Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 02, 2026 6:34 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 2:51 pm 

Michał Karpiński napisał(a):
Po 1 Pnie Zaremba proszę się nie wypowiadać ...

Napiszę teraz co bądż,to znowu może ruszy Michała i zabierze głos w dyskusji.Bo mój znaczek działa jak lampka u pewnego radzieckiego uczonego....

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 2:52 pm 

Błażej Zagozda napisał(a):
Paweł Lipinski napisał(a):
(...) natomiast "człowieku " decyzja zostala podjeta akurat w momencie gdy tor nadawał sie do jazdy a po fakcie to kazdy madry "ja wiedzialem ze tak bedzie "

no i co... odbyl by sie moze tylko jeden czy dwa biegi baggusow i tak zawody by przerwano i pewnie wyniki anulowano... nierozumiem naprawde jaka krzywda Tobie sie stala... :roll:

pozdrawiam

Błażej, chodzi o to że w momencie przerwania zawodów nie było wiadomo jaka pogoda będzie potem, co więcej wg. prognozy pogody deszcz mial ustac okolo 12.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 2:55 pm 

Mateusz Jura napisał(a):
Błażej, chodzi o to że w momencie przerwania zawodów nie było wiadomo jaka pogoda będzie potem, co więcej wg. prognozy pogody deszcz mial ustac okolo 12.

dobra... poddaje sie... tylko jak kogos kiedys piorun strzeli to nie moja wina :)

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 2:58 pm 

Błażej Zagozda napisał(a):
Mateusz Jura napisał(a):

dobra... poddaje sie... tylko jak kogos kiedys piorun strzeli to nie moja wina :)

pozdrawiam

Nie ma co sie poddawać, tylko trzeba sie zastanowic co zrobic aby zapobiegac takim sytuacjom. :D

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 3:01 pm 

Taka sama dyskusja dot. modeli płaskich ep. Wyniki znamy.

Przypomnę także wynik naszej reprezentacji IC8 na Mistrzostwach, kiedy to wszyscy usprawiedliwiali się ,że padało etc. Więc pytam jak mamy się nauczyć przygotowywać modele do jazdy w deszczu skoro zawody odwołuje się właśnie powodu padającego deszczu

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 3:12 pm 

napisze jeszcze raz (co ujalem w swoim poscie o 1:34) i tym skoncze wodna dyskusje...

nie mam nic przeciwko jezdzie w deszczu i po blocie...

ale bede zawsze za przerwaniem zawodow w czasie burzy!! nigdy nie wiadomo gdzie piorun przywali, a przez caly czas, nawet jak przez ta chwile gdy nie padalo to w oddali niezle blyskalo...

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 3:18 pm 

Masz racje Pawel, tor byl zdatny do jazdy i mysle ze dosc duzo osob wystartowaloby, zadaszenie jakos daloby sie zrobic tak jak pisales, ale glownie chodzi o bieganie po blocie i mechanikow na dole. Np my nie bylismy z ojcem przygotowani (sadze ze inni tez), ale od dzis bedziemy zabierac ze soba gumiaki i jakies ciuchy zeby potarzac sie w blotku ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 3:29 pm 

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,wid,90 ... omosc.html

Tu też się nasuwa pytanie czy ubezpieczenie z licencji obejmuje takie sytuacje.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 5:01 pm 

Żaden tor w Polsce nie jest przygotowany na takie anomalia pogodowe ze zrozumiałych wzgledów.Dajcie mi 30 tys, to zbuduję perełkę z zadaszonymi boxami, podestami, budką sędziowską, zabezpieczoną elektryką, kompresorami.Tor wyłożony kostką polbrukową, a na hopkach wykładzina, co by koła modelu się nie wybrudziły.
Jesteśmy za murzynami.Wystarczy co roku od setki zawodników pobierać 100zł na modernizację i budowanie torów.To nie są duże pieniądze.Kogo stać na dojazdy i zabawę w to hobby, stać go również na stówkę.
Tylko potrzeba kompetencji skarbnika i jakiegoś mądrego sternika.

Na dziś dzień, trzeba się cieszyc z tego co sie posiada.
Eliminacji jest zdecydowanie za mało.
Np teraz jest miesiąc przerwy, a za chwilkę bedzie tej przerwy pół roku.
Dopiero co zaczęliśmy jezdzic, a tu koniec sezonu sie zbliza.
Tej, Do dupy z takim czymś. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 5:34 pm 

Fluder Przemek napisał(a):
Żaden tor w Polsce nie jest przygotowany na takie anomalia pogodowe ze zrozumiałych wzgledów.Dajcie mi 30 tys, to zbuduję perełkę z zadaszonymi boxami, podestami, budką sędziowską, zabezpieczoną elektryką, kompresorami.Tor wyłożony kostką polbrukową, a na hopkach wykładzina, co by koła modelu się nie wybrudziły.
Jesteśmy za murzynami.Wystarczy co roku od setki zawodników pobierać 100zł na modernizację i budowanie torów.To nie są duże pieniądze.Kogo stać na dojazdy i zabawę w to hobby, stać go również na stówkę.
Tylko potrzeba kompetencji skarbnika i jakiegoś mądrego sternika.

Na dziś dzień, trzeba się cieszyc z tego co sie posiada.
Eliminacji jest zdecydowanie za mało.
Np teraz jest miesiąc przerwy, a za chwilkę bedzie tej przerwy pół roku.
Dopiero co zaczęliśmy jezdzic, a tu koniec sezonu sie zbliza.
Tej, Do dupy z takim czymś. :lol:

Mimo iz mnie nie bylo a sledze ten watek dokladnie i jestem zdania ze ta wypowiedz co do tego tematu jest najbardziej celna :!:

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 5:42 pm 

Witam wszystkich . Myslałem że wytrzymam w spokoju ale niestety nie
Musze to z siebie wywalic . Z całą stanowczoscia stwierdzam że te całe MP to jedna wielka kpina ( patrze z perspektywy poczatkujacego mechanika ) Masa przygotowan , kupa pieniedzy i czasu , mnóstwo przejechanych kilometrów i co w sumie jak policzyłem to taki święży zawodnik był wstanie przejeżdzić łącznie na 4 elimincjach raptem 90 minut . Bilans super . Dlatego dzięki za Inne imprezy typu GP ( Kobierzyce, Gdansk , teraz dwie w Nowym Targu )na które w ciemno pojedziemy gdyz tam przynajmniej mozna pojezdzic ( a przeciez o to chyba w tym wszystkim chodzi ) i nikt nie odwołuje , i warto sie wykosztować na paliwo i noclegi oraz zarwać swój cenny czas bo przynajmniej dziecko pojeżdzi i nie wraca zawiedzione tak jak to miało miejsce po II i IV emp ( i jak ktos jest taki madry i wygadany to prosze właśnie Kubie i jemu podobnym (Myślę że jest ich sporo )wyjaśnić o co w tym wszystkim chodzi bo ja juz poprostu nie jestem mu w stanie tego wyjaśnic . Dlatego jeszcze raz wielkie dzieki i szacunek dla organizatorów imprez rangi GP za umozliwienie jazdy i zabawy . Napewno gdziekolwiek będą to sie pojawimy natomiast jezeli chodzi o EMP to sie bardzo poważnie zaczynamy zastanawiać. Oby tak dalej Kadro decydujaca jest to działanie bardzo przyciagajace młodzież ( czytaj swiezy narybek modelarski) oby tak dalej

pozdrawiam .
Jacek Pietrzak Łódź

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 5:55 pm 

Jacek Pietrzak napisał(a):
Z całą stanowczoscia stwierdzam że te całe MP to jedna wielka kpina ( patrze z perspektywy poczatkujacego mechanika ) Masa przygotowan , kupa pieniedzy i czasu , mnóstwo przejechanych kilometrów i co w sumie jak policzyłem to taki święży zawodnik był wstanie przejeżdzić łącznie na 4 elimincjach raptem 90 minut . Bilans super .

Dokładnie taka jest rzeczywistość.
Nie wiem, być może doświadczeni zawodnicy są już do tego przyzwyczajeni, ale nowi przeżywają szok.
Ten rok trzeba już przejezdzic do konca.
Ale od jesieni zabrać się za koncepcję przyszłorocznych imprez.
Każdy swoje dorzuci, a pewnie jakiś konsensus się osiągnie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 6:37 pm 

Fluder Przemek napisał(a):
Z całą stanowczoscia stwierdzam że te całe MP to jedna wielka kpina ( patrze z perspektywy poczatkujacego mechanika ) Masa przygotowan , kupa pieniedzy i czasu , mnóstwo przejechanych kilometrów i co w sumie jak policzyłem to taki święży zawodnik był wstanie przejeżdzić łącznie na 4 elimincjach raptem 90 minut . Bilans super .

Dokładnie taka jest rzeczywistość.
Nie wiem, być może doświadczeni zawodnicy są już do tego przyzwyczajeni, ale nowi przeżywają szok.
Ten rok trzeba już przejezdzic do konca.
Ale od jesieni zabrać się za koncepcję przyszłorocznych imprez.
Każdy swoje dorzuci, a pewnie jakiś konsensus się osiągnie.

co prawda niezaliczam sie do starych starzem zawodnikow ale powtarza sie sytuacja z zeszlego rou tez bylo nazekanie i wielkie postanowienia na nowy sezon i co?? slysze ze jest to samo

wiec jak to jeden z kolegow wspomnial warto sie zastanowic nad startami w MP

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 8:50 pm 

i jak ktos jest taki madry i wygadany to prosze właśnie Kubie i jemu podobnym (Myślę że jest ich sporo )wyjaśnić o co w tym wszystkim chodzi bo ja juz poprostu nie jestem mu w stanie tego wyjaśnic .

powiedz mu, że na MP to się nie jedzie pojeździć tylko wywalczyć punkty.
Pojeździć to sobie może pod blokiem i wyjdzie mu znacznie taniej. Na zawody przyjeżdża się, zeby przejechać trzy eliminacje po 5min i jak dobrze pójdzie to finał 30min.

Powiedz mu jeszcze, że jak jest burza w wyładowaniami to się na metalową, mokrą drabinę nie wchodzi zwłaszcza ze szpikulcem w ręku
... no chyba, że się chce robić za odgromnik.
A jak to nie pomoże to daj znać, prześlę kilka zdjęć osób spalonych średnim napięciem (kilkadziesiąt KV), w piorunku jest pow. miliona woltów i pow. 10 tysięty amperów, więc pali odpowiednio bardziej spektakularnie.

powtórze pytanie z NT, o czym Wy tu wogóle rozmawiacie. Wokół Murowanej przechodziły co chwila burze z porywistym wiatrem i ulewnym deszczem

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 9:12 pm 

cytat :
powiedz mu, że na MP to się nie jedzie pojeździć tylko wywalczyć punkty.
Pojeździć to sobie może pod blokiem i wyjdzie mu znacznie taniej. Na zawody przyjeżdża się, zeby przejechać trzy eliminacje po 5min i jak dobrze pójdzie to finał 30min.

to akurat doskonale wie , nikt nie chce na eliminacjach jezdzic wiecej a co do tych trzech eliminacji to mozna by podyskutowac ale jak dotej pory z przyczyn od niego nie zaleznych nie dane było mu startować w 1/2 finału iewentualnie w finale ( N.T i M.G.) . a jezeli chodzi o jazdę pod blokiem to chyba raczej mało co uczy zawsze najepszą nauka ( przynajmniej tak było w enduro) jest start wśród innych zawodników i na torze - chyba że sie myle ??
A moze co wnioskuje z wypowiedzi nie chetnie chcecie do swojego grona dopuszczac swiezych. A co do burzy i wyładowan to mimo swego młodego wieku 14 lat z (Fizyki jest akurat niezły) doskonale sobie zdaje z tego sprawe . Tylko burza szybko przeszła . ale cóż niektórzy są mocno przewidujacy .
cytat:
powtórze pytanie z NT, o czym Wy tu wogóle rozmawiacie. Wokół Murowanej przechodziły co chwila burze z porywistym wiatrem i ulewnym deszczem[/quote]

jakos wyjechalismy dosyc póżno z murowanej i tych burz niewidzielismy deszcz owszem .
to nie te argumenty
pozdrawiam
Jacek Pietrzak

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona