Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 28, 2026 8:19 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: So lut 10, 2007 11:25 pm 

Właśnie wróciłem z Katowic i nie mogę się nadziwić co przyciągnęło tylu zawodników do Katowic? Przecież nie walczyliśmy o Puchar Polski ani nie były tam rozgrywane jedynie słuszne klasy EFRA, więc co? Co spowodowało, że na zawodach byli chyba wszyscy zawodnicy E18 z Polski jak i kilku z Czech?

Przejdźmy do sedna. Szczere gratulacje dla Pawła Grześkowiaka i wszystkich współpracujących z nim osób. W zasadzie nie ma się do czego przyczepić a jeżeli nawet były jakieś minusy to zostały całkowicie przesłonięte przez wspaniałą atmosferę, bardzo wysoki poziom rywalizacji dzięki pojawieniu się ścisłej czołówki klasy E18, no i te kluski ślaskie :) Jeszcze raz gratulacje dla wszystkich dzięki którym zawody się odbyły i czekam niecierpliwie na kolejne zawody cyklu PROXIMA Mikromania.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lut 11, 2007 12:07 am 

Była czołówka,ale i debiutanci w tej klasie :D
Zawody takie,że szkoda ,że jednodniowe.Było wszystko co potrzeba:bardzo "dobry" tor,zapewnione posiłki,szalenie mili ludzie,podest jak na klasę i zawody Ok(nawet zadbano o efekt wizualny-siatka maskująca),poziom z górnej półki(dopisała czołówka kraju w 100% komplecie,wzmocniona o Czechów),obecność konsula czeskiego na ziemi polskiej, Tomasa Rajdusa i Proximy (jako sponsora),dawały gwarancję reanimacji z każdego stanu agonalnego.
No i to co często bywa solą w oku, stolik sędziowski.Poza początkowymi problemami z zasilaniem,funkcjonował wspaniale.Tak szybko publikowanych i wywieszanych wyników jeszcze nie widziałem.Obsługa stolika przez Marka oraz wspomagające go osoby Grzesia(zbieżność imion przypadkowa)Barankiewicza oraz młodego zawodnika Michała Woszczka udowodniła ,że diabeł nie taki straszny,a DOS nie jedyny.Dla sprawnych i zdyscyplinowanych zawodników(nie poddawanych presji niekontrolowanych wypowiedzi),nie było problemów z konfliktami Kwarcy i z pchełkami (a był tylko jeden komplet).
Ładne ,niekonwencjonalne puchary,nagrody(Grzesiu Nóżka może coś o tym napisze :D )pokazały,że bez "dofinansowania" też można.
Ale z przykrością muszę stwierdzić ,że minusy też były i tu wyliczę je w punktach:
1.ciągła inwigilacja,różnymi kanałami,przez przebywającego na warszawskiej chauturze Przewodniczącego Kolegium...(wyznaczony agent o oddechu przeplecionym procentami, próbował nawet przeprowadzić akcję rutynowo-prowokacyjną,co spotkało się ze sporym sprzeciwem),
2.no i te dziewczyny,dlaczego takie ładne są takie młode... :D
Jednym słowem mikrusy udowodniły,że nie wielkość jest ważna tylko ....chęci i organizacja.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 11, 2007 12:53 am 

Leszku nic dodać nic ująć, jak to kiedyś stwierdził jeden z zasłużonych modelarzy. Zawody miodzio, szyszunia. :D Wynik mógł być trochę lepszy, ale nie dla samego wyniku jedzie się na takie zawody, liczy się przede wszystkim Super towarzystwo i mile spędzony czas.
Dla niektórych sędziowanie było nie takie jak trzeba, bo tam jakieś papiery, Michał miał trochę w drukarce ale chyba nie o takie chodziło.:o Prowadzenie modelu lidera wyścigu i vice lidera, dla niektórych było problemem( zaraz były pod teksty), że stronniczość. Wielka bzdura. Każdy bieg , czy był sędziowany przeze mnie czy Michała i Marka prowadzony jednakowo w stosunku co do lidera biegu, czy to w klasie open czy standard.
Podziękowania jeszcze raz dla wszystkich organizatorów i miłej atmosfery na zawodach.
No i dziewczyny widoczne z podestu, na prawdę strasznie rozpraszały. :D. Ale nie wiem czy to minus czy plus. :)
grzegorz barankiewicz

Tytuł:
PostNapisane: N lut 11, 2007 10:14 am 

Czytając powyższe posty widać że dochodzimy do normalności. W tym samym czasie zawody w Katowicach, w Warszawie. A jak tego byłoby komuś mało ( lub byłby za bardzo wybredny ) to jeszcze zawody za naszą południową granicą. Zawodnicy maja możliwośc wyboru.
Ale są też niepokojące sygnały.
Po pierwsze kolejny raz zostaje pokazane że zawody mozna prowadzić w przyjaznej atmosferze. Z życzliwym stosunkiem do ludzi i ich problemów. Bez zbędnych komentarzy nic nie wnoszących do sprawy. Bez ....... komentarzy.
Po drugie. Czytając wypowiedzi zawodnika w conajmniej :D :oops: :D :oops: Balzakowym wieku dochodzę do wniosku że wzrastają wymagania dla organizatorów. Trzeba będzie zapewnić dodatkowo opiekę medyczną na szczeblu co najmniej ratownika medycznego. Bo w pewnym wieku nawet oglądanie bywa niebezpieczne. :evil: :twisted: :evil: :twisted:
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: N lut 11, 2007 11:32 am 

Ja moge napisać swoja ocene jedynie zpozycji widza, bardzo mi sie podobało, szybko i sprawnie przeprowadzone zawody i spodobała mi sie klasa osiemnastek off-roadowych :) gratulacje dla organizatorow i wszytkich zawodników.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 11, 2007 11:43 am 

Jeśli chodzi o debiutantów to gratulacje dla Filipa Zaremby, pierwsze zawody w E18 Open i od razu dobry wynik.
Co do dziewczyn to fakt, niektórzy mieli problem z koncentracją, tuż przed biegiem finałowym stojący obok mnie na podeście kolega którego nazwiska nie wymienię :) głośno zastanawiał się ile pewna blondyneczka skądinąd bardzo sympatyczna może mieć lat :)

Tytuł:
PostNapisane: N lut 11, 2007 12:19 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
ile pewna blondyneczka skądinąd bardzo sympatyczna może mieć lat :)

O co potem mnie sie pytal :wink:

Ja dziekuje wszystkim za przybycie i za dobre opinie

Mam nadzieje ze na kolejnych zawodach z cyklu micromani spotamy sie w rownie duzym skladzie

A my juz zastanawiamy sie nad kolejnymi zawodami u nas i mamy nadzieje ze Katowice na stale zawitaja do kalendarza imprez

Pozdrawiam
Kamil

RC WORLD TEAM KATOWICE

http://www.rcteamkatowice.pl/

Tytuł:
PostNapisane: N lut 11, 2007 1:39 pm 
Administrator forum

Sędziując dwukrotnie z Grześkiem Barankiewiczem i Michałem Woszczkiem oraz darkiem Mołodeckim zawody klas E-18 jestem pod dużym wrażeniem odpowiedzialnego zachowania zawodników. Kwarce podane przy zgłoszeniu sa obowiązujące i zawodnicy przestrzegają tego. Dodatkowo sami dbają o to aby nie mieć konfliktów. Mozna smiało stwierdzić że w finalłach można kwarców nie sprawdzać a konfliktów i tak nie będzie :) Gratulacje dla Zawodników.

Gratulacje dla Organizatorów zawodów. Mysśle że w tym tempie rozwój klas E-18 pójdzie jeszcze dalej :) i na kolejnych zawodach będzie nas jeszcze więcej.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: N lut 11, 2007 9:12 pm 

I ja równiez dziękuje wszystkim za przybycie. Fakt, że zawody wyszły całkiem niezle i nie odbyłyby się bez pomocy wielu ludzi to jestem pełen podziwu dla Pawła za organizacje CAŁEJ imprezy. Myśle ze teraz będzie łatwiej zorganizowac następne zawody, bo sporo się nauczylismy.

Pozdrawiam,
nowy zawodnik

PS Bardzo dziękuje Jackowi za pożyczenie mi niezbędnej czesci na finały ze swojego modelu!! Wielkie dzięki!

PS2 Prosze o fotki lub filmy, a wiem ze sporo osób robiło :D

Tytuł:
PostNapisane: N lut 11, 2007 11:53 pm 

Kolejne bardzo udane zawody - nie żałuje się tych kilometrów spędzonych na dojazdy. Świetna organizacja, debiutujących przecież organizatorów, równy tor, wysoki podest, cała krajowa czołówka + goście z Czech, którzy zawsze uczą nas pokory i czystej, kulturalnej jazdy, uśmiechnięte od ucha do ucha twarze wszystkich zawodników - czego chcieć więcej? No może więcej jazd eliminacyjnych? 4, 5 zamiast 3?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 12, 2007 12:38 am 

Cytuj:
" No może więcej jazd eliminacyjnych? 4, 5 zamiast 3?

W planach chcielismy 4 natomiast zmienilo sie to w dzien zawodow z powodu problemow tech ktore zabraly troche czasu

Pozdrawiam
Kamil

RC WORLD TEAM KATOWICE

http://www.rcteamkatowice.pl/

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 12, 2007 2:38 am 
Administrator forum

Rafał Piesio napisał(a):
uśmiechnięte od ucha do ucha twarze wszystkich zawodników - czego chcieć więcej?

Wygrać z Zarembą, oczywiście młodym Zarembą :D Ups ..... zaraz mi się oberwie od "starego" :twisted: Ciekaw jestem ile razy w tym poście użyje "...."(kropeczek). :D :D :D

Zawody były SUPER !!! SUPER !!! SUPER !!!

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 12, 2007 9:37 am 

Zawody bardzo dobrze przeprowadzone, mimo małych problemów tech. z zasilanim, co spowodowało mniej eliminacji. Dla mnie bardzo udane, zreanżowałem się Pawłowi B. po ostatnich zawodach w Kobierzycach bo udało mi się wygrać E18 standard. Nogrody SUPER model RTR 1:18 Buggy, serwo , elegancki długopis ładne trofeum SUPER SUPER. Gratulacje dla moich młodzików. Poza najlepszymi wynikami w kategorii wiekowej, Robert P. był drugi w generalce 1:18 Micro standard.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 12, 2007 10:47 am 

Paweł Michalski napisał(a):
Wygrać z Zarembą, oczywiście młodym Zarembą :D

To nie tylko twoje marzenie, zapewniam :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 12, 2007 4:43 pm 

Cytat:
wyznaczony agent o oddechu przeplecionym procentami, próbował nawet przeprowadzić akcję rutynowo-prowokacyjną,co spotkało się ze sporym sprzeciwem),

To juz Panowie przegiecie ,poniewaz nie bylem wiec nie powinienem
pisac,ale to jest skandal ,zeby Osobnik ktory powinien dawac przykład
młodziezy tak sie zachowywał.Oj ....... masz u mnie przerabane :evil:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona