomo co za to grozi, na zawodach ;)
co najwyżej gorzkie słowo wjechanego).

Co do modi, 5 modeli, pokazali goście klasę, mi się podobało, nie było problemów z wyprzedzaniem, dublowaniem, czysta walka na zakrętach.

Co do E12, mówi się, że to klasa królewska, coś jak 1/8 on-road, ale chyba nie u nas, modele dublowane nie pomagały w dublowaniu,
a przecież to jest ich obowiązek. Drobne przepychanki na zakrętach, częste wyskoki pod prąd na prostej w wyniku przepychania,
przyuważyłem też, że jak model jest szybki na prostej to kierowca nie umie się zachować na zakręcie, szybkiego sprawniejszy objedzie a ten
go wysadzi na następnym łuku bo jest szybszy.

Cóż, stał jeden sędzia koło stolika sędziowskiego i się przyglądał, parę kar stop&go, kary czasowe, egzekwowane od zawodników może by coś dały,
prośba o czystą jazdę jednak mało skuteczna :-)

To tak z ostatnich 3 biegów jakie widziałem.

Wnioski są proste:
- więcej dobrych sędziów torowych!
- więcej dyscypliny!
- więcej jazdy!

Pozdrawiam,

m.

PostNapisane: Pn lut 09, 2009 9:34 am 

Nie ukrywam, że po swego rodzaju nagonce na tym forum spodziewałem się....

Dowód na to,że konstruktywna krytyka mobilizuje...To co Przemku teraz kolej na Ciebie... :lol: :lol:

Ps.dobrze,że uratowałeś klasę Modi...i mogła wystartować.

PostNapisane: Pn lut 09, 2009 9:45 am 

Pewnie że konstruktywna krytyka mobilizuje tak więc nadstawiam plecy i walcie koledzy śmiało, z pokorą przyjmę tęgie baty aby zawody w Pabianicach były udane :D

PostNapisane: Pn lut 09, 2009 9:56 am 

Pewnie że konstruktywna krytyka mobilizuje tak więc nadstawiam plecy i walcie koledzy śmiało, z pokorą przyjmę tęgie baty aby zawody w Pabianicach były udane :D

Nie no w plecy niebezpiecznie,można odbić nerki ,będziemy walić w miękkie.... :lol:
Ps.Mikro sprawdzian był i organizacyjnie podobno było OK! :)

PostNapisane: Pn lut 09, 2009 10:39 am 

Kolego Lesławie,

znając twoją przenikliwą dociekliwość może byś tak założył nowy temat i się dopytał w imieniu nas maluczkich, co gdzie i jak :-)

Trening miałeś z przy okazji Ursusa, teraz trenuj zadawanie pytań na Pabianicach, sam jestem ciekaw pytań i odpowiedzi :-)

Pozdrawiam serdecznie i przypominam, że w tym wątku omawiamy sprawy związane z oceną zawodów w Ursusie, a nie gdybamy na temat Pabianic.

m.a.

PostNapisane: Pn lut 09, 2009 11:52 am 

Michał Abramowicz napisał(a):
Kolego Lesławie,

znając twoją przenikliwą dociekliwość może byś tak założył nowy temat i się dopytał w imieniu nas maluczkich, co gdzie i jak :-)

Trening miałeś z przy okazji Ursusa, teraz trenuj zadawanie pytań na Pabianicach, sam jestem ciekaw pytań i odpowiedzi :-)

Pozdrawiam serdecznie i przypominam, że w tym wątku omawiamy sprawy związane z oceną zawodów w Ursusie, a nie gdybamy na temat Pabianic.

m.a.

Drogi Michale,czytaj analitycznie...Gdzie zadałem jakieś pytanie odnośnie Pabianic...

PostNapisane: Pn lut 09, 2009 7:33 pm 

Prosimy o jakies fotki :) a raczej link do jakiejs galerii. Zawody ok. zawodnicy pozostawiaja wiele do zyczenia ^^

Tamiya 801xe
Crc Gen-XL

PostNapisane: Pn lut 09, 2009 7:52 pm 

Na zawodach nie byłem.
Ale są już opublikowane wyniki.
Analizując je wydaje mi sie że rozegrano tylko po 4 eliminacje.
Może ktoś napisze co stało na przeszkodzie rozegrania 5 kolejki eliminacji?
Tadeusz Żelazo

PostNapisane: Pn lut 09, 2009 10:41 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Może ktoś napisze co stało na przeszkodzie rozegrania 5 kolejki eliminacji?

Noc nas zaskoczyła :D

GG#10007
HB Cyc TC & Schumacher Mi3 happy user :]

PostNapisane: Wt lut 10, 2009 8:00 am 

Są za to wyniki i ranking,ale tradtcyjnie tak szybko zrobione (pewnie na bólu głowy po sobocie).W grupie Modi Marcin Fortuna dostał 94 punkty,a takiej wartości w punktacji nie ma...Dla przypomnienia dla Sędziego głównego:
I-szy 100 pkt.
II-gi 96 pkt.
III-ci 92 pkt.
IV-ty 88 pkt.
V-ty 84 pkt.
VI-ty 82 pkt,
No chyba,że był aneks...

PostNapisane: Wt lut 10, 2009 9:52 am 

Oj Leszek.....ale z Ciebie aptekarz, to tylko 2 punkciki /przewagi nad Filipem/ :D
Już myślałem że się śliźnie :lol:
A tak poważnie to nie tylko Marcin dostał "dziwne" punkty.

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

PostNapisane: Wt lut 10, 2009 10:57 am 

Piotr Fortuna napisał(a):
Oj Leszek.....ale z Ciebie aptekarz, to tylko 2 punkciki /przewagi nad Filipem/ :D
Już myślałem że się śliźnie :lol:
A tak poważnie to nie tylko Marcin dostał "dziwne" punkty.

Witam do Marcina dołączył jeszcze Przemek Morawski - 90 punktów za Ursus niezłe ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona