Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 26, 2026 12:18 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 8:12 am 

Jak nikt nie zaczyna to ja zaczne.
Gratulacje dla wszystkich wygranych jak i tych przegranych, zawodny dosc sprawnie prowadzone, jedynie brak servisu w biegach eliminacyjnych (czesc ludzi niechodziła na servis). Pogoda dopisała, zawodnicy również.

p.s
Baranek tez był pyszny ;)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 9:43 am 

Impreza bardzo udana(jak zwykle u górali).Pare wpadek po stronie sędziowskiej:problemy z pętlą,decyzje dyskwalifikacji wydawane przez sędziego ,aplikanta,a więc bez uprawnień bez uzgodnienia z sędzią głównym.
Na baranku początkowo chciało "wjechać" pare osób,ale na wieczór okazało się ,że sponsorem tegoż był Wiesław Groszkowski.W ten sposób chciał uczcić zbliżającą się 18-tkę syna Artura :D .
Dystrybutorzy sprzętu zdewaluowali przysłowie "Pańskie oko konia tuczy",nie było żadnego ,żeby chociaż pogratulować swojemu sprzętowi nie mówiąc o kierowcach.Uścisk dłoni czasami to też marketing.
Jedynie miejscowy przedstawiciel zadbał o oprawę,wspaniałe nagrody i atmosferę i o Swojego przedstawiciela aż z Niemiec.
Za to LOK rozpoczyna chyba działalność promocyjno-reklamową bardzo zaprzyjażnionej ze sobą Firmy, podając na dyplomach adres strony internetowej pewnego produktu,dziwnym trafem, sprzedawanego przez nią.I wcale nie zakrawa to na kryptoreklamę.
Ps.reklama o której piszę nie dotyczyła organizatora z Nowego Targu.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 2:22 pm 

Przez to wszytko co napisałem poniżej zapomniałem o czym ten temat:
BRAWO PO RAZ KOLEJNY DLA CAŁEJ EKIPY Z NT !!!
Suuper impreza. Suuuper nagrody. Suuuuper organizacja. Suuuper tor ( znacznie lepsza nawierzchnia niż ostatnio. Dorównaliście do rangi imprezy bez trudu i to cieszy. O niebo lepiej niż w ubiegłym roku w Tarnowie

No cóż, co do dyskwalifikacji Kacpra ... dotąd uważałem że w całym tym chorym państwie Modelarze Samochodowi to grupa fajnych i normalnych ludzi.
Już tak nie myślę.
Zawsze jak mogę to pożyczam i pomagam innym jeśli się tylko da. Na tych mistrzostwach jeden z tzw " Kolegów" ze Stolicy o ile mi wiadomo prosił o WD 40, porzyczyłem. Za chwilę w podziękowaniu bez słowa do mnie tak zakręcił sędziów że zdyskwalifikowali mojego syna - najmłodszego uczestnika mistrzostw ( legalnego, bo się zakwalifikował). Przypomne tylko że jak "Koleżanka" wpadła autem do rowu to też mu pożyczałem linkę holowniczą... i nie wnioskowałem o dykwalifikację z zawodów jak przesunęliśmy z tego powodu starty o ponad godzinę.
I nie ważne jakie były okoliczności, bo Sędzia nawet nie raczył wyczytać nazwiska Kacpra na koniec zawodów, nie mówiąc że nie poinformował oficjalnie ani o złożonym proteście, ani o dyskwalifikacji. Mieliście chyba z tego suuuper ubaw. Protest złożyl Mistrz Błazucki, ale wiem że jedna z Pań oraz Panowie Potępa ( Tatuś), Bernady i Dudzewicz go poparli. Dzięki, wielkie dzięki Koleżankom i Kolegom z ET10. Dzieciak ryyyczał w samochodzie ponad 3 godziny że Go zdyskfalifikowano i nie mógł zrozumieć za co. Gdyby Go wyczytano na ostatnim miejscu bylo by OK.
Wiem, że nagiąłem przepisy jeżdżąc z Kacprem, ale zrobiłem to między innymi po to by ET10 4WD nie umarło do końca. Jak w Szprotawie brakowało ludzi żeby zrobić grupę elektryków to też wziąłęm (bo Kacper był po operacji i nie mógł jechać), pojechałem tylko po to by inni mieli w ogóle możliwość się pościgać. To nie moja klasa.
Ci którzy mnie znają wiedzą że serce oddałbym za ten sport z którym jestem związany od prawie 20 lat. A teraz wbito mi nóż w plecy i chyba na prawdę warto walnąć tym wszystkim, odkurzyć leżący na szafie helikopter i mieć spokój.

Dodam że mój Syn ma 7 lat, chciałem aby po woli się oswajał z modelem. Nie mam czasu na wspólne treningi bo sam między zawodami też nie jeżdżę, wolę z Nim na zawodach jeździć pozwalając Mu po prostu coraz częściej na samodzielną jazdę. Gdybym puścił go na obecnym etapie samego zaraz byłby zdyskfalifikowany za najeżdzanie na innych...
Chore ambicje za to że "wspólnie" objechaliśmy nie tych co trzeba zawodników wzięly górę nad zdrowym rozsądkiem. Obydwaj z Kacprem mieliśmy prawo startu w MP w klasie ET 10 4wd, jechaliśmy sprzętem który ma 14 lat !!! ( poza akusami). Model, silnik itd są z 1992 roku !!!
I to wszystko w klasie w której na żadnej eliminacji nie było pełnego kompletu zawodników w jednej grupie....

W

Ostatnio edytowano Pn wrz 04, 2006 11:35 pm przez Wojtek Brudnik, łącznie edytowano 8 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 2:33 pm 

Przykre jest to co piszesz. Nie znam sprawy , nie wiem kto zdyskwalifikowal Twojego syna , ale jedynym do tego uprawnionym jest sędzia glówny po wyczerpaniu wszystkich możliwych i dostepnych w regulaminie kroków. przykre, tymbardziej że to nie jest edukacyjne.
Zastanawia mnie jednak inny aspekt tej sprawy. Czy można bylo tego uniknąć,czy ktokolwiek z bardziej doświadczonych zawodników pomógl , doradzil , czy tylko dyskwalifikacja jest sposobem na zalatwienie sprawy bo jeżeli tak to polowa zawodników z off-road powinna miec minimum jedną dyskwalifikację za wlączanie nadajników i jazdę poza torem , ale to świadczy tylko o poziomie tych zawodników.
Przykre niestety, moze taki rozwój wydarzeń otworzy Ci Wojtku oczy i zobaczysz różnicę pomiędzy modelarstwem zawodniczym a..... no wlasnie , sam sobie dopowiedz.
Może Twój syn dobrze poczulby sie na równym terenie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 3:16 pm 

Nie zgodze sie z tym wszystkim, tak samo ja bym mogl wziasc swojego brata na podest, stanac za nim i nagle okazaloby sie ze zajal jakies dobre miejsce w IC-8T i bym tlumaczyl ze tylko stalem i podpowiadalem. Skoro mlodemu dobrze szlo i objechal kilku zawodnikow to dlaczego pozniej jest napisane ze "na takim etapie co jezdzi zostal by zdyskwalifikowany...". Wiec kto wiecej jezdzil tym modelem i kto chcial wygrac? Syn czy Tata.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 3:33 pm 

Wygrać to ja chciałem ale z Tobą i to w zupełnie innej klasie :lol: I mi się nie udało.
Chylę czoła !

Wierz mi, że gdybym chciał walczyć o "łatwe" medale to użyłbym troszkę bardziej wyrafinowanego sprzętu :lol:

Natomiast małe dzieci mają problem z koncentracją przez dłuższy czas.
Specjalnie jechaliśmy trochę szybciej aby Kacper nauczył się odpowiednio reagować. Znaczną część zawodów ja miałem rękę tylko na kierownicy i to na ręce młodego. I Ci co stali obok słyszeli mój monolog dodaj, odpuść itd.. I to było widać. Specjalnie wybrałem najmniej liczną klasę żeby nie było zadymy. Obiecuję że przez kilka ładnych lat nie zobaczycie już Kacpra na podeście - dorośnie, sam zdecyduje.

W

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 3:45 pm 

Artur Groszkowski napisał(a):
Nie zgodze sie z tym wszystkim, tak samo ja bym mogl wziasc swojego brata na podest, stanac za nim i nagle okazaloby sie ze zajal jakies dobre miejsce w IC-8T i bym tlumaczyl ze tylko stalem i podpowiadalem. Skoro mlodemu dobrze szlo i objechal kilku zawodnikow to dlaczego pozniej jest napisane ze "na takim etapie co jezdzi zostal by zdyskwalifikowany...". Wiec kto wiecej jezdzil tym modelem i kto chcial wygrac? Syn czy Tata.

Arturku, zaczynaleś jak mialeś 12 lat, Twój ojciec wlożyl wiele serca w Twoje hobby i gdybyś mial 7 lat i byl w podobnej sytuacji to ja sam stanąlbym za Tobą żeby Ci pomóc. Nie o to jednak chodzi. Czy formą adekwatną do zaistnialej sytuacji byla dyskwalifikacja 7 letniego chlopca z M.P.? Czy wszystkie inne sankcje zostaly wyczerpane?
Skoro aż tak bardzo chcecie żeby zawody off-road byly traktowane profesjonalnie to ilu zawodników jak wcześniej napisalem bylo ukaranych za jazdę poza torem, wlączanie nadajników, zchodzenie z podestu w trakcie trwania wyścigu, tankowania modelu poza miejscem do tego wyznaczonym, wchodzeniu na strefę serwisową itd, itd. Nie wspomnę już o niesportowym zachowaniu wobec innych zawodników na torze i poza nim. Wiele jeszcze i wielu z Was musi sie nauczyć, zacznijcie od pilnowania siebie a nie karania mlodego 7 latka który bardziej chce jak może. Czy tem mlodzian odebralby komuś z was tytul MP?
Przeciez to jest przyszlość waszych klas , mlody narybek bez którego jesteście niczym bo na starych koni nikt kasy nie będzie wykladal.
Regulamin - tak , ale z rozsądkiem i karanie adekwatne do przewinienia.
Wojtku, jest taka klasa dla Twojego syna, pierwszy nie będzie od razu , ale nauczy sie jazdy po prostej drodze i nikt nie będzie się go czepial bo nie umie jeżdzic - klasa 540. Gwarantuję Ci że znajdzie się wiele osób którzy chetnie pomogą Twojemu synowi i nawet gdy zajmie zaszczytne ostatnie miejsce to wróci do domu z uśmiechniętą twarzą- bo o to tutaj chodzi.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 3:54 pm 

Dokładnie, zapraszamy do 540 :)

Przydało by się mieć tam w miarę dobry model (nie mówią tu o jakimś RDX czy TRF), Sprint 2 starczy.

Niektórzy zawodnicy też nie umieją jeździć (np. ja super nie jeżdże) ale młody napewno będzie się tam dobrze bawił :)

Nowy model in soon...

http://www.rcpics.net/member/Kai11

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 4:05 pm 

Drogi Wojtku jestes wzorem Zawodnika o bardzo duzej kulturze osobistej
dotego z duzym stazem i zawsze stojacym za przestrzeganiem przepisow.
Wydaje mi sie ,ze powinienes przed startami uzgodnic z kolegami oraz
np z Sedzia ,ze z uwagi na wiek Synka ,chcesz byc na podescie wiem,ze
z dziecmi roznie bywa i nawet dla bezpieczenstwa powinien ktos byc za
takim maluchem.Teraz masz poprostu nauczke widocznie rywale poczuli
sie tak bardzo zagrozeni ,ze musieli az tak strasznie protestowac.
Szkoda mi jest Kacperka sam widziaem jak przezywa swoje starty.

Trzymajcie sie.[/list]

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 5:35 pm 

Wojtek Brudnik napisał(a):
... Protest błożyl Mistrz Błazucki, ale wiem że panowie Zaremba, Bernady i Dudzewicz go poparli. Dzięki, wielkie dzięki koleżankom i kolegom z ET10.
W

Czy Pan bierze odpowiedzialność za słowa które Pan pisze.Na jakiej podstawie twierdzi Pan ,że w jakikolwiek sposób ingerowałem w decyzje sędziów i to jeszcze w klasach elektrycznych,do których mój stosunek jest totalnie obojętny,żeby nie powiedzieć inaczej.Czy wniosek Pana wynika z domysłów,pomówień ,a może z własnych niepowodzeń.
Oświadczam Panu,że w kwestii elektryków nie podejmowałem żadnej dyskusji z wyjątkiem rozmów ,koleżeńskich z Marianem Kalą.
Został Pan wybranu na Walne Zebranie ,między innymi i dzięki mojemu głosowi,dlatego uważam,że jako "wyborcy"należy mi się wyjaśnienie i to publicznie na forum.Miał Pan prawo się pomylić ,ale proszę o wyjaśnienie tej sprawy.Mój syn jeżdzi w IC-8T.

Ps.Pierwsze słyszę o jakimkolwiek proteście na piśmie,za wyjątkiem sprawy ,którą opisałemi dotyczyła MT Open.

Ostatnio edytowano Pn wrz 04, 2006 5:54 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 5:47 pm 
Raflee

Nie bylo mnie na tych zawodach, ale z tego co czytam to juz wiedze jak to bylo... i jak dla mnie to jest poprostu chore!
Takie cos skutecznie odstraszy nowych, mlodych zawdonikow... jesli to nie bylby syn jednego z doswiadczonych i aktywnych zawodnikow to zalozylbym sie, ze wiecej by sie na zawodach nie pokazal... bo takie cos to jedynie odstrasza i nic wiecej nie daje.
Sam na swoich pierwszych zawodach jezdzilem w et-10 i naszczescie nikt mnie nie zdyskwalifikowal...chociaz czasami roznie bywalo :D

Jesli Ci zawodnicy z stolicy jezdza tylko po to, zeby zeby przywozic garczki z zawodow to sie im chyba cos pomylilo... jesli to, ze przegrali w jednym z wyscigow z najmlodszym zawodnikow na tych zawodach i ich to tak zabolalo, ze musieli cos znalesc, zeby podskoczyc to miejsce do gory, to chyba sie powinni leczyc, bo to nie jest normalne! Nie wiem o jakie miejsce chodzilo, czy to cos zmienialo, ale mimo wszystko zlozenie prostestu w takiej sytuacji jest poprostu [ciach] i tyle powiem :)

a ma ktos moze jakies wyniki? :D najlepiej z IC8T :) milo byloby zobaczyc jak sie zakonczyla ta walka ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 6:09 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Wojtek Brudnik napisał(a):
... Protest błożyl Mistrz Błazucki, ale wiem że panowie Zaremba, Bernady i Dudzewicz go poparli. Dzięki, wielkie dzięki koleżankom i kolegom z ET10.
W

Czy Pan bierze odpowiedzialność za słowa które Pan pisze.

Strasznie przepraszam,
Pana Lesława
oczywiście chodziło mi o Tatusia Potępe .
Mea Culpa.
W

Ostatnio edytowano Pn wrz 04, 2006 6:49 pm przez Wojtek Brudnik, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 6:37 pm 

Cieszę się ,że sprawa została wyjaśniona.
Negatywne słowa,które Pan napisał na mój temat zapewne niejednemu były cukrem,ale na szczęście , nie na długo.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 6:44 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Cieszę się ,że sprawa została wyjaśniona.
Negatywne słowa,które Pan napisał na mój temat zapewne niejednemu były cukrem,ale na szczęście , nie na długo.

He,he,he, Leszek jak zawsze ma slowo w kieszeni :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 7:33 pm 

Niestety z różnych powodów nie mogłem pojawić się w Nowym Targu. :roll:
Dla tego chciałbym, chociaż z tego miejsca na forum podziękować zawodnikom teamu HPI i HB za skuteczną jazdę przez cały sezon oraz godne reprezentowanie naszej marki w całym roku 2006. :!:

Cieszę się niezmiernie z Waszego sukcesu i jestem bardzo zmotywowany do dalszego działania. Jestem pełen uznania, że udało się Wam osiągnąć najwyższe miejsca lokując markę HPI i Hot Bodies w czołówce Polskich kierowców. :D
Nie bez znaczenia jest też wysiłek nowych zawodników, którzy zarówno pod względem zajętych miejsc jak i ilości modeli startujących w zawodach zasługują na nasze uznanie i wsparcie. Z pewnością ten fakt nie pozostanie bez odzewu z naszej strony. :!:

Mam nadzieję, że choć w niewielkim stopniu zawody HPI Challenge pomogły Wam w osiągnięciu doświadczenia i odpowiedniej formy sportowej. Liczę, że przyszły sezon będzie równie owocny i ugruntuje zdobytą pozycję teamu. :roll:

Spodziewam się że macie wiele cennych spostrzeżeń. Chętnie rozważę wszelkie propozycje i sugestie w celu stworzenia możliwie dobrych warunków rozwoju Waszego hobby i sportu. :?:
Zainteresowanych zapraszam do korespondencji na priv. :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona